Pretfabriek in Woerden, een leuke binnenspeeltuin voor kleintjes

Last updated:

De Pretfabriek in Woerden is een leuke binnenspeeltuin én tevens de binnenspeeltuin waar wij het liefst met onze kinderen naartoe gaan bij ons in de omgeving. Deze binnenspeeltuin is namelijk licht, overzichtelijk, niet te overprikkelend en uitstekend voor de wat jongere kinderen. In dit artikel geef ik je graag een indruk van wat je kunt verwachten.

Pretfabriek in Woerden, een leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!

Bij aankomst is duidelijk te zien dat de Pretfabriek niet enkel een toffe binnenspeeltuin heeft, maar ook een escape room, golf in de dark banen én je kunt hier met verf gooien (ja echt!).

Dit keer kwamen we bij de Pretfabriek voor de binnenspeeltuin, dus daar zoom ik nu dan ook verder op in.

Voordat je de indoor speeltuin daadwerkelijk binnenloopt, zie je dat het decor een soort van circustent is door de lange gekleurde hangende doeken. En dat is nog niet alles: wat is er veel te doen!

Klimmen, klauteren en glijden

Zoals de meeste indoor speeltuinen is de Pretfabriek opgedeeld in een gedeelte voor de iets grotere kindjes en een deel voor de kleinere kindjes. Zo kunnen kinderen zich prima vermaken in alle klim- en klautertoestellen en een aantal glijbanen. Ook de ballenbak mag natuurlijk niet ontbreken. Ook opvallend is een soort ‘ballenkanon’ met allemaal zachte ballen natuurlijk.

Wat bij mijn kids ook altijd goed in de smaak valt zijn de rodelbanen.

Pas op voor rondrijdende kinderen!

Er is een speciaal parcours gemaakt waar kinderen met loopkarren kunnen rijden. Je ziet de kinderen niet enkel op het parcours zelf, maar door de hele speeltuin voorbij komen. Oppassen geblazen dus met je dienblad vol eten en drinken. 😉 Voor mijn beide kinderen (1,5 en 4,5 jaar) is dit een dikke hit!

Niet alleen deze leuke wagentjes kom je er tegen, ook kunnen kinderen spelen met skippydieren en hobbelpaarden. Leuk!

En we zingen en we springen want we zijn zo blij

In de Pretfabriek zijn een viertal trampolines te vinden waar kinderen zich op kunnen uitleven. Ook deze zijn door mijn beide kinderen goed gekeurd. 😉 Naast de trampolines is er ook nog een springkussen. Dit springkussen heeft een draak als thema.

Het speelgedeelte voor de allerkleinsten

Wat ik een enorm pluspunt vind aan deze indoor speeltuin, is het speelgedeelten voor baby’s en peuters. Om te beginnen is dit gebied ‘afgesloten’ met een hoger blok zodat de kleintjes er niet zomaar ongezien uit kunnen ontsnappen. Verder vind je hier nog een tweetal glijbanen (waar zelfs mama’s billen op passen!), een ballenbak, diverse zachte kubussen en kussens in allerlei leuke vormen en tot slot nog wat leuke spelletjes aan de wanden. Er valt hier genoeg te ontdekken.

Ook handig: een box waar je je baby in kunt leggen zodat je ook even met je peuter kunt spelen en toch zicht houdt op je baby.

Wil je baby graag lopen maar kan hij/zij dat nog niet? Geen probleem! Ook zij kunnen rondscheuren in loopwagentjes.

Silent Disco

Tegenwoordig kun je bij de Pretfabriek ook dansen in de discokamer. Er zijn er twee van, beide erg leuk. Sowieso hoor je daar al muziek. Maar wil je het nog specialer maken, kies dan voor de Silent Disco. Aan het begin van de Pretfabriek, bij de receptie, kun je koptelefoons halen waarmee je 30 minuten lang kunt swingen. Qua muziek kun je kiezen uit drie verschillende lijsten: peuters, schoolgaande kinderen of tieners.

Horecagelegenheden bij de Pretfabriek

De menukaart

De Pretfabriek heeft een leuk ingerichte bar waar je iets te eten en te drinken kunt halen. Zelf meegenomen voedingswaren consumeren is namelijk niet toegestaan. Op de kaart vind je de standaard dingen als patat, snacks, poffertjes, pannenkoeken, 12 uurtje en diverse broodjes.

Bestellen via QR

Je kunt op het door jullie uitgekozen tafeltje de QR code scannen met je mobiele telefoon. Daarmee kan je vervolgens dus online een bestelling plaatsen en betalen. Vervolgens komt de bediening de bestelling naar jullie tafeltje brengen.

Vind je dat nou niet prettig of is je, zoals mij zeer regelmatig overkomt, je telefoon leeg? Dan kun je ook gewoon aan de bar iets te eten en/of te drinken bestellen. No worries dus!

Arrangementen

Naast het standaard assortiment, biedt de Pretfabriek ook leuke arrangementen aan:

 • Zie je de foto van de etagère hieronder? Dat is het koffiearrangement waarbij je behalve een kopje koffie of thee ook nog heel wat lekkers krijgt. Kids krijgen limonade. Aanrader!
 • In de middag is het leuk om te kiezen voor een borrelplank waarbij je diverse warme en koude snacks krijgt.
 • Ook leuk is de high tea. Deze wordt opgediend in het direct naast de binnenspeeltuin gelegen restaurant (ook in het gebouw van de Pretfabriek). Je kunt hierbij per persoon kiezen tussen een high tea voor volwassenen of voor kids.

Vier je kinderfeestje bij de Pretfabriek

Er worden twee verschillende soorten kinderfeestjes door de Pretfabriek aangeboden. Zo kun je kiezen voor een arrangement voor de indoor speeltuin met wat lekkers, maar je kunt ook kiezen om dit uit te breiden met bijvoorbeeld een glowgolffeestje (vanaf 8 jaar).

Er zijn leuke versierde zitplekken die je kunt reserveren voor een kinderfeestje. Wanneer deze niet gereserveerd zijn, mag je er natuurlijk ook aan gaan zitten zonder kinderfeestje. Voor kinderen kan dit net dat beetje extra geven.

Handig om te weten over de Pretfabriek!

 • Openingstijden: de binnenspeeltuin Pretfabriek Woerden is van maandag t/m zondag geopend van 9.30 t/m 18.30 uur. Op een aantal feestdagen zijn ze gesloten. Dus neem van te voren dan even een kijkje op de website van de Pretfabriek.
 • In de weekenden en vakantieperioden (regio midden) wordt er gewerkt met twee tijdsblokken: van 9.30 t/m 13.30 en van 13.45 t/m 18.30 uur. Je kunt dit vooraf reserveren.
 • Entreeprijzen: momenteel (2023) kost een entreekaartje voor kinderen vanaf dat ze kunnen lopen t/m 13 jaar € 9,95. Als begeleider zijnde betaal je € 2.95.
 • Adres: Oostzee 8, 3446 CH Woerden
 • Parkeren: De Pretfabriek bevindt zich op het industrieterrein van Woerden en heeft drie eigen gratis parkeerterreinen.
 • De verschoonruimte vind je bij de damestoiletten.
 • Tijdens schoolvakanties worden er vaak leuke thema’s gehanteerd met leuke extra activiteiten. Zo hebben wij al eens het thema dinosaurussen en de boerderij meegemaakt. Er zijn dan bijvoorbeeld mogelijkheden om te knutselen, speurtocht en andere leuke dingen.
 • Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van de Pretfabriek.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela