Pretparken voor peuters & kleuters – Deze 20 zijn de leukste!

Voor peuters en kleuters is een (indoor) pretpark bezoeken altijd één van de leukste uitjes die er bestaat. In Nederland boffen wij maar met zoveel te gekke pretparken en zijn gelukkig een heleboel van deze pretparken geschikt voor peuters en kleuters! In dit artikel kun je een mooi overzicht vinden van al deze pretparken.

Drouwenerzand Attractiepark (Drouwen, Drenthe)

Het Attractiepark Drouwenerzand is een mooi, overzichtelijk, goed onderhouden, kindvriendelijk en veilig atractiepark. Zij werken met een all-inclusive concept, wat inhoudt dat je naast je entreeticket ook kostenloos onbeperkt kunt genieten van vers fruit, belegde boodjes, frites, snacks, soep, koffie, thee, limonade én softijs. Zo voorkom je een hoop (onverwachte) extra kosten. Het park richt zich voornamelijk op kinderen vanaf 3 jaar en is al meerdere keren door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe.

Adres: Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen
Website: www.drouwenerzand.nl

Lees ook ons artikel: ‘Een dagje naar Attractiepark Drouwenerzand

Indoor pretpark Plopsa Coevorden (Dalen, Drenthe)

Jaaa, je kids hebben zich helemaal verheugd op een dagje uit naar een pretpark en eindelijk is het zover! De kinderen staan al sinds 6 uur vanochtend aan je bed, de boterhamtrommeltjes zijn gepakt, en de kinderzitjes staan klaar in de auto. Zal je net zien: het begint te regenen… Wat nu? Gelukkig hebben we daar een goede oplossing voor: een indoor pretpark! Dat gaat een hoop teleurgestelde gezichtjes besparen.

Plopsa Indoor Coevorden is een ideaal uitje voor wanneer het weer wat regenachtiger is. Zoals de naam al aangeeft is het grootste gedeelte helemaal overdekt! Bij dit pretpark komen kinderen verschillende kinderhelden tegen zoals Kabouter Plop, Maya de Bij en Bumba. Behalve dat zij in leuke attracties kunnen gaan, worden er ook voorstellingen gegeven. Voor ons was dit een geslaagd indoor pretpark uitje met een peuter en een kleuter!

Tip: Boek hier je kaartje met 35% korting!

Adres: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen
Website: www.plopsaindoorcoevorden.nl

Lees ook ons artikel: ‘Ontmoet je favoriete kinderhelden bij Plopsa Indoor in Coevorden

Sprookjeshof (Zuidlaren, Drenthe)

Doornroosje, sneeuwwitje, roodkapje, de smurfen… wie kent ze niet? In Sprookjeshof Zuidlaren kan je heerlijk genieten van maar liefst 25 sprookjes die tot leven komen in het sprookjesbos. Door de nostalgische kinderliedjes die je al slenterend door de kronkelige wandelpaden kan meezingen, is dit sprookjeshof geschikt voor zowel jong als oud. Ook kunnen de kinderen hier buitenspelen in de speeltuin en klimmen en klauteren in allerlei speeltoestellen. Daarbij is er een groot indoor pretpark speelparadijs voor je peuter waar je op een warme zomerdag erg goed kunt vertoeven (lang leve climate control!). En niet te vergeten: er is zelfs nog een kinderboerderij waar je de snoetjes van geitjes kan aaien!

Tip! Boek hier je kaartjes met 39% korting.

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren
Website: www.sprookjeshof.nl

Lees ook ons artikel: ‘Sprookjeshof Zuidlaren: Een belevenis voor jong en oud!

Sprookjeshof pretpark Nederland kinderen

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe (Appelscha, Friesland)

Net als attractiepark Drouwenerzand, is ook Duinen Zathe een all-inclusive attractiepark: de entreeprijs is inclusief eten en drinken en gebruik van alle attracties. In dit park is er speciaal voor de allerkleinsten een speciaal indoor kinderland! Alle kinderen tot en met 6 jaar kunnen hier nieuwe avonturen beleven. En ben je van plan om toch wat eerder te beginnen met die rijlessen? Dat kan! In dit attractiepark is er namelijk een speciaal verkeerscircuit voor kinderen met een lengte boven 1,20 meter. Tanken, inhalen, op de snelweg rijden… agent Koos houdt gelukkig altijd een oogje in het zeil. Het attractiepark biedt verder een ruime keuze aan attracties, zoals trampolines, draaimolens, reuzeglijbanen, en botsbootjes. Een actief dagje uit voor het hele gezin.

Tip! Boek hier je kaartjes met 14% korting.

Adres: Noorder Es 1, 8426 GW Appelscha
Website: www.duinenzathe.nl

Het Land van Jan Klaassen (Braamt, Gelderland)

Het Land van Jan Klaassen is een grote buiten- en binnenspeeltuin in Braamt, vlakbij Doetinchem. In het indoor gedeelte van het pretpark kunnen de kinderen naast diverse klim- en klautermogelijkheden ook nog in een aantal attracties, zoals zweefauto’s, een spookhuis, en een treintje. De buitenspeeltuin is nog veel groter! Deze ruim 30.000 m2 grote speeltuin bestaat uit ruim 60 verschillende speeltoestellen. Bij lekker weer kun je ook gebruik maken van de waterspeeltuin. Een perfect dagje uit in combinatie met een leuke picknick!

Adres: Gildeweg 6, 7047 AR Braamt
Website: www.janklaassen.nl

Lees ook ons artikel: ‘Het Land van Jan Klaassen, een zeer grote speeltuin in Gelderland

Kinderpretpark Julianatoren (Apeldoorn, Gelderland)

Eén van de meest bekende kinderpretparken van Nederland is de Julianatoren in Apeldoorn. De attracties staan hier wat meer op elkaar, wat het naar mijn mening uitstekend maakt voor de kortere kinderbeentjes. Daarbij zijn er ook genoeg attracties geschikt voor de allerkleinsten. Je kan hier bijvoorbeeld op safari, fladderen van links naar rechts als een écht vlinder, het schip beschermen tegen de slechte piraten, en paardrijden in het wilde Westen als echte cowboy of indiaan.

Tip! Boek hier je kaartjes met 18% korting.

Adres: Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn
Website: www.julianatoren.nl

Lees ook onze artikelen:

Park Nienoord (Leek, Groningen)

In het noorden van ons land vind je Park Nienoord, een heel leuk pretpark voor de peuters en kleuters. Het bestaan uit verschillende onderdelen. Van speeltuinen en attracties zoals een treintje en helikopters tot een leuke kinderboerderij.

Ook zwempret mag hier niet ontbreken. Binnen vind je namelijk een subtropisch zwembad met o.a. waterglijbaan van 40 meter lang, wildwaterkreek en water kanon. In de zomer kun je ook genieten van het buitenbad met glijbaan en kleintjes vermaken zich in het peuterbad.

Tip! Boek hier je kaartjes met 30% korting.

Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek
Website: www.landgoednienoord.nl

Amusementspark Tivoli (Berg en Dal, Gelderland)

In Amusementspark Tivoli kunnen kinderen genieten van meer dan 30 verschillende attracties en speeltoestellen. Niet alleen grotere kinderen kunnen zich hier vermaken, ook voor kinderen vanaf ongeveer een jaar is hier meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je van een leuke draaimolen, autootjes, treintjes, botsauto’s, een griezelbos en een achtbaan? Daarbij zijn er ook diverse buitenspeeltuinen én is er een indoor pretpark gedeelte te vinden voor de peuters en kleuters.

Tip! Boek hier je kaartjes met 15% korting.

Adres: Oude Kleefsebaan 116, 6571 BK Berg en Dal
Website: www.parktivoli.nl

Lees ook ons artikel: ‘Amusementspark Tivoli, een leuk kleinschalig pretpark voor peuters en kleuters

Mondo Verde (Landgraaf, Limburg)

Naast Snowworld in het Limburgse Landgraaf, is er ook een leuk pretpark genaamd Mondo Verde te vinden. Dit park bestaat uit drie delen: wereldtuinen (handig voor inspiratie in je tuin), een dierenpark en verschillende attracties. Het is een perfecte locatie voor een dagje uit met het hele gezin. Als je op zoek bent naar een combinatie van een dierentuin en attractiepark in één, dan is een bezoek aan Mondo Verde zeker de moeite waard.

Adres: Groene Wereld 10, 6372 PW Landgraaf
Website: www.wereldtuinenmondoverde.nl

Walibi Holland (Biddinghuizen, Flevoland)

Hoewel Walibi Holland misschien niet het eerste pretpark is waar je aan denkt om naartoe te gaan met jonge kinderen, is er toch meer dan genoeg te beleven voor de kleintjes. Er is bijvoorbeeld een speciaal gedeelte ingericht met diverse attracties die speciaal geschikt zijn voor de allerkleinsten.

Enige tijd geleden zijn wij met onze twee kinderen van toen 1,5 en 4,5 jaar naar dit attractiepark gegaan, en we hebben ons vrijwel de hele dag goed kunnen vermaken. Het park is wel vooral gericht op échte durfals. 😉 Als je kind boven de 1.20m is, zal het hier helemaal een walhalla zijn qua attracties. Maar ik moet toegeven dat ik absoluut verbaasd was in hoeverre dit pretpark ook geschikt is voor peuters en kleuters. Het is zeker een aanrader!

Enne.. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje zit in de buurt van Walibi, leuk om je dag mee af te sluiten!

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen
Website: www.walibi.nl

Lees ook onze artikelen:

Walibi Holland pretpark peuters en kleuters Nederland

Attractiepark DippieDoe (Best, Noord-Brabant)

Attractiepark DippieDoe, gelegen in Noord-Brabant, is een pretpark voor peuters en kleuters dat bestaat uit zowel een indoor als outdoor gedeelte. Het binnendeel is te vergelijken met een grote indoorspeeltuin. In het buitendeel bevinden zich voornamelijk de wat grotere attracties zoals een zweefmolen, schommelschip, achtbaan en zelfs een gave Angrybirds speeltuin!

Tip! Boek hier je kaartjes met 33% korting.

Adres: Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best
Website: www.dippiedoe.nl

Lees ook onze artikelen over Attractiepark Dippiedoe:

attractiepark dippiedoe best noord brabant pretpark peuters kleuters Nederland

BillyBird Park Hemelrijk (Volkel, Noord-Brabant)

De allereerste keer dat ik in het Hemelrijk was, ben ik enkel bij de recreatieplas geweest. Pas sinds enkele jaren is het mij bekend dat je hier nog heel veel meer kunt doen dan alleen zwemmen. Het is voor kinderen namelijk ook nog een waar speelparadijs met hier en daar enkele attracties. Een leuk uitje voor een warmere dag zodat je het speelparadijs en de recreatieplas kunt kunt combineren met elkaar.

BillyBird heeft trouwens ook nog een vestiging in Reuver (Limburg) genaamd het Drakenrijk en in Drunen is er een openluchtzwembad genaamd Het Run Openluchtzwembad.

Adres: Zeelandsedijk 34a, 5408 SM Volkel
Website: www.billybird.nl/hemelrijk

Lees ook ons artikel: ‘Billy Bird Park Hemelrijk, een divers dagje uit voor alle leeftijden

Billybird pretpark Hemelrijk peuter en kleuter Nederland

Linnaeushof (Heemstede, Noord-Holland)

Linnaeushof is bekend als de grootste speeltuin van Europa met meer dan 350 speeltoestellen. Hier vind je onder andere een hindernisbaan, kruipspin, doolhof, waterfietsen, verkeerstuin, monorail, luchtskelters, waterspeeltuin, midgetgolf en natuurlijk ook gewone speeltuinen.

Adres: Glipperweg 4C, 2104 AK Heemstede
Website: www.linnaeushof.nl

Lees ook ons artikel: ‘Linnaeushof: De grootste buitenspeeltuin van Europa

Linnaeushof pretpark en attractie voor peuters kleuters Nederland

Speelpark Oud Valkeveen (Naarden, Noord-Holland)

De meeste jonge kinderen barsten van de energie. Zelf vind ik het dan ook een groot voordeel als de wachtrijen over het algemeen wat korter zijn en als er ook nog wat speelmogelijkheden in de buurt zijn. Speelpark Oud Valkeveen heeft dit op een perfecte manier weten te combineren. Het speelpark is daarbij vrij ruim opgezet wat ik persoonlijk erg prettig vind.

De meeste attracties zijn gericht op jongere kinderen waardoor er voor iedereen wel iets te doen is. Daarnaast zijn er meerdere speeltuinen en ligt het park aan een waterplas waardoor je bij lekker weer ook nog een duik in het water kunt nemen.

Adres: Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden
Website: www.oudvalkeveen.nl

Lees ook onze artikelen Speelpark Oud Valkeveen:

Oud Valkeveen achtbaan voor kinderen en peuters kleuters Nederland

Sprookjeswonderland (Enkhuizen, Noord-Holland)

Bestaat je gezin uit vrij jonge kinderen maar vind je de Efteling te duur? Neem dan eens een kijkje bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Ik zou dit park zelf omschrijven als een zeer ruim opgezet sprookjesbos met enkele attracties én een speeltuin.

Naast de entreeprijzen zijn ook de eet- en drinkmogelijkheden zeer goed betaalbaar en is het parkeren gratis. Overigens heb ik het er nog nooit als erg druk ervaren, ook niet in de schoolvakanties. Wij proberen zeker jaarlijks hier naartoe te gaan, dat zegt wel genoeg lijkt me. 😉 Sprookjeswonderland is voor mij één van mijn favoriete pretparken welke geschikt is voor peuters en kleuters.

Adres: Kooizandweg 9, 1601 LK Enkhuizen
Website: www.sprookjeswonderland.nl

Lees ook onze artikelen:

Attractiepark de Waarbeek (Hengelo, Overijssel)

Attractiepark de Waarbeek is een leuk overzichtelijk all-inclusive pretpark in het oosten van ons land die maar liefst al bijna 100 jaar bestaat! En dat is natuurlijk niet voor niets. Er is hier meer dan genoeg te bleven met 35 verschillende attracties voor jong en oud. Het pretpark is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2.

Tip! Boek hier je kaartjes met 32% korting.

Adres: Twekkelerweg 327, 7554 SC Hengelo
Website: www.waarbeek.nl

Lees ook ons artikel: ‘Attractiepark De Waarbeek, al 95 jaar een begrip in Twente!

Attractiepark de Waarbeek pretpark kinderen

Indoor pretpark Kidzcity (Utrecht, Utrecht)

Hoewel Kidzcity misschien niet helemaal de naam van een echt pretpark waardig is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken met jonge kinderen. Deze zeer grote indoor speeltuin biedt naast talloze speelmogelijkheden ook een aantal attracties. Een groot voordeel is dat je dus niet afhankelijk bent van het weer.

Tip! Boek hier je kaartjes met 20% korting

Adres: Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht
Website: www.kidzcity.nl

Lees ook het artikel ‘Kidzcity, één van Nederlands grootste indoor speeltuinen‘ om een indruk te krijgen van deze leuke indoor speeltuin.

Kidzcity Nederland indoor pretpark peuters

Mini Mundi (Middelburg, Zeeland)

Eén van de meest geschikte attractieparken vind je in Zeeland, namelijk Mini Mundi. Het park bestaat uit diverse onderdelen zoals Miniatuur Walcheren, een indoor speeltuin en verschillende attracties, zoals een achtbaan en treintje.

Adres: Podium 35, 4337 WV Middelburg
Website: www.minimundi.nl

Familiepark Drievliet (Den Haag, Zuid-Holland)

Familiepark Drievliet bestaat al zeker sinds de jeugd van mijn ouders. Inmiddels is dit park uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark voor het hele gezin. Het park bestaat uit een viertal thema’s: kinderen, familie, thrills en shows.

Het leuke aan dit pretpark is dat het geschikt is voor alle leeftijden waarbij er veel aan peuters en kleuters is gedacht. Er zijn hier dan ook veel attracties waar jongere kinderen in mogen. Sinds 2019 is het park tevens een waterspeeltuin rijker. Een leuk dagje uit, zéker wanneer het lekker weer is!

Lees ook onze artikelen:

Drievliet pretpark waterspeeltuin

Plaswijckpark (Rotterdam, Zuid-Holland)

Ik was aangenaam verrast na ons uitje naar Plaswijckpark in Rotterdam. Er is hier meer dan genoeg te beleven voor jonge kinderen. Ze kunnen spelen in de binnen- en buitenspeeltuinen, verschillende dieren bekijken, wandelen en bij mooi weer zelfs spelen in een geweldig buitenzwembad! Vooral gezinnen met jongere kinderen (tot ongeveer 6 jaar) mogen dit uitje absoluut niet missen.

Adres: Plaswijckpark (Rotterdam)
Website: www.plaswijckpark.nl

Lees ook zeker even ons artikel boordevol foto’s voor een indruk: ‘Een heerlijk dagje spelen en spetteren in het Plaswijckpark in Rotterdam

Plaswijckpark Nederland speeltuin

Er zijn in Nederland nog veel meer leuke pretparken te vinden welke geschikt zijn voor peuters en kleuters. Zo zullen wij deze lijst ook steeds verder uitbreiden waar mogelijk. Weet jij nog meer pretparken die geschikt zijn voor peuters en kleuters? Laat het ons dan weten! Samen kunnen wij andere ouders inspireren.

Foto’s © Opwegmetmama.nl