Pluktuinen in Nederland: samen een bos bloemen plukken

Last updated:

Van een bosje bloemen worden veel mensen blij. Nog leuker is het, om een bos bloemen op tafel te hebben staan óf aan iemand te geven, die jullie zelf hebben geplukt! Zo vind je in Nederland verschillende pluktuinen met de mooiste kleurrijke bloemen, waar je zelf een bos samen mag stellen. Sommige pluktuinen hebben zelfs speciale kinderpluktuinen én een leuke speeltuin om in te spelen. Zo maak je er een leuk uitje van, leer je meer over bloemen en ga je naar huis met een resultaat om trots op te zijn.

Pluktuinen voor bloemen per provincie

Naast pluktuinen waar je groente en/of fruit mag plukken, bestaan er ook pluktuinen waar je bloemen mag plukken. Je krijgt er een schaartje en een emmer of een mand mee en mag zelf de pluktuin in om een mooi boeket samen te stellen. Dit uitje is ook nog eens harstikke leuk om met kinderen te doen. Je hebt echt even tijd samen, leert er van alles over de verschillende bloemen, kunt er tot rust komen en genieten van wat lekkers en bent samen bezig om iets moois te creëren.

Pluktuinen in de provincie Groningen

 • Plukgeluk – Grijpskerk
  Bij Plukgeluk in het Groningse plaatsje Grijpskerk pluk je zelf een mooie bos tulpen. Je krijgt na het aanmelden bij het tuinhuisje een mandje en wat tips en daarna mag je gaan beginnen. Neem hier lekker de tijd voor, het is ook gaaf om mooie foto’s te maken tussen die kleurrijke velden. Klaar met plukken? Dan kun je afrekenen en worden ze voor je verpakt. Naast bloemen plukken, kun je er ook lekker spelen, kijken bij de koeien, wat drinken en een ijsje eten.

Pluktuinen in de provincie Friesland

 • Bloemenparadyske – Kollum
  Hier is van alles te doen. Naast dat je er kunt genieten van de mooie gekleurde bloemen, mag je ze ook plukken. Je vindt er ook een theetuin, er worden workshops gegeven en er worden markten georganiseerd.
 • Dahliapluktuin “de Bonte Specht” – Ryptsjerk
  Dol op Dahlia’s? Dan ben je bij dahliapluktuin de Bonte Specht aan het goede adres om te komen plukken. Het plukseizoen loopt van juli tot oktober. Je vindt er dahlia’s in allemaal verschillende soorten en kleuren. Kinderen kunnen er ook lekker spelen in de zandbak.

Pluktuinen in de provincie Drenthe

 • Miss TuinBoonakker – Gees
  Samen kun je bloemen gaan plukken in deze pluktuin in Drenthe. Voor kinderen hebben ze zelfs speciale knipschaartjes, wanneer ze komen plukken onder begeleiding van een volwassenen. Kom je 1 keer plukken? Of wil je vaker langskomen? Je kunt namelijk een abonnement afsluiten!
 • Bloem’n Lokaal – Wezup
  Hier mag je de mooiste zomerbloemen komen plukken. Je krijgt er een snoeischaartje te leen mee. Je kunt er 1 keer gaan plukken, of vaker en het is ook leuk om aan iemand cadeau te doen.

Pluktuinen in de provincie Overijssel

 • De Twentsche Bloemenpluktuin – Fleringen
  Een leuk uitje voor heel het gezin. Ga samen bloemen plukken die bestaan uit alle kleuren van de regenboog. Daarnaast kun je het uitje combineren met een bezoek aan het maïsdoolhof! Tussendoor kun je plaatsnemen op het terras voor koffie, wat fris en wat lekkers.

Pluktuinen in de provincie Gelderland

 • Pluktuin het platteland – Putten
  Een mand en een schaartje staan klaar om samen een boeket samen te kunnen gaan stellen. Jullie mogen helemaal zelf bepalen welke bloemen jullie kiezen. Naast bloemen, mag je hier ook groente en fruit plukken. Zin in wat lekkers gekregen? Er is een coffeegarden, waar je ook kunt high tea’en.

Pluktuinen in de provincie Flevoland

 • Hanneke’s pluktuin – Flevoland
  Een fijne plek om een mooi wild boeket te plukken en ook te genieten van wat lekkers te eten en te drinken! Er is ook een speciale tulpentuin, waar je prachtige tulpen kunt plukken.

Pluktuinen in de provincie Utrecht 

 • Pluktuin Stoutenburg – Stoutenburg
  In deze pluktuin pluk je veel verschillende soorten bloemen: dahlia’s, ammi majus, lathyrus, goudsbloemen, korenbloemen, zinnia’s en nog veel meer. Pak bij binnenkomst een knipschaartje en een mand en ga lekker aan de slag. Je vindt er ook een plank met gaten waarin je kunt meten hoeveel je boeket ongeveer gaat kosten. Dit kan vanaf €3,- euro zijn tot aan €17,50. Ze hebben zelfs een speciale kinderpluktuin! Voor een kinderboeket reken je een kinderprijsje af!
 • Hof van Gunterstein – Breukelen
  Van half juli tot eind september mag je hier komen plukken in de zelfoogsttuin. Je vindt er ook een winkel met natuurlijke producten. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen melk komen tappen.
 • Hoeve Ravenstein – Baarn
  Naast verschillende soorten bloemen pluk je hier zelf ook kruiden, zoals oregano, bieslook en lavas maggikruiden. Je kunt er terecht van juni t/m oktober, maar dat is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Pluktuinen in de provincie Noord-Holland

 • Pluktuin Amstelveen – Nes a/d Amstel
  Bij deze pluktuin kun je eigenlijk heel het jaar door terecht, ze hebben namelijk een groot stuk buiten maar ook een overdekt gedeelte in een kas. Bij de pluktuin kun je komen plukken met goed of met minder goed weer. Er staat daar een emmertje en een schaartje voor je klaar waarna je kunt kiezen uit meer dan 50 verschillende soorten en kleuren bloemen met in totaal 6000 vierkante meter bloemen. Er zijn (ook voor kinderen) leuke workshop te volgen en je kunt er zelfs kinderfeestjes vieren.
 • Pluktuin Bakkum – Bakkum
  Met een emmer en een schaar ga je op pad, om samen en mooi boeket samen te stellen. Je vindt er tulpen en eindeloos veel andere bloemen, die ook passen bij ieder seizoen.
 • Bloemfontein – Bergen
  De opening van deze pluktuin is in het tulpenseizoen, eind maart. Om de tulpen te plukken, heb je geen schaar nodig, alleen wat kracht. Je mag ze er namelijk zelf uittrekken. Nadat je hier instructie over hebt gehad mag je samen op pad de velden in. Voor de zomerbloemen kun je het beste een snoeischaartje meenemen. Er is koffie, thee en wat lekkers aanwezig.
 • Floratuin – Julianadorp
  Naast een mooie showtuin om naar te kijken, kun je hier ook zelf plukken in de tulpen pluktuin of de Dahlia pluktuin. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt er drinken met wat lekkers.

Pluktuinen in de provincie Zuid-Holland

 • De Sfeerstal – Nieuwveen
  Hier pluk je van juni t/m oktober een mooie kleurrijke bos bloemen! Op zon- en feestdagen is deze pluktuin gesloten. Naast bloemen plukken, kun je hier ook wat drinken in het Theehuis met wat lekkers er bij, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Je vindt daar een trampoline, een wip en een schommel op het grote grasveld omgeven door bloemen. Je kunt er plaatsnemen op het terras of op picknicktafels.
 • Bloemenliefde – Ouddorp
  Van juni tot eind oktober kun je hier bloemen komen plukken. Ze hebben zelfs speciale kinderpluk middagen! Je betaalt er een vaste prijs waarvoor de kinderen wat lekkers krijgen en de materialen om zelf te plukken en daarvan hun eigen bloemstukje te maken.
 • Annemieke’s pluktuin – Hillegom
  Een veld vol met tulpen in verschillende kleuren en uit verschillende soorten. Het plukseizoen duurt ongeveer 7 weken, dus zorg dat je de website in de gaten houdt wanneer je moet gaan!

Pluktuinen in de provincie Zeeland

 • Pluktuinen La Fleur – Meerdere locaties
  Naast een pluktuin in Noord-Brabant, heeft La Fleur ook twee pluktuinen in Zeeland. De ene pluktuin vind je in Noordgouwe en de andere in ‘s-Heer Hendrikskinderen. Beide pluktuinen gaan open vanaf maart. In Noordgouwe kun je het bloemen plukken combineren met een bezoek aan het maisdoolhof.
 • Sint-Anthonijshoek – Koudekerke
  Hier staan de houten bakjes en de schaartjes voor jullie klaar. In het voorjaar pluk je er tulpen en daarna allerlei andere soorten bloemen.

Pluktuinen in de provincie Noord-Brabant

 • De Langendam – Waspik
  Pak een emmer en een schaartje en ga samen op zoek naar de mooiste bloemen voor in jullie boeket. Uit een volle emmer kun je twee boeketten maken. Ze hebben een speciaal kinder pluk veldje, waar kinderen onder begeleiding van een ouder mogen plukken.
 • Pluktuin La Fleur – Bergen op Zoom
  Deze pluktuin gaat open vanaf maart. Een schaartje of mesje ligt er voor je klaar om te gebruiken, om vervolgens de mooiste bloemen te gaan plukken.

Pluktuinen in de provincie Limburg

 • Pluktuin bijSTOX – Maasbracht
  Het is super leuk om hier samen te gaan plukken, omdat er daarnaast ook nog veel meer te doen is. Je kan er ook bij de dieren in de dierenweide gaan kijken, spelen op de speelweide, de uitweg zoeken in het maisdoolhof, genieten van wat lekkers op het terras of een rondje rijden in de pluktuin trein! Je kunt er ook kinderfeestjes vieren.

Heb je na het lezen van deze blog over pluktuinen in Nederland zin om nog meer inspiratie op te doen? Lees ook eens deze artikelen:

Kopfoto © Pexels