Ontsnap uit Prison Golf & Prison Island bij FunVillage Rotterdam

Last updated:

Onlangs hebben wij een bezoek gebracht aan FunVillage in Rotterdam. Daar zijn wij begonnen met de activiteit Prison Island, een cellencomplex waarbij je in de diverse cellen opdrachten moet uitvoeren met minimale instructies om te kunnen ontsnappen. Daaropvolgend hebben wij de Prison Golf gedaan, een midgetgolfbaan waarbij je jezelf de gevangenis moet zien uit te slaan. Of het de moeite waard was, dat lees je hier.

Prison Golf, sla jezelf de Rotterdamse gevangenis uit

De Prison Golf is een relatief nieuw concept bij FunVillage. Toen ik de vraag kreeg of het ons zou lukken om onszelf met zo min mogelijk slagen uit de gevangenis te slaan, greep ik die uitdaging met beide handen aan. Inmiddels hebben wij al op diverse midgetgolfbanen gespeeld, met uiteenlopende thema’s en uitvoeringen. Maar een gevangenis, die hadden we nog niet gehad.

Over het concept is goed nagedacht. Alle lugubere ideeën die je maar van een gevangenis kan hebben, zijn verwerkt in de golfbanen. In totaal zijn er 10 verschillende banen.

Je start met een baan met een gevangeniswagen. Leuk aan de meeste banen is dat wanneer het je lukt om een hole-in-one te slaan, er een special effect afspeelt. Bij deze baan startte de auto bijvoorbeeld ineens waarbij de lampen begonnen te knipperen en er rook uit de uitlaat verscheen.

De leukste baan vond ik de baan waarbij je tegelijk met de andere teamleden (maximaal 4 totaal) speelt. Deze baan heeft diverse gaten waar je je bal in moet zien te krijgen. Wordt de ring om het gat rood, dan betekent dat je een strafpunt krijgt.

Bij iedere baan (behalve die waarbij je met zijn allen tegelijk speelt) hangt een instructie waarop je kunt zien hoe je je bal het meest handig kan slaan om een hole-in-one te krijgen. Ook kan je het spel nog wat uitdagender maken, door aan de schijf te draaien die bij de desbetreffende baan hangt. Zo bestaat de kans dat je op één been moet golfen, of dat je de bal met je ogen dicht moet slaan.

Helemaal aan het eind, moet je je bal in een muur stoppen. De bal gaat dan door een soort kast heen. Het gat waar hij dan in terecht komt staat gelijk aan een prijs waarvan het bonnetje wordt uitgeprint. Wij wonnen een gratis drankje aan de bar en nog een € 5,- kortingsbon.

De adviesleeftijd voor de Prison Golf is 6+ jaar. Persoonlijk denk ik dat mijn kind van 6 jaar nog wat spannend zou vinden. Mijn kind van 9 jaar vind dit concept daarentegen echt helemaal geweldig! Hierin ken jij jouw kind het beste om de afweging te kunnen maken. De banen hebben op zich geen schrikeffecten, maar de omgeving van een gevangenis is nou eenmaal niet heel ontspannend…

Ontsnap uit het cellencomplex van Prison Island Rotterdam

Als tweede activiteit deden wij Prison Island. Misschien dat je het oude computerspel Ford Boyard nog kent? Bij Island zijn er 24 verschillende cellen. Bij iedere cel moet je een opdracht vervullen om of te ontsnappen en/of om zoveel mogelijk punten bij elkaar te halen.

De grootste uitdaging zit hem er naar mijn mening vooral in dat je vrijwel geen instructies krijgt. Je moet dus zelf bedenken wat de opdracht zou kunnen zijn. Wel staat er bij iedere cel aangegeven met hoeveel personen je de opdracht minimaal moet doen (meestal zijn dit 2 of 3 personen), of de opdracht vooral fysiek is, het vooral draait om techniek of dat het een echte hersenkraker is.

Voordat je begint, dien je een teamnaam te bedenken. De kans is namelijk groot dat je niet de enige bent die op dat moment aan het spelen is. Op diverse beeldschermen in het cellencomplex kan je jullie eigen totaalscore zien staan, maar ook die van de andere teams. De cellen die beschikbaar zijn om te spelen, hebben een groen lampje. Is de cel al bezet door een ander team? Dan brandt deze lamp rood.

Tevens goed om te weten is dat de cellen niet op slot gaan. Je kan altijd weer naar buiten wanneer je dat wil.

Al eens eerder heb ik Prison Island gespeeld, maar dan in Utrecht. Zelf ben ik gek op spelletjes en houd wel van een uitdaging. Prison Island vind ik daardoor erg gaaf om te doen. Oftewel, je kan er flink fanatiek van worden! Ik kan het dan ook een ieder aanraden om eens uit te proberen.

De adviesleeftijd die wordt gegeven voor Prison Island in Rotterdam is 9+ jaar. Persoonlijk denk ik dat deze leeftijd voor de meeste cellen iets te jong is. Vanzelfsprekend hangt dit ook weer van je kind af. Een aantal cellen zouden wel mogelijk moeten zijn. Ik schat in dat je aan een uurtje met een kind van deze leeftijd genoeg zal hebben. Met volwassenen zou ik er zeker minimaal 1,5 uur voor uit trekken.

Overige activiteiten bij FunVillage Rotterdam

Hoewel Prison Island enigszins klinkt als een Escape Room, is dat het niet helemaal. Bij Prison Island is het eigenlijk de bedoeling dat je puzzels/raadsels oplost. Wil je liever een echte Escape Room doen? Kies dan voor de Black Box Escape Room bij Fun Village. Je kunt dit boeken vanaf 7 personen. Voor kinderen is er ook een variant: Tijdmachine voor kinderen (geschikt voor 8 t/m 15 personen). De geadviseerde minimumleeftijd hiervoor is 9 jaar. Gezien het minimale aantal personen, is het leuk om dit bijvoorbeeld als kinderfeestje te boeken.

Een andere activiteit bij Fun Village is Axe Throwing. Deze activiteit is NIET geschikt voor kinderen, maar wel leuk om nog even te benoemen. Bij deze activiteit ga je namelijk gooien met bijlen op een bord. Een soort van darten, maar dan krachtiger. Leuk om eens met een groepje vriend(inn)en te doen!

En voor de allerjongsten zit er in hetzelfde gebouw ook een vestiging van Monkey Town.

Handig om te weten!

  • Voor of na je geboekte activiteit kan je bij Fun Village nog iets drinken of wat lekkers eten. Verwacht geen uitgebreid restaurant, maar bijvoorbeeld wat borrelhapjes is hier zeker mogelijk.
  • Openingstijden: Fun Village is van woensdag t/m zondag geopend. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op hun website.
  • Adres: Akkeroord 10, 3079 ZS Rotterdam (wanneer je op het adres klikt, kom je direct in Google Maps terecht)
  • Website: www.funvillage.nl

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela