17x de leukste pretparken voor peuters & kleuters

In Nederland boffen wij maar met zoveel leuke pretparken. En gelukkig zijn er ook een heleboel die geschikt zijn voor de allerkleinsten onder ons! In dit artikel kun je hier dan ook een mooi overzicht van vinden. Wellicht dat er nog iets tussen staat wat jullie nog niet kennen. 😉

Drouwenerzand Attractiepark (Drouwen)

Het attractiepark Drouwenerzand is een mooi, overzichtelijk, goed onderhouden, kindvriendelijk en veilig atractiepark. Zij werken met een all-inclusive concept, wat inhoudt dat je naast je entreeticket ook kostenloos onbeperkt kunt genieten van vers fruit, belegde boodjes, frites, snacks, soep, koffie, thee, limonade én softijs. Zo voorkom je een hoop (onverwachte) extra kosten. Het park richt zich voornamelijk op kinderen vanaf 3 jaar en is al meerdere keren door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe.

Lees ook ons artikel: ‘Een dagje naar Attractiepark Drouwenerzand

Sprookjeshof (Zuidlaren)

In dit geweldig leuke park kan je heerlijk door het sprookjesbos slenteren en met vele bekende kinderliedjes meezingen. Ook kan je hier buiten fijn spelen en genieten van allerlei nostalgische speeltoestellen. Ook is er een groot indoorspeelparadijs waar je op een warme zomerdag erg goed kunt vertoeven (lang leve climate control!), en kan je geitjes aaien in de kinderboerderij.

Attractiepark Duinen Zathe

Ook Duinen Zathe is een all inclusive attractiepark, de entreeprijs is inclusief gebruik van de attracties en eten en drinken. Het attractiepark biedt een ruime keuze aan attracties, zoals trampolines, draaimolens, reuzeglijbanen, botsbootjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een actief dagje uit voor het hele gezin.

Attractiepark de Waarbeek (Hengelo)

Attractiepark is een leuk overzichtelijk attractiepark in het oosten van ons land die maar liefst al bijna 100 jaar bestaat! En dat is natuurlijk niet voor niets. Er is hier meer dan genoeg te bleven met de 35 verschillende attracties voor jong en oud. Het pretpark is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2.

Lees ook ons artikel: ‘Attractiepark De Waarbeek, al 95 jaar een begrip in Twente!

Het Land van Jan Klaassen (Braamt)

Het Land van Jan Klaassen is een grote buiten- en binnenspeeltuin. Binnen kun je naast diverse klim- en klautermogelijkheden ook nog in een aantal attracties zoals een spookhuis, treintje en zweefauto’s. De buitenspeeltuin is nog veel groter. Deze ruim 30.000 m2 grote speeltuin bestaat uit ruim 60 verschillende speeltoestellen. Bij lekker weer kun je ook gebruik maken van de waterspeeltuin. Een perfect dagje uit in combinatie met een leuke picknick!

Amusementspark Tivoli (Berg en Dal)

In Amusementspark Tivoli kunnen kinderen genieten van meer dan 30 verschillende attracties en speeltoestellen. Niet alleen grotere kinderen kunnen zich hier vermaken, ook voor kinderen vanaf ongeveer een jaar is hier meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je van een leuke draaimolen, autootjes, treintjes, botsauto’s, een griezelbos en een achtbaan? Maar ook diverse buitenspeeltuinen én een binnenspeeltuin mogen hier niet ontbreken.

Lees ook ons artikel: ‘Amusementspark Tivoli, een leuk kleinschalig pretpark voor peuters en kleuters

Mondo Verde (Landgraaf)

Behalve Snowworld in het Limburgse Landgraaf, is er ook een leuk pretpark te vinden: Mondo Verde. Mondo Verse bestaat uit drie delen: wereldtuinen (handig voor wanneer je nog inspiratie zoekt voor je tuin), een dierenpark en verschillende attracties. Wederom een perfect dagje uit voor het hele gezin. Mocht je een combinatie zoeken van een dierentuin en attractiepark in één, dan is een bezoek aan Mondo Verde zeker de moeite waard.

De Valkenier (Valkenburg aan de Geul)

De Valkenier is een attractiepark welke je ook in Limburg kunt vinden. Er zijn hier een hoop verschillende attracties waaronder een achtbaan, botsauto’s, een dinopark, piratenboot, reuzenrad en spookkasteel, maar ook een binnen- en buitenspeeltuin. Kinderen zullen zich hier absoluut niet vervelen. Leuk in combinatie met een weekendje weg in Limburg, want ook het plaatsje Valkenburg is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Sprookjeswonderland (Enkhuizen)

Bestaat je gezin uit vrij jonge kinderen maar vind je de Efteling te duur? Neem dan eens een kijkje bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Zelf omschrijf ik dit park als een zeer ruim opgezet sprookjesbos met enkele attracties én een speeltuin. Naast de entreeprijzen zijn ook de eet- en drinkmogelijkheden zeer goed betaalbaar en is het parkeren gratis. Overigens heb ik het er nog nooit als erg druk ervaren, ook niet in de schoolvakanties. Wij proberen zeker jaarlijks hier naartoe te gaan, dat zegt wel genoeg lijkt me. 😉

Lees ook ons artikel: ‘Sprookjeswonderland, één van de leukste pretparken voor de allerkleinsten

Attractiepark DippieDoe (Best)

Attractiepark DippieDoe bestaat uit een buiten- en binnendeel. Het binnendeel is te vergelijken met een grote indoorspeeltuin. In het buitendeel bevinden zich voornamelijk de wat grotere attracties zoals een zweefmolen, schommelschip, achtbaan en zelfs een gave Angrybirds speeltuin!

BillyBird Park Hemelrijk (Volkel)

De allereerste keer dat ik in het Hemelrijk was, ben ik enkel bij de recreatieplas geweest. Pas sinds enkele jaren is het mij bekend dat je hier nog heel veel meer kunt doen dan alleen zwemmen. Het is voor kinderen een waar speelparadijs met hier en daar enkele attracties. Een leuk uitje voor op een warmere dag zodat je het met elkaar kunt combineren. BillyBird heeft trouwens ook nog een vestiging in Reuver (Limburg) genaamd het Drakenrijk en in Drunen een openluchtzwembad.

Speelpark Oud Valkeveen (Naarden)

De meeste jonge kinderen barsten van de energie. Zelf vind ik het dan ook een groot voordeel als de wachtrijen over het algemeen wat korter zijn en als er ook nog wat speelmogelijkheden zijn. Speelpark Oud Valkeveen heeft dit op een perfecte manier weten te combineren. Het speelpark is vrij ruim opgezet wat ik persoonlijk erg prettig vind. De meeste attracties zijn gericht op jongere kinderen waardoor er voor iedereen wel iets te doen is. Daarnaast zijn er meerdere speeltuinen en ligt het aan een waterplas waardoor je bij lekker weer ook nog een duik in het water kunt nemen.

Lees ook onze artikelen:

Linnaeushof (Heemstede)

Linnaeushof staat bekend als de grootste speeltuin van Europa. Je kunt hier in totaal meer dan 350 speeltoestellen vinden. Wat dacht je van een hindernisbaan, kruipspin, doolhof, waterfietsen, verkeerstuin, monorail, luchtskelters, waterspeeltuin, midgetgolf maar natuurlijk ook gewone speeltuinen.

Kidzcity (Utrecht)

Misschien dat Kidzcity niet helemaal de naam van echt pretpark waardig is, maar het is toch zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen met jonge kinderen. Deze zeer grote indoor speeltuin heeft naast een heleboel speelmogelijkheden ook een aantal attracties. Voordeel: je hoeft niet afhankelijk te zijn van het weer. 😉

Lees ook het artikel ‘Kidzcity, één van Nederlands grootste indoor speeltuinen‘ om een indruk te krijgen van deze leuke indoor speeltuin.

Mini Mundi (Middelburg)

Eén van de meest geschikte attractieparken vind je in Zeeland, namelijk Mini Mundi. Het park bestaat uit diverse onderdelen zoals Miniatuur Walcheren, een indoor speeltuin en verschillende attracties zoals een achtbaan en treintje. Helaas zijn wij hier zelf nog nooit geweest, maar deze staat al wel enige tijd op ons to-do lijstje in combinatie met een weekendje weg. Dus mocht je nog een goede tip hebben voor een accommodatie, let me know. 😉

Familiepark Drievliet (Den Haag)

Familiepark Drievliet bestaat al zeker sinds de jeugd van mijn ouders. Inmiddels is dit park uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark voor het hele gezin. Het park bestaat uit een viertal thema’s: kinderen, familie, thrills en shows. Het leuke aan dit park is dat het geschikt is voor alle leeftijden maar er is ook juist aan de kleintjes gedacht. Er zijn hier dan ook best veel attracties waar ook jongere kinderen in mogen. Sinds 2019 is het park tevens een waterspeeltuin rijker. Een leuk dagje uit, zéker wanneer het lekker weer is!

Lees ook ons artikel: ‘Familiepark Drievliet, een pretpark voor het hele gezin!

Plaswijckpark (Rotterdam)

Aangenaam verrast was ik na ons uitje bij het Plaswijckpark in Rotterdam. Er is hier meer dan genoeg te beleven voor jonge kinderen. Zo kunnen ze spelen in de binnen- en buitenspeeltuinen, verschillende dieren bekijken, een lekker stuk wandelen en als het beter weer is zelfs met water spelen in een geweldig buitenzwembad! Met name voor gezinnen met jongere kinderen (tot een jaar of 6) is dit echt een uitje die niet op je bucketlist mag ontbreken.

Lees ook zeker even ons artikel boordevol foto’s voor een indruk: ‘Een heerlijk dagje spelen en spetteren in het Plaswijckpark in Rotterdam

Bonus: Walibi Holland (Biddinghuizen)

Eerlijk toegeven, Walibi Holland is nou niet het eerste pretpark waar je direct aan zal denken om naartoe te gaan met jonge kinderen. Toch is ook hier meer dan genoeg te beleven voor hen. Zo is er een speciaal deel voor de allerkleinsten ingericht met diverse attractie. Wij zijn hier enige tijd geleden geweest met twee kinderen van toen 1,5 en 4,5 jaar en hebben ons vrijwel de hele dag kunnen vermaken. Dit attractiepark is wel voor de échte durfals. 😉 Als je kind boven de 1.20m is, zal het hier helemaal een waar walhala zijn qua attracties. Enne.. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje zit in de buurt van Walibi, leuk om je dag mee af te sluiten!

Lees ook het artikel: ‘Zeker doen: naar attractiepark Walibi Holland met een peuter en een kleuter

Zoals je in dit artikel het kunnen zien, heb ik er bewust voor gekozen om voornamelijk de wat kleinere en minder bekende attractieparken te benoemen. De meeste van deze attractieparken zijn dan ook beter betaalbaar als een Efteling. Enne.. Voor sommige kun je ook via bijvoorbeeld Ticketveiling en Vakantieveilingen goedkoper aan kaartjes komen. Mocht je nog een goede aanvulling hebben voor deze lijst, laat het ons dan weten! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.