Spelen, dieren én waterpret bij Recreatiepark Pukkemuk in Dongen

Last updated:

Bij Recreatiepark Pukkemuk is er volop ruimte om te spelen, zowel binnen als buiten. Voordat Pukkemuk bestond was dit een boerderij. Na allerlei veranderingen in de agrarische sector is de boerderij omgevormd tot een binnenspeeltuin en kinderboerderij. Langzaam zijn ze steeds verder uit gaan breiden met een bootjesbaan, boerensprookjesbos, een waterspeeltuin én een bungalowpark.

De binnenspeeltuin van Recreatiepark Pukkemuk

Je komt Recreatiepark Pukkemuk binnen via de grote binnenruimte met de binnenspeeltuin. Dit is een binnenspeeltuin zoals je die vaker ziet met klim- en klauterparcours en glijbaan. Ook hier is er een groot springkussen en een speelhoek met ballenbak voor de allerkleinsten.

In de binnenspeeltuin vind je een bar waar je eten en drinken kunt bestellen. Kinderen mogen overigens hier gratis ranja en water tappen, dus op een warme dag kan er voldoende worden gedronken.

Binnen vind je ook één van de toiletgroepen.

Fijn buiten spelen in de buitenspeeltuin & kinderboerderij

Wat bij Recreatiepark Pukkemuk erg leuk is, is dat spelen en dieren worden gecombineerd, op een prettige manier. Bij de geiten zijn er glij- en schommelmogelijkheden. In het boerensprookjesbos (hierover straks meer) lopen een geit, twee zwijntjes en twee wallaby’s en er zijn diverse volières.

De buitenspeeltuin is deels over het verblijf van een aantal dieren heen gebouwd. Ook is er een grote zand- en waterspeeltuin en zijn er schommels.

Varen in klompjes op de bootjesbaan

Mijn kinderen vinden de bootjesbaan altijd het hoogtepunt van een bezoek aan Recreatiepark Pukkemuk. De kinderen varen zelfstandig (toegestaan vanaf 1,5 jaar) in een klompje met een zeil door een baan heen. Je hebt overal goed zicht op de kinderen en de bootjes zitten stevig ingeklemd in de baan. De kinderen vinden het echt super leuk dat ze zelf mogen varen.

Het boerensprookjesbos & hooiberg

Achter in het park is het boerensprookjesbos te vinden. Er staan allerlei huisje met daarin zelfgemaakte poppen. Door op knoppen te drukken speelt er een verhaal of een liedje. De verhaaltjes zijn opgenomen in Brabants dialect. Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen even goed te volgen is. 😉

Op de helft van dit boerensprookjesbos kom je een overdekte hooiberg met glijbaan tegen. Er zijn ook tunnels gemaakt tussen de hooibalen in.

Watersplash & airtrampolines

Op een warme en zonnige dag kun je ook nog terecht bij de Watersplash en de waterglijbaan. De Watersplash is een grote waterspeeltuin met glijbaan, waterpistolen en een kruiwagen die om de zoveel minuten een bak water over de kinderen uitstort. Het water loopt continu weg, waardoor het geen zwembad is, maar meer een waterspeeltuin. Ook is er een waterglijbaan zoals je die in zwembaden vindt.

Naast de watersplash vind je nog een aantal airtrampolines. Er is een normale airtrampoline en ook één in een bolvorm, deze is wat meer geschikt voor grotere kinderen.

Tip: neem naast zwemkleding ook waterschoenen mee, want de vloer kan glad zijn.

Goed om te weten over Recreatiepark Pukkemuk

  • Het park is prima toegankelijk met kinderwagens, rolstoelen en buggy’s.
  • Bij binnenkomst ontvang je twee gratis consumptiebonnen voor koffie, thee of frisdrank. Voor kinderen is er gratis ranja en water, waar onbeperkt van getapt mag worden. Parkeren is gratis, evenals de Wi-Fi.
  • Er is een minigolfbaan en een voetbalkooi.
  • Het terrein en de ingang zijn volledig afgesloten met hekwerk, zodat kleine kinderen niet ongezien van het terrein af kunnen.
  • Er is een babyverschoonplaats aanwezig op de toiletgroepen.
  • Reserveer vooraf je bezoek, dit voorkomt teleurstellingen.
  • Er is ook een mogelijkheid om te overnachten bij Pukkemuk. Zo is er een boerencamping en zijn er mogelijkheden om chalets te huren. Kijken voor meer informatie op: https://pukkemuk.nl/chalet-cottage
  • Adres: Vaartweg 192-A 5106 NG Dongen
  • Website: www.pukkemuk.nl

Dit is wat wij van Recreatiepark Pukkemuk vinden

Recreatiepark Pukkemuk is naar onze mening een leuk, charmant en knus park. Sommige speelelementen zijn redelijk uniek voor dit park, zoals de waterspeeltuin Watersplash en de combinaties van spelen tussen de dieren.

Onze kinderen vonden de bootjesbaan echt het einde, door de vrijheid van het zelf varen.

Wat voor ons gezelschap echt een pré was, is de combinatie van binnen en buiten spelen. Het was een vrij warme middag toen wij hier de laatste keer waren en we vonden het heerlijk om binnen even in de schaduw te spelen. De gratis ranja was op deze dag daarom ook echt héél erg welkom.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook leuk om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne