Spelen en overnachten bij Recreatieboerderij Johan & Caroline (Noord-brabant)

Last updated:

In het Brabantse Wagenberg vind je de Recreatieboederij van Johan & Caroline. Het is een fijne plek waar je met je (klein)kinderen kunt genieten van uren speelplezier. Er is van alles te doen: klimmen, glijden, schommelen, wippen, springen, rijden, voetballen.. En alles bevindt zich op een afgesloten terrein. Ook zijn er schapen, kippen en konijn op de knuffelweide. Ben je hier voor een paar uur, voor een hele dag of blijf je er overnachten? Alles is mogelijk. Je hoeft zelfs het erf niet af, want er is een mooie boerderijwinkel aanwezig met een ruim assortiment aan verse (streek)producten, groente en fruit.

Een bezoek aan Recreatieboederij Johan & Caroline

Wanneer je de auto hebt geparkeerd kun je het erf oplopen. Bij de kassa in de boerderijwinkel betaal je entree, maar hiervoor krijg je ook een bonnetje die je in kunt leveren voor een consumptie. Een bezoek aan Recreatieboerderij Johan & Caroline is een budget-uitje, omdat je dus eigenlijk alleen hoeft te betalen voor wat je er eet en drinkt. Het is dan ook niet de bedoeling dat je eigen spullen meeneemt om daar op te eten.

Nadat we wat drinken hadden gehaald namen we plaats rondom de speeltuin. Er zijn voldoende zitplaatsen, ook wanneer het wat minder mooi weer is. Omdat het kleinschalig is, heb je vrijwel vanaf alle zitplaatsen goed zicht op de gehele speeltuin.

Ingang Johan & Caroline recreatieboerderij

De speeltuin

Er is een grote speeltuin met verschillende soorten toestellen. Zo is er van hout een parcours met een bruggetje en touwen waar de kinderen overheen kunnen balanceren en een houten waterplatform met een pomp, waar ze heerlijk met water kunnen kliederen.

Direct naast het terras staat een groot hout speeltoestel met glijbanen, een brug en rekstokken. Ook zijn er verschillende schommels, met daarbij ook een schommel voor de allerkleinste! Er zijn veel fietsen, stepjes, tractoren en skelters op het terrein aanwezig, waar de kinderen zich mee kunnen vermaken.

Vanaf de speeltuin kijk je direct op de weide waar konijnen, kippen en schapen staan. Deze worden één keer per dag gevoerd door de boer of de boerin en kinderen mogen hierbij helpen. Wat onze kinderen ook erg leuk vonden was het grote overdekte springkussen! Ook als het wat minder mooi weer is kun je er terecht.

De boerderijwinkel

Zowel bij binnenkomst als wanneer je weggaat, loop je door de boerderijwinkel. Veel producten die je er kunt kopen, worden geteeld of geproduceerd bij ondernemers in de omgeving. Je kunt er terecht voor huisgemaakte soepen, stamppotten en hele maaltijden, maar ook voor groente, fruit, ijs van de ijsboerderij, vlees van de slager, kaas van de kaasboerderij en vele soorten meel van de molen. Wanneer je met je (klein)kinderen een paar uur gespeeld hebt in de speeltuin, is het ideaal om nog wat uit de winkel mee te kunnen nemen voor het avondeten! Wanneer je overnacht bij Johan & Caroline is het enorm handig dat je het erf niet af hoeft, omdat er zoveel keus is in de boerderijwinkel.

Wij waren er rond de lunch en kozen er voor pannenkoeken en tosti. Op de menukaart vind je onder andere taart van het huis, huisgebakken cake, soep, uitsmijters, stokbroodjes met verschillende soorten beleg, broodjes ham/kaas/knakworst of boterhammen met beleg. Kortom, voor ieder wat wils.

Overnachten bij recreatieboerderij Johan & Caroline

Direct naast de speeltuin en het terras vind je het grasveld met de kampeerplekken. Op dat grasveld staat een klein speeltoestel met een glijbaan en er is een ingegraven trampoline aanwezig. Je kunt er een campingplaats nemen voor één dag, maar ook voor langere tijd. Geniet er van het plattelandsleven op een ruime plaats met alle faciliteiten in de buurt. Naast het assortiment in de winkel kun je ook ontbijt, lunch, de broodservice, avondeten of een BBQ bestellen. Zo kun je echt onbezorgd genieten, terwijl je (klein)kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Heb je zelf geen caravan, camper of een tent? Ook dat is geen probleem. Bij Johan & Caroline kun je overnachten in een boergondische pod. Dit kan al voor één dag, maar ook voor meerdere dagen. De pods staan allemaal bij elkaar, maar je hebt wel voldoende ruimte, zodat het je nog wel het gevoel geeft dat je op het platteland bent. Naast de pods lopen ook koeien in een weiland.

De pods zijn voor 2 volwassenen en 2/3 kinderen en beschikken over een eigen wc, keuken, woonruimte en een apart slaapverblijf. Het is knus, maar het idee is natuurlijk ook dat je vooral veel buiten bent. De kinderen kunnen onbeperkt genieten van de faciliteiten op het erf.

Uitstapjes in de buurt

Zin om wat te ondernemen in de omgeving van Recreatieboerderij Johan & Caroline? Onze tips:

Handig om te weten!

  • Het adres: Wagenstraat 74 – 4854 CX Wagenberg. De boerderij ligt tussen Wagenberg en Made in.
  • Parkeren: dit kan gratis voor de deur of op de parkeerplaats van de campinggasten. Elektrische fietsen en auto’s kunnen er opgeladen worden.
  • Openingstijden: Kijk voor de actuele openingstijden op de website.
  • Leeftijden: De boerderij is leuk voor kinderen vanaf 2 jaar t/m 10 jaar.
  • Sanitaire voorzieningen: Er zijn voldoende toiletten aanwezig, waaronder een verlaagd toilet voor kinderen. Ook is er een ruimte met douches, wat handig kan zijn als de kinderen vies zijn geworden van het spelen met zand en water. Bij de heren is er een douche voor mindervaliden.
  • Het gehele terras is rookvrij.
  • Het is mogelijk om een kinderfeestje te organiseren. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Mogelijk vind je de volgende artikelen ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyree