Even een momentje voor jezelf: ontspannen bij Q-Beauty in Almere

Zo nu en dan tijd voor jezelf nemen, is erg belangrijk. Het zorgt er o.a. voor dat je minder stress ervaart. De manier waarop ik dit fijn vind om te doen, is bijvoorbeeld bij het bezoeken van een schoonheidssalon of sauna. Dit keer neem ik je mee naar de schoonheidssalon waar ik al meerdere keren ben geweest en zeer over te spreken ben. 

Een warm welkom bij Q-Beauty in Almere

Zoals gewoonlijk, word je bij Q-Beauty in Almere warm ontvangen. De wachtruimte is erg huiselijk en warm ingericht waardoor je je direct op je gemak voelt. Erg fijn, ik houd wel van een beetje sfeer. Het leuke aan Q-Beauty is trouwens dat je vanaf de buitenkant niet direct ziet hoe groot het er in werkelijkheid is. Q-Beauty is namelijk niet enkel een schoonheidssalon, maar heeft ook een heel wellnesscenter aan de achterkant zitten.

De behandelingen

Deze schoonheidssalon biedt verschillende gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en huidverbeteringen aan voor zowel mannen als vrouwen. Voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar bieden zij tevens speciale acné behandelingen aan.

Qua gezichtsbehandelingen, moet je vooral denken aan diepe reiniging en het optimaliseren van de huid. Zelf heb ik ervaring met de Carita gezichtsbehandelingen en ben daar enorm over te spreken. Deze behandeling heb ik een paar keer gedaan en blijf er positief over. Na de behandeling laat de schoonheidsspecialiste ook aan je zien welke producten zij heeft gebruikt. Eventueel kun je daar ook samples van meekrijgen zodat je het thuis ook nogmaals kunt uitproberen.

De lichaamsbehandelingen bestaan voornamelijk uit verschillende massages. Denk hierbij aan o.a. de ‘gewone’ manuele massage, een hot stone massage, voetreflex massage (massage o.b.v. drukpunten) en bindweefselmassage. Bij Q-Beauty heb ik ervaring met de manuele massage en ook deze behandeling ben ik zeer tevreden, wat een ontspanning!

Ook voor huidverbeteringen ben je hier aan het goede adres. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling als ontharen, microdermabrasie maar ook aan permanente make-up.

Kortom, Q-Beauty heeft een zeer uitgebreid aanbod als het behandelingen gaat. Ook leuk om te weten: zoals je op onderstaande foto kunt zien, is het bij hen ook mogelijk om duo-behandelingen te boeken. Net zo gezellig als je toch samen met je moeder/dochter/vriendin/partner of wie dan ook gaat. Zo kun je het moment net even iets meer samen delen. 😉

De wellness arrangementen

Het wellnesscenter van Q-Beauty is een kleinschalig dayspa waarbij je gebruik kunt maken van o.a. de Finse sauna, stoombad, whirlpool, zonnetuin, suntower, swimmingspa, collageenbank en lichttherapiebank. Er is ruimte voor maximaal 12 personen.

Je kunt kiezen uit een drietal arrangementen:

  • Hele dag arrangement
  • Halve dag arrangement
  • Sauna arrangement

Tijdens het hele en halve dag arrangement kun je onbeperkt gebruik maken van de bovengenoemde activiteiten en kun je gratis genieten van lekkere hapjes en drankjes. Indien gewenst, kun je je bezoek ook combineren met meerdere behandelingen (standaard zit er sowieso al een behandeling bij de prijs in). Je kunt de arrangementen dus zo uitgebreid maken als je zelf zou willen. Het halve dag arrangement kun je al boeken vanaf € 69,- en het hele dag arrangement vanaf € 99,-.

Zelf heb ik geen ervaring met deze arrangementen, maar ik ben wel eens door de ruimte heen gelopen. De ruimte ziet er erg uitnodigend uit. In de lounge kun je bijvoorbeeld een hele grote sofa vinden waar je heerlijk kunt bijkomen en staan de hapjes en drankje voor je klaar. De ruimte is groot genoeg dat je elkaar niet voor de voeten zult lopen.

De producten

Naast de verschillende behandelingen en arrangementen, kun je ook voor diverse producten bij Q-Beauty terecht. Natuurlijk kun je hier de producten aanschaffen die tijdens de behandelingen worden gebruikt. Maar ook  bijvoorbeeld cadeautjes en producten als zonnebrandcrème kun je hier kopen.

Praktische informatie

Openingstijden

Q-Beauty is van maandag t/m zaterdag geopend:

  • Maandag: van 9.00 tot 21.00 uur
  • Dinsdag: van 9.00 tot 21.00 uur
  • Woensdag: van 9.00 tot 21.00 uur
  • Donderdag: van 9.00 tot 21.00 uur
  • Vrijdag: van 9.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag: van 9.00 tot 17.00 uur

Het reserveren van behandelingen

Het is raadzaam om van te voren de gewenste behandelingen en/of arrangementen te reserveren. Je kunt dan doen via hun online afsprakenboek op hun website. Mijn ervaring leert dat wanneer je vaker komt en je de voorkeur voor een bepaalde medewerker hebt, je het beste al enkele weken van te voren kunt boeken.

Adresgegevens

Je kunt Q-Beauty vinden op het volgende adres:

Editiestraat 10
1321 NG Almere

De salon zit tegenover de Gamma, waar ik zelf dan ook altijd de mijn auto neerzet.

Mijn eindoordeel

In de inleiding heb ik al aangegeven dat ik zeer te spreken ben over deze schoonheidssalon. Dit heeft met name ook te maken met de sfeervolle omgeving die mij een huiselijk gevoel geeft. Naar mijn ervaring is dit namelijk lang niet overal het geval, maar vanaf de eerste keer dat ik hier binnenkwam, voelde het al direct goed. Q-Beauty in Almere ligt voor mij niet direct op de hoek, toch vind ik het de moeite waard om er naartoe te rijden. Meestal combineer ik dan een gezichtsbehandeling met een lichaamsbehandeling.

Ook qua prijzen vind ik het hier niet absurd duur. Oké, natuurlijk kosten behandelingen geld, maar dat is overal zo. Als je dat niet wil uitgeven, dan moet je natuurlijk niet naar zoiets toegaan.. Wel kun je soms online kortingsbonnen vinden waarmee je toch nog een deel kunt besparen. Ook heeft Q-Beauty zelf regelmatig leuke acties die je een hoop geld kunnen schelen. Mijn tip in dit geval zou zijn, schrijf je in voor hun nieuwsbrief.

Als ik Q-Beauty een eindcijfer zou moeten geven, dan is dit een 9! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela