Een dagje Plopsaland De Panne in België: Voor echte Studio 100 fans

Afgelopen zomer vierden wij onze vakantie in De Panne België. Natuurlijk konden we een bezoekje aan het Vlaamse pretpark Plopsaland niet overslaan! Wat vonden onze kinderen van het Studio 100 pretpark? Vond onze tiener het nog wel leuk, was er genoeg te doen voor onze peuter en is het pretpark ook geschikt voor de allerkleinsten? Ik vertel je alles over ons bezoek aan Plopsaland De Panne in dit verslag.

Zomervakantie in De Panne

Op slechts 10 minuten rijden van ons vakantiehuisje bevond zich Plopsaland De Panne. Het attractiepark heeft een gigantische parkeerplaats en ook al stonden wij een behoorlijk eindje van de hoofdingang af, alleen al de weg ernaartoe was een feest. Een rollercoaster vloog rakelings langs ons heen, en het gegil zorgde bij de jongens al voor de nodige spanning en voorpret.

We hadden ons verblijf in de Panne al behoorlijk volgepland met leuke uitstapjes, maar voor de kinderen was een bezoek aan Plopsaland toch wel het hoogtepunt. Ze hadden er al dagen naar uitgekeken. Niet heel verrassend, want wij zijn nu eenmaal dol op attractieparken!

Een dagje Plopsaland De Panne

Wij (oma, vriendlief, ik, en de 3 kids) kwamen al vroeg aan bij het park. Ook al was Plopsaland die dag tot laat open, we wilden er zeker van zijn dat we alle tijd hadden om het park te verkennen. Bij binnenkomst regelden we eerst een bolderkar. Die kun je daar huren voor een hele dag en het leek ons ideaal als vervoersmiddel voor onze peuter en om onze tassen in te vervoeren. Daarna gingen we richting de wereld van Maya de bij. Niet zozeer omdat onze kinderen groot fan zijn van Maya (om eerlijk te zijn hadden ze geen idee wie het figuurtje was), maar omdat er veel attracties zijn voor kleinere kinderen. De jongens gingen meteen in de rij staan voor De Bloemenmolen en daarna gingen we voor een wilde rit in de Swingboom.

Het park is opgedeeld in verschillende werelden, naar de thema’s van de bekende figuren van Studio 100. Het park is dan vooral heel leuk voor echte Studio 100 fans, want er is zoveel herkenning! Dat was ook de reden dat we zo’n 10 jaar geleden ook naar Plopsland De Panne gingen met onze oudste. Destijds was hij groot fan van Mega Mindy en de ontmoeting met zijn heldin en alle Mega Mindyattracties waren toen 1 groot feest. Helaas kijken Eli en Filou geen Studio 100 filmpjes. Wizzy en Woppy, Maya de Bij en Wicky de Viking kennen ze niet. Dat maakt het park niet minder leuk, maar de beleving wel totaal anders.

Het was een warme, zonnige dag, dus tussenstops om even uit te rusten in de schaduw, ijsjes te eten en voldoende te drinken waren geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er voldoende zitplekken in het park, waar een deel van ons clubje ook kon wachten als de anderen in een attractie gingen. Het was soms behoorlijk lang wachten, maar voor de achterblijvers was er ook genoeg te zien en te doen.

Wat vonden onze kinderen?

Was het een succes bij onze kids, zo’n dagje Plopsaland De Panne? Onze tiener vond het vooral leuk om als grote broer met onze peuter in alle attracties te gaan. De echte wilde rides, zoals Anubis, liet hij even aan zich voorbij gaan. Maar Wickie The Battle (waar je andere bezoekers mag natspuiten) en een wilde rit in De Draak vond hij erg leuk.

Bij Eli was een rit door het bos van Kabouter Plop favoriet. Ook vond hij spelen in de speeltuinen erg leuk en staan de kleurrijke attracties van Maya in z’n geheugen gegrift.

Onze jongste heeft het grootste gedeelte van de dag vanuit de kinderwagen beleefd. Voor haar waren de wachtrijen bij de attracties veel te lang. De Kinderboerderij had ze vast heel leuk gevonden, maar helaas sliep ze toen we die gevonden hadden. Ook sliep ze door het geknal van het vuurwerk heen, die het einde van de dag inluidden.

Een dagje Plopsaland De Panne was leuk, maar hoeft voor ons voorlopig niet meer. Onze kinderen hebben niets met Studio 100 en het is ook niet het mooiste pretpark wat we bezocht hebben. Veel attracties konden wel een likje verf gebruiken, om heel eerlijk te zijn. Maar als je vakantie viert in de buurt met je kinderen, is het heus een bezoekje waard!

Meer tips voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in De Panne voor kinderen deel ik op mijn blog.

Informatie Plopsaland

Hieronder nog wat handige informatie voor je bezoek aan Plopsaland De Panne:

Prijzen Plopsaland De Panne

Kinderen tot en met 85 cm mogen gratis naar binnen. Tussen de 85 cm en 99 cm betalen € 12,50 en  vanaf 1 meter betaal je € 36,99. Let op, want er zijn vaak kortingsacties zowel online als in winkels. Grote kans dus dat je met korting naar Plopsaland De Panne kunt!

Openingstijden

Plopsaland De Panne is niet iedere dag open en er zijn het hele jaar door verschillende openingstijden. Het beste is om voor je bezoek even de website te raadplegen wat de openingstijden zijn op de dag dat jullie het bezoekje gepland hebben.

Shows & events

Er worden regelmatig shows gegeven in het park. Shows van onder andere Mega Minda, Bumba en natuurlijk Kabouter Plop. Bij die shows is er vaak ook gelegenheid om met je favoriete karakter op de foto te gaan. Op de website van het Vlaamse attractiepark kun je alle informatie over geplande shows en events vinden.

Op zoek naar andere leuke vakantiebestemmingen net over de Nederlandse grens? Lees dan ook het artikel ‘Leuke vakantiebestemmingen op maximaal 2,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens

Welke locatie van Plopsaland is jouw favoriet?

Foto’s © Mirjam