Beleef een bijzondere zondag met je gezin bij het Preston Palace

Zwemmen in een prachtig subtropisch zwembad, bowlen, spelen, naar de kermis, eten én drinken. En dat allemaal all-inclusive en dus ook onbeperkt. Is dat mogelijk? Bij het Preston Palace weten ze daar wel raad mee! Naast hotelovernachtingen en bedrijfsuitjes, bieden zij ook speciale familie-arrangementen op zondag aan. Hierdoor wordt je zondag toch wel heel bijzonder! Wij hebben dit arrangement afgelopen zondag gedaan en ik laat je graag zien wat je hiervan kunt verwachten. 

Een zeer verrassend en bijzondere zondag bij het Preston Palace

Op vaderdag zijn wij voor het eerst naar Preston Palace geweest. En om heel eerlijk te zijn, hadden we stiekem een lichtelijk vooroordeel over het all-inclusive concept wat zij hebben. We waren bijvoorbeeld bang voor een massale opkomst van mensen die er voornamelijk komen om te ‘zuipen’ en te feesten. Het was daarom enorm verrassend dat dit vooroordeel, op het moment dat wij er waren, volledig onterecht was! Wat hebben wij een enorm leuke dag gehad en eigenlijk vonden we deze dag zelfs nog te kort. Kortom: voor herhaling vatbaar dus!

In dit artikel zal ik je allereerst iets vertellen over de zondag arrangementen van Preston Palace en laat ik je vervolgens aan de hand van een heleboel foto’s en bijbehorende teksten zien hoe onze dag is geweest zodat je een indruk krijgt van dit leuke concept.

De zondag arrangementen van Preston Palace

Zelf kende ik Preston Palace voornamelijk van de reclamespotjes op tv. We hebben wel eens gekeken naar de hotelovernachtingen, maar vonden dit eigenlijk te duur (plus ons vooroordeel werkte ook niet mee). We vonden het dan ook erg leuk toen we hoorden van Preston Palace ook zondag arrangementen aanbiedt, die voornamelijk gericht zijn op families.

De mogelijkheden

Bij Preston Palace kun je bij het zondag arrangement kun je kiezen uit twee verschillende aankomsttijden: 13.00 uur of 15.00 uur. Wij zelf zijn om 13.00 uur gearriveerd en zelfs die tijd was voor ons gevoel zelfs te kort! De arrangementen duren in principe tot 19.00 uur, maar je kunt dat eventueel wel uitbreiden met een diner.

Het all inclusive concept

Zoals hierboven al aangegeven, werkt Preston Palace met een all inclusive concept. Dit geldt ook op de zondag arrangementen. Het volgende zit in het concept inbegrepen en hoef je dus niet meer extra voor te betalen:

  • Diverse buffetten en drinken (ook koffie en alcohol);
  • Een binnen- en buitenspeeltuin voor kinderen t/m 7 jaar;
  • Diverse spelen zoals bowlen, midgetgolf en poolen;
  • Een indoor kermis;
  • Een geweldig subtropisch zwembad;
  • Entertainment;
  • Parkeren.

Zoals je kunt zien, hoef je dus eigenlijk niets meer bij te betalen, behalve een eventueel diner.

Waar doen ze het toch van?

Er zit zoveel in het concept inbegrepen, dat de prijzen vergeleken met andere locaties die dit concept niet kennen, enorm meevallen. De vraag die bij mij opkwam was dan ook: hoe kunnen ze met al deze dingen in hemelsnaam winst draaien?

Afhankelijk van het tijdstip waarop je komt, kunnen de entreeprijzen van de zondag arrangementen bij het Preston Palace verschillen:

  • Bij aankomst om 13.00 uur: € 42,50 per persoon;
  • Bij aankomst om 15.00 uur: € 32,50 per persoon.

De genoemde prijzen gelden voor personen vanaf 11 jaar. Kinderen t/m 2 jaar zijn namelijk gratis en voor kinderen van 3 t/m 10 jaar krijg je 50% korting op de entreeprijs.

Een zondag bij het Preston Palace die voor herhaling vatbaar is!

Kwalitatief goed eten en drinken

Bij aankomst kregen we een plattegrond (deze heb je wel nodig als je voor de eerste keer hier komt, haha) en uitleg over het concept. Aangezien we nog niet hadden geluncht, rommelden onze magen best wel. We zijn dan ook direct richting de buffetten gelopen.

Er waren diverse buffetten waar je uit kon kiezen. Direct bij binnenkomst, loop je langs de wok en de grill. Het eten zag er allemaal erg lekker en netjes uit. We hebben zelf voor het grill buffet gekozen en deze viel enorm goed in de smaak, zowel bij ons als bij de kids. Over de kwaliteit van het eten zijn wij beide zeer te spreken. Wat was dit lekker zeg! Een stukje verderop was ook nog een buffet met vis.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Bij het deel waar zij ook kunnen spelen, kun je ook eten voor hen bestellen. Zo zijn er voor hen poffertjes, patat, kipnuggets, frikandellen, ranja en spekjes verkrijgbaar. Dikke kans dus dat ook de moeilijkere eters hier toch een maagje kunnen vullen!

Enne.. Een ijsje mag ook zeker niet ontbreken! Je vindt in Preston Palace een ijssalon met schepijs en wat kant en klaar ijs zoals cornetto’s.

De speelmogelijkheden voor kinderen t/m 7 jaar

Terwijl wij de borden vol schepten, koos onze oudste zoon ervoor om direct het speelgedeelte voor kinderen t/m 7 jaar te ontdekken. Dit deel vind je links naast het grill buffet. Wij zijn daarom met ons eten aan een tafeltje gaan zitten die direct naast het speelgedeelte zat zodat we ons kind (na tussendoor even gegeten te hebben) in de gaten konden houden.

Kinderen kunnen zich binnen prima vermaken zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien. Ook buiten was er een stukje speeltuin waar zij naartoe konden gaan. Maar het mooiste vonden ze toch echt het springkussen binnen.

Tijd om een potje te bowlen

Bowlen is iets wat wij niet zo heel snel doen gezien de leeftijden van onze kinderen. Het was daarom erg leuk dat dit bij Preston Palace bij de prijs zat inbegrepen zodat de duur van het bowlen niet zoveel uitmaakte.

Je hoeft de bowlingbaan niet van te voren te reserveren. Het is gewoon kijken of er plek is, en indien mogelijk kun je lekker gaan spelen. Wel dien je je even aan te melden bij de balie. De bowlingbaan ziet er uit als een oude mijn. En voor de kinderen, kun je gebruik maken van een speciale bowlingbal-afrolsysteem (mooi woord voor galgje).

Midgetgolfen en poolen

Houd je niet zo van bowlen? Geen probleem! Je kunt in Preston Palace namelijk ook midgetgolfen en poolen. Het midgetgolfen kun je vinden aan het begin waar ook de buffetten zijn. Dit zag er erg schattig uit (zie foto). Ook heeft Preston Palace een heleboel pooltafels. Hier heb ik echter geen foto van gemaakt gezien de drukte die daar was (dit was op het moment dat wij er waren ook direct de drukste plek) en we de privacy van andere bezoekers graag willen waarborgen.

Op naar de indoor kermis!

De indoor kermis is leuk als je met kinderen bent die minimaal 1.00m lang zijn. Vanaf deze lengte mogen zij namelijk al in een drietal attracties. Een stukje nostalgie: de octopus die ook in onze jeugd op de kermis stond. Super leuk en ook onze oudste vond dit helemaal geweldig! De andere attractie waar onze oudste zoon in mocht, waren de vrije val Jumping Star en de draaiende koffiekopjes.

In de indoorkermis zijn verder nog en vijftal andere attracties te vinden en een aantal kermisspelen.

Het mooiste binnenzwembad van Nederland

Het is dan wel een persoonlijke mening, maar voor mijn gevoel heeft Preston Palace het mooiste binnenzwembad waar ik ooit in heb gezwommen in Nederland. Ook dit herkende ik wel van de reclame, maar in het echt vond ik het nog veel mooier om te zien.

Het zwembad bestaat o.a. uit een enorm groot zwembad met meerdere whirlpools en een stukje stroomversnelling. Het water is niet enorm diep zodat je er als ouder zijnde nog prima in kunt staan. Voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, zijn ook hier zwembandjes verplicht! Voor de kleinere kinderen zijn er nog twee pierenbadjes te vinden, welke bij onze jongste zoon goed in de smaak vielen.

Vooral het decor van dit zwembad vond ik enorm mooi. Hier heb ik dan ook echt van genoten. Het zwembad is vrij donker om te zien wat het ook erg sfeervol maakt. Qua decor is gekozen voor een jungle met o.a. een grote touwbrug waar je overheen kunt lopen maar ook regen! Ja écht! Om de zoveel tijd regent het in een klein deel van het zwembad, erg leuk om te zien! Maar één van de allermooiste dingen vond ik dan toch wel de sterrenhemel over het hele plafond.

Heb je trek gekregen van al dat zwemmen? Dan kun je even doorwandelen naar het poolrestaurant waar wat versnaperingen te verkrijgen zijn zoals drinken en fruit. Dit dien je echter wel daar ook op te eten / drinken en mag je dus niet terug het zwembad in nemen.

Ook voor de nodige wellness kun je hier terecht. Zoals al eerder genoemd zijn er verschillende whirlpools, maar er zijn ook sauna’s en zonnebanken. Wederom zit dit allemaal bij de prijs in.

Houd je van wat meer privacy en/of wil je nog meer uit het wellness-aanbod halen? Eén van de badmeesters vertelde mij dat er buiten het reguliere zwembad om nog een apart gedeelte is met o.a. een kleiner zwembad. Hier dien je dus extra voor te betalen. Je kunt ook nog gebruik maken van wellness behandelingen zoals massages.

Treinen en boten

Mijn jongens vinden dingen als treinen en boten erg interessant. En dat kwam goed uit. In Preston Palace zie je dit in de decoratie namelijk ook terugkomen. Zo kun je in een boot ‘stappen’ en deze besturen als een echte kapitein, onderin een Londense bus zitten en een aantal mooie treinen bezichtigen. Er is naast een hoop te doen, ook meer dan genoeg te zien in Preston Palace.

Een sfeervolle omgeving

Preston Palace heeft er goed zijn best in gedaan om bezoekers zich welkom te laten voelen, of misschien beter gezegd zich ook thuis te laten voelen. Er zijn diverse tuinen te vinden, zowel in de openlucht als overdekt. En zodra het donkerder wordt, kun je ook gezellig bij de openhaard gaan zitten. Mijn indruk is dan ook wel dat Preston Palace ook enorm fijn kan zijn om samen met je partner of met een goede vriend(in) te bezoeken.

Een hapje eten om de dag af te sluiten

Ter afsluiting van ons zondag arrangement bij het Preston Palace, hebben we ervoor gekozen om nog even een hapje te gaan eten in één van de restaurants. Naast de verschillende barren (zes stuks), zijn er ook een aantal restaurants te vinden (drie stuks). Wij hebben ons diner in het Piri Piri Familierestaurant gedaan. Dit kan aanvullend op het zondag arrangement en is dan zeer goed betaalbaar: voor een 3-gangen diner betaal je € 10,- voor personen vanaf 11 jaar en voor kinderen van 3 t/m 10 jaar € 5,- per persoon. Kinderen t/m 2 jaar kunnen dus kosteloos meegenieten.

Tip: dit restaurant is niet enorm groot maar wel heel erg lekker! Het is raadzaam om dit van te voren even te reserveren.

Bij aankomst kregen onze kinderen een aantal potloodjes zodat ze zich lekker konden vermaken. Vervolgens hebben we ons voorgerecht en hoofdgerecht uitgekozen. Het toetje paste er helaas niet meer in, haha. Maar ook hier was het eten enorm lekker!

Overige praktische informatie

Qua prijzen heb ik het e.e.a. al vermeld in de bovenstaande tekst. Wil je nog meer weten over de mogelijkheden wat betreft de zondag arrangementen bij het Preston Palace? Dan kun je het best even een bezoekje brengen aan hun website. Qua openingstijden heb je voor het zondag arrangement dus bepaalde tijden waar je uit kunt kiezen. Verder is Preston Palace ook een hotel dus je kunt er ook voor kiezen om nog langer van hun aanbod te genieten, het zwembad is bijvoorbeeld dagelijks tot 22.00 uur geopend en de indoorkermis tot 23.00 uur.

Het adres waarop je Preston Palace kunt vinden is:

Laan van Iserlohn 1
7607 PT Almelo

En dit is wat we van het zondag arrangement van het Preston Palace vonden..

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gelezen, zijn we zeer positief over ons bezoek. We hadden sowieso niet verwacht dat het zo onwijs groot zou zijn. Je hebt je dag dus wel echt nodig. Voor een gezin met wat jongere kinderen is een zondag arrangement dan ook zeker de moeite waard om eens te doen. Ook voor een leuk familie-uitje of verjaardag is dit een erg leuke locatie. Juist omdat er voor iedereen wel iets te doen is en je alles kunt eten en drinken wat je wil. Je hoeft dus niet zo zeer rekening te houden met andermans smaken. Nog een groot voordeel is dat er geen onverwachte kosten meer zijn doordat alles all-inclusive is. Hoe het hier op een vrijdag- of zaterdagavond is, daar durf ik niets over te zeggen. Maar over de zondag arrangementen ben ik zeer te spreken.

Het meest geweldige van Preston Palace vind ik dan toch wel echt het zwembad. Ook de foto’s hiervan zullen meer dan genoeg zeggen.

Als ik nog een verbeterpuntje mag noemen, is dat ik heel erg graag zou zien dat het zondag arrangement bij het Preston Palace uitgebreid zou kunnen worden met een nog vroegere aankomsttijd. Eigenlijk is dit dus ook wel een beetje een complimentje voor hen. 😉 Maar onze dag vloog echt voorbij!

Lees ook het artikel: ‘21x de leukste uitjes met kinderen in de provincie Overijssel

Op zoek naar nog een leuke hotspot in Almelo om te combineren met je zondag arrangement bij het Preston Palace? Lees dan dit artikel waarin de hotspot Taveerne ’t Westhuys wordt uigelicht.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela