Menu
Binnenspeeltuinen / Utrecht

Pretfabriek in Woerden, een leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!

Met mijn goede gedrag stond ik zondagochtend met mijn kinderen voor een gesloten plaatselijke indoor speeltuin, in de veronderstelling dat deze om 9 uur ’s morgens open zou zijn. Via mijn smartphone heb ik daarom gekeken welke indoor speeltuinen in de omgeving al wel wat vroeger open zijn op de zondag. Zo kwamen wij geheel onverwachts uit op de Pretfabriek in Woerden waar wij tevens nog nooit geweest waren. Maar ik kan je verzekeren dat dit ook zéker niet de laatste keer is geweest!

Laatste update juni 2021

Pretfabriek in Woerden, een leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!

Bij aankomst was duidelijk te zien dat de Pretfabriek niet enkel een indoor speeltuin heeft, maar ook een escape room en golf in de dark banen. Uiteindelijk komen we hier natuurlijk voor de indoor speeltuin dus daar zoom ik nu verder op in. Voordat je de indoor speeltuin daadwerkelijk binnenloopt, zie je dat het decor een soort van circustent is door de lange gekleurde hangende doeken. En dat is nog niet alles: wat is er veel te doen!

Klimmen, klauteren en glijden

Zoals de meeste indoor speeltuinen is de Pretfabriek opgedeeld in een gedeelte voor de iets grotere kindjes en een deel voor de kleinere kindjes. Zo kunnen kinderen zich prima vermaken in alle klim- en klautertoestellen en een aantal glijbanen. Ook de ballenbak mag natuurlijk niet ontbreken. Ook opvallend is een soort ‘ballenkanon’ met allemaal zachte ballen natuurlijk.

En deze glijbanen gingen best wel hard! Haha.

Ook leuk zijn de twee rodelbanen.

Pas op voor rondrijdende kinderen!

Er is een speciaal parcours gemaakt waar kinderen met loopkarren kunnen rijden. Je ziet de kinderen niet enkel op het parcours zelf, maar door de hele speeltuin voorbij komen. Oppassen geblazen dus met je dienblad vol eten en drinken. 😉 Voor mijn beide kinderen (1,5 en 4,5 jaar) is dit een dikke hit!

Niet alleen deze leuke wagentjes kom je er tegen, ook kunnen kinderen spelen met skippydieren en hobbelpaarden. Leuk!

En we zingen en we springen want we zijn zo blij

In de Pretfabriek zijn een viertal trampolines te vinden waar kinderen zich op kunnen uitleven. Ook deze zijn door mijn beide kinderen goed gekeurd. 😉 Naast de trampolines is er ook nog een springkussen. Deze lijkt (op het moment dat wij er waren) niet erg populair.

De plek vol belevenis voor de allerkleinsten

Wat ik een enorm pluspunt vind aan deze indoor speeltuin, is het speelgedeelten voor baby’s en peuters. Om te beginnen is dit gebied ‘afgesloten’ met een hoger blok zodat de kleintjes er niet ongezien uit kunnen ontsnappen. Verder vind je hier nog een tweetal glijbanen (waar zelfs mama’s billen op passen!), een ballenbak, diverse zachte kubussen en kussens in allerlei leuke vormen en tot slot nog wat leuke spelletjes aan de wanden. Er valt hier genoeg te ontdekken.

Ook handig: een box waar je je baby in kunt leggen zodat je ook even met je peuter kunt spelen en toch zicht houdt op je baby.

Wil je baby graag lopen maar kan hij/zij dat nog niet? Geen probleem! Ook zij kunnen rondscheuren in loopwagentjes.

En natuurlijk een hapje en een drankje

De Pretfabriek heeft een leuk ingerichte bar waar je iets te eten en te drinken kunt halen. Zelf meegenomen voedingswaren consumeren is namelijk niet toegestaan. Op de kaart vind je de standaard dingen als patat, snacks, poffertjes, pannenkoeken, 12 uurtje en diverse broodjes. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar dat is niet erg. Het tempo waarin wij geholpen werden aan de bar was ook goed te doen. Geen op- of aanmerkingen dus. 😉

Vier je kinderfeestje bij de Pretfabriek

Er worden een viertal verschillende soorten kinderfeestjes door de Pretfabriek aangeboden. Zo kun je kiezen voor een arrangement voor de indoor speeltuin met wat lekkers, maar je kunt ook kiezen om dit uit te breiden met bijvoorbeeld een glowgolffeestje (vanaf 8 jaar) of nog veel cooler: een Picassofeestje waarbij je d.m.v. het gooien van verf je eigen schilderij kunt maken (vanaf 6 jaar).

Direct als je binnenkomt kijk je uit op een soort podium met tafels en stoelen. Bij deze plek staat een bordje met de tekst ‘Workshop’, maar misschien dat dit ook is af te huren voor een leuk kinderfeestje?

De fabriek op onderstaande foto is de feestkamer.

Handig om te weten over de Pretfabriek!

Openingstijden

Tot aan de zomervakantie 2021 kunnen kinderen op woensdag t/m zondag komen spelen in de Pretfabriek. Deze opent iedere dag om 9.30 uur en sluit om 17.30 uur.

Let op! Zolang de coronamaatregelen gelden, werkt de Pretfabriek met tijdsblokken die je van te voren dient te reserveren!

Entreeprijzen

De entreeprijs voor kinderen vanaf 1 jaar (die kunnen lopen) t/m 13 jaar is € 8,50 per kind. Als begeleider betaal je ook € 2,50 toegang waarbij je een muntje krijgt voor een kopje koffie of thee.

Adresgegevens

De Pretfabriek bevindt zich op het industrieterrein van Woerden en heeft drie eigen gratis parkeerterreinen. Voor je navigatiesysteem mag je het volgende adres invoeren:

Oostzee 8
3446 CH Woerden

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van de Pretfabriek.

En of het voor herhaling vatbaar is..?

Yes, it is! Maar dat had je waarschijnlijk al uit de inleiding begrepen. 😉 Het meest kenmerkend aan deze indoor speeltuin vind ik de toegankelijkheid voor de kleinere kinderen. Er is zoveel rekening met hen gehouden waardoor er meer voor hen te doen is dan enkel het baby- en peutergedeelte. Aan de andere kant denk ik daardoor dus wel weer dat iets grotere kinderen zich hier wat sneller zullen vervelen. De Pretfabriek is niet enorm groot, maar wel prima overzichtelijk.

Ik denk zelf dat kinderen tussen de 1 en 6 jaar zich hier meest zullen vermaken. Wat mijn oudste betreft, is de Pretfabriek zeker bovenaan zijn lijstje met favorieten beland. Dus dat mag wel iets zeggen!

Als eindcijfer krijgt de Pretfabriek in Woerden een dikke 9! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel is in februari 2020 geupdate. 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.