Dippieboe attractiepark halloween kinderen

12x pretparken om te bezoeken tijdens Halloween met kinderen

Eind Oktober is het weer zover, Halloween. De laatste jaren is deze feestdag in Nederland steeds populairder geworden. De winkels komen voller te liggen met versiering, verkleding en versnaperingen. In de wijk kunnen kinderen langs de deuren om in koor ‘snoep of je leven’ te roepen. Misschien vind je het wel eens leuk om een pretpark te bezoeken, die Halloween gebruiken om het park om te toveren tot spookstad. We verzamelde een aantal van deze parken voor je. Naar welke gaan jullie toe?

In deze pretparken kun je griezelen tijdens Halloween

Halloween Spooky Days – Walibi Holland

De Spooky Days in Walibi Holland vinden dit jaar plaats op 7, 8 en 14 t/m 29 oktober 2023. Deze dagen zijn speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, van 10.00 tot 18.00 uur. Je vindt in het park verschillende optredens, freaks en griezels die rondlopen, je kunt je laten schminken, of maak je eigen masker. Vind jouw kind het programma overdag te spannend? Je kunt bij de ingang een anti-monster button aanvragen, zodat monsters je met rust laten. Op sommige halloween dagen is het in de avonden vanaf 18.00 uur Halloween Fright Nights. Het programma van de Fright Nights is doodeng en dan ook pas aan te raden vanaf 12 jaar. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Halloween Spooky Days bij Walibi Holland

Halloween – Bobbejaanland

Ook dit jaar wordt Bobbejaanland weer omgetoverd tot spookpark met spookhuizen, scarezones en spannende shows. Voor kinderen kleiner dan 1 meter, hoef je geen entree te betalen. In het park vind je meer dan 40 attracties waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het Halloween-thema is van 7 oktober t/m 12 november 2023. Op 28, 29 en 31 oktober & 3 en 4 november is het park open tot 21.00 uur! In het donker is het natuurlijk nog griezeliger.

Tip! Klik hier om kaartjes met korting te kopen via Tripper.

Happy Halloween bij de Waarbeek – Hengelo

Bij attractiepark de Waarbeek kun je terecht voor spookachtige scenes, griezelige activiteiten en betoverende avonturen. Happy Halloween vindt plaats op 14, 21, 25 en 28 oktober 2023 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ga naar de website voor meer informatie over Happy Halloween. Zijn je kinderen ouder dan twaalf jaar? Dan kun je na 17.00 uur terecht voor ‘Lost in the park’.

Griezelplezier in de speeltuin – Linnaeushof

Van 14 t/m 29 oktober 2023 kun je gaan griezelen in de grootste speeltuin van Europa! Ze hebben een speciale spooktrein, alles is griezelig aangekleed, je kunt er een speurtocht doen en er is nog veel meer te beleven.

Tip! Klik hier om kaartjes voor Linnaeushof met korting te kopen via Tripper.

Lees ook eens: Linnaeushof: De grootste buitenspeeltuin van Europa

DippieBoe – Dippiedoe

Van 17 t/m 22 oktober is het DippieBoe in Dippiedoe, speciaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Naast dat je kunt genieten van de attracties, is het park omgetoverd in thema en zijn er speciale activiteiten. Na 18.00 uur wordt het wat griezeliger, het wordt donker en er lopen wat griezels rond. Vinden je kinderen het te spannend? Koop dan een griezelstaf waarmee je aangeeft dat de griezels op afstand mogen blijven. Ga naar de website voor meer informatie.

Tip! Klik hier om kaartjes voor DippieBoe te kopen met korting.

Lees ook eens: DippieBoe: Vier Halloween met jonge kinderen bij DippieDoe in Best

Halloweendagen – Drouwenerzand Attractiepark

Een bezoek aan dit park is altijd inclusief fruit, broodjes, soep, frietjes met snacks, ijsjes en verschillende dranken, en dus ook tijdens de Halloweendagen. Het attractiepark heeft dit jaar als thema ’tijdreizen’ en is verdeeld in vier verschillende zones: Winterplein, Heksengebied, Dia los Muertos en Freak’s Circus Scare Zone. De Halloweendagen vinden plaats op 7, 14, 21, 25 en 28 oktober 2023 en zijn echt anders dan reguliere dagen in het park. Zo gaat het park bijvoorbeeld open om 13.00 uur en sluit het park om 21.00 uur. Een dagje weg op één van deze dagen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen die nog op de basisschool zitten mogen verkleed komen. Kijk op de website voor meer informatie en om tickets te kopen.

Halloween Days – Toverland

Tijdens Halloween pakt het attractiepark Toverland flink uit. Je kunt er terecht voor de familievriendelijke Halloween Days van 10.00 tot 18.00 uur en ook voor Halloween Nights van 18.00 tot 23.00 uur (vanaf 12 jaar). Tijdens de Halloween Days kun je met het hele gezin genieten van de mooie aankleding, griezelige shows, je kunt er geschminkt worden of een leuke spookachtige souvenir kopen. Daarnaast kun je natuurlijk in alle attracties die Toverland te bieden heeft. De Halloween Days vinden plaats op: 7 & 8, 14 t/m 22, 27 t/m 29 oktober en 4 & 5 november 2023. Ga voor meer informatie naar de website.

Halloween – Julianatoren

Van 6 oktober t/m 5 november 2023 is het Halloween in Kinderpretpark Julianatoren. Naast dat ze het park versieren in het thema, kun je er ook de theatershow ‘de grote spookshow’ zien. Iedere ochtend wordt er ook een leuke openingsshow gegeven door spook Jul en heks Julia. Kom je verkleed naar het park? Dan maak je kans op een prijs! Ga naar de website voor meer informatie.

Tip! Klik hier om je kaartjes voor de Julianatoren met korting te kopen.

Lees ook eens: De hele maand oktober griezelen tijdens Halloween in de Julianatoren

Halloween Festival – Disneyland Parijs

Van 1 oktober t/m 5 november 2023 is het Halloween in Disneyland Parijs! De Disney figuren zijn opgedeeld in drie verschillende teams: de dolle deugnieten, de schrikbarende schurken en de griezelige geesten. Deze teams zie je dan ook allemaal terug in Mickey’s Halloween Celebration parade. Niet alleen het decor van het park is in thema, maar ook de figuren zijn spectaculair gekleed. Je kunt er verschillende Halloween snacks eten en de leukste souvenirs kopen. Ga naar de website voor meer informatie.

Happy Halloween – Attractiepark de Waarbeek

Een hele dag griezelen en daarbij genieten van onbeperkt eten en drinken, dat kan in attractiepark de Waarbeek. Happy Halloween vindt plaats op 14, 21, 25 of 28 oktober 2023. Het evenement is leuk voor kinderen van alle leeftijden en kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Naast dat je kunt spelen in de 30 attracties, kun je jezelf laten schminken, een pompoen uithollen, meedoen aan een griezelbingo en lekker snoepen van popcorn en marshmallows.

Tip! Klik hier om je kaartjes voor Happy Halloween met korting te kopen via Tripper.

Happy Halloween – Amusementspark Tivoli

Dit is een leuk en kleinschalig park vlakbij Nijmegen wat ook aan Halloween doet, op 7 en 8 oktober en van 14 t/m 22 oktober 2023. Geen grote shows, maar gewoon een sfeervolle versiering en wat spookachtige personages die door het park lopen. Een bezoek aan het park is leuk voor kinderen van 2 t/m 10 jaar en natuurlijk mag je ook verkleed gaan! Ga voor meer informatie naar de website.

Lees ook eens: Amusementspark Tivoli, een leuk kleinschalig pretpark voor peuters en kleuters

Heksendoorn – Avonturenpark Hellendoorn

Kindvriendelijk Halloween vieren kan in Avonturenpark Hellendoorn, want van 7 oktober t/m 4 november 2023 Heksendoorn heet! Het park is griezelig aangekleed, er zijn spannende shows, extra activiteiten en ze hebben een spookhuis, maar dit alles is voor kinderen van alle leeftijden. Zijn je kinderen ouder dan 9 jaar? Er is ook een horror hotel die jullie kunnen betreden. Durven jullie dat aan? Ga naar de website voor meer informatie.

Tip! Klik hier om je kaartjes met korting te kopen voor Avonturenpark Hellendoorn.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor het najaar en de winter?

© Opwegmetmama