Pyramide van Austerlitz; grote speeltuin, attracties & wandelen

Een low budget uitje dat wij vrijwel ieder jaar proberen te doen, is een dagdeel naar de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. Je hebt hier o.a. een grote speeltuin (met ook een deel voor de de kleinere kinderen), een aantal attracties, er zijn diverse wandelmogelijkheden en vergeet natuurlijk de Pyramide zelf niet! Kijk je mee?

De Pyramide van Austerlitz

Wil je eens zien hoe snel mijn kinderen kunnen zijn? Dan moet je ze eens vragen of ze mee willen naar de Pyramide van Austerlitz! Deze locatie bestaat uit o.a. een speeltuin, een aantal attracties, een speelhal, enkele eet- en drinkmogelijkheden, wandelmogelijkheden en een bezoek aan het rijksmonument.

De speeltuin

De speeltuin is enorm groot en bestaat al heel lang! Het is een wat meer ouderwetse speeltuin maar persoonlijk vind ik dat juist erg leuk! Het is opgedeeld in een deel voor kleinere kinderen en een deel voor iets grotere kinderen. Uiteraard kun je als verzorger ook prima mee. 😉 In de speeltuin zijn diverse zitplekken te vinden, dus terwijl je kinderen aan het spelen zijn kun je ook even gaan zitten.

Attracties

Op dit moment zijn er een vijftal attracties. Je hoeft geen entreeprijs te betalen voor een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz, maar je betaalt (net zoals op de kermis) voor munten/kaartjes. De munten zijn eigenlijk vrijwel altijd geldig waardoor wij er meestal ook wat meer kopen met de gedachte dat ze toch wel op komen.

Speelhal

In de speelhal kun je heel veel soorten arcade games vinden zoals racespellen, een flipperkast, een voetbal schiet spel, een snowboard spel. Ook zijn er diverse spellen die leuk zijn voor kinderen.

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn een drietal eet- en drinkmogelijkheden bij de Pyramide van Austerlitz:

  • Een snackbar voor het welbekende frietje en snack;
  • Een kiosk waar je o.a. terecht kunt voor een ijsje;
  • Een zelfbedieningsrestaurant.

Ook is er meer dan voldoende zitplek te vinden waar je je zelf meegenomen eten en drinken kunt nuttigen. In de speeltuin zelf vind je o.a. picknicktafels, handig!

Het rijksmonument

Waar de Pyramide van Austerlitz het meest om bekend staat is om zijn rijksmonument, zoals de naam al aangeeft, de piramide, welke is gebouwd in het jaar 1804. Boven op de piramide staat een obelisk uit 1894. Er zijn een aantal wandelroutes deze kant op welke staan aangegeven op een bord bij de parkeerplaats. Het is mogelijk om de piramide te beklimmen (tegen een kleine vergoeding). Wanneer je met kinderen gaat, krijgen zij na afloop een certificaat, kijk ze eens trots zijn! De piramide is ongeveer 17 meter hoog en bestaat uit 81 treden + 1 meter opstap.

Praktische informatie

Openingstijden

De Pyramide van Austerlitz kent een zomer- en winterperiode.

In de zomerperiode (startend op 5 april 2020) zijn de openingstijden dinsdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00 uur.

Tijdens schoolvakanties zijn zij ook op maandag geopend en sluiten zij op alle dagen een uurtje later, dus om 18.00 uur.

In de winterperiode zijn de attracties gesloten, maar kun je wel op zondagen gebruik maken van de speeltuin en het bijbehorende restaurant.

Tarieven

De entree van de speeltuin is gratis. Voor de attracties dien je wel munten te kopen. De prijzen die op dit moment worden gehanteerd hiervoor zijn als volgt:

  • 1 munt: € 1,30
  • 6 munten: € 6,50
  • 12 munten: € 12,-
  • 25 munten: € 20,-

Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil!

Adresgegegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg

De Pyramide van Austerlitz heeft een eigen parkeerterrein. Er wordt geen standaard tarief gehanteerd voor het parkeren. Wanneer je weg gaat, staat er bij de uitgang een parkeerwachter die je geld kunt geven. De hoogte hiervan bepaal je dus helemaal zelf.

Ons eindoordeel over de Pyramide van Austerlitz

Voor een afwisselend uitje waarbij je een wandeling kunt combineren met spelen (en eten), is dit een perfect low budget uitje! De prijs van dit uitje bepaal je dus helemaal zelf! Wanneer wij hier naartoe gaan, nemen we meestal 12 munten, kopen een ijsje en geven de parkeerwachter een klein bedrag. Bij elkaar zijn we dan ongeveer € 20,- kwijt dus € 5,- per persoon in ons geval. Naar mijn mening absoluut niet duur gezien de mogelijkheden die je hier allemaal hebt. En helemaal met lekker weer zijn de kinderen hier voorlopig wel zoet! En aangezien ze hun energie flink kwijt kunnen, slapen ze daarna ook heerlijk. Win-win situatie dus. 😉

Het enige waar je in de zomer nog wel eens tegen aan wil lopen is dat er wespen kunnen zijn. Maar op zich kun je dat op meer locaties verwachten natuurlijk. Het heeft in dit geval niets met het uitje zelf te maken.

Ben je op zoek naar nog meer leuke uitjes in de omgeving van de Pyramide van Austerlitz? Bekijk dan ons artikel waarin wij de leukste kindvriendelijke uitjes in de provincie Utrecht hebben verzameld. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela