reisgidsen voor jonge ouders

Met deze 5 reisgidsen voor jonge ouders wil je er nog vaker op uit!

Er lekker op uit met het hele gezin. Maar waar gaan we heen? Wat gaan we doen? Deze reisgidsen voor jonge ouders staan boordevol goede tips en inspiratie voor je volgende uitstapje. Bovendien is het ook heerlijk leesvoer voor thuis.

Reisgidsen voor kinderen

Zet ze alvast maar op je verlanglijstje: deze 5 reisgidsen voor jonge ouders zijn om te smullen! Leuke boeken over dagjes weg met kinderen, kidsproof stedentrips en vakanties met de kleintjes. Voorzien van prachtige foto’s, dus ook nog eens heerlijk om door te bladeren als je thuis aan het dagdromen bent over jullie volgende trip.

1. Vandaag niet thuis

Volg je de dames van Vandaag niet thuis al op Instagram? Dan weet je vast al dat het gelijknamige boek vol staat met avontuurlijke uitstapjes. Auters Romi en Maaike zijn zelf moeder en hebben een grote liefde voor snuffelen in pluktuinen, ravotten in de natuur en limonade drinken in de mooiste theetuinen. Met hun kroost uiteraard!

In deze reisgids hebben ze hun beste tips gebundeld. Daarnaast hebben ze jonge ouders geïnterviewd over hun favoriete uitjes met het gezin. Zo doet bijvoorbeeld Willem van Sas, de man van de bekende mommy influencer ‘De Huismuts’, zijn verhaal.

Lees hier mijn 5 favoriete tips uit Vandaag niet thuis.

 • Titel: Vandaag niet thuis (adviesprijs 22,50)
 • Auteur: Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz
 • ISBN: 9789493273740

2. Leuke groene dingen doen

De natuur is overal! Met dat motto is dit leuke doe-boek gemaakt. Er staan niet zozeer bestemmingen in, maar vooral veel tips wat je kunt doen om buitenspelen nog aantrekkelijker te maken. Je hoeft namelijk niet per se naar het bos of naar het strand om van de natuur te kunnen leren. Zelfs in de meest drukbevolkte stad, kun je op zoek gaan naar flora en fauna.

Het is een leerzaam boek voor jong en oud. Het is leuk om als ouder samen met je kind op stap te gaan en buiten een van de spelletjes uit het boek te doen. Maak bijvoorbeeld een bellenblaasslang, ontdek verschillende soorten wolken en maak stokbootjes van vondsten uit de natuur.

 • Titel: Leuke Groene Dingen Doen (adviesprijs 22,50)
 • Auteur: Naomi Walmsey en Dan Westall
 • ISBN: 9789062240654

3. Op avontuur in Europa

De auteurs van het Kleine Globetrotter Magazine hebben in ‘Op avontuur in Europa’ de beste reisroutes gebundeld. Omdat alle vakantiebestemmingen in deze reisgids voor jonge ouders binnen 1000 kilometer van Utrecht en Brussel te vinden zijn, kun je ze gemakkelijk bereizen met de auto.

Wat kun je precies verwachten? Niet alleen kant-en-klare bestemmingen, maar ook leuke speeltuinen onderweg, spannende belevenispaden en echt leuke pretparken in Europa. Een aanrader als je nog niet weet waar de volgende reis naartoe gaat.

 • Titel: Op avontuur in Europa (adviesprijs 25,-)
 • Auteurs: Marlieke Kroon en Renee Schouwenburg
 • ISBN: 9789083205304

4. Op roadtrip in Europa

Als vervolg op hun vorige reisgids, besloten Marlieke en Renee nog een reisboek uit te geven. Met de titel ‘Op roadtrip in Europa’ kun je vast wel raden wat voor tips je hier kunt vinden?

Wat vooral fijn is aan dit boek, is dat je eigenlijk zo in de auto kunt stappen en een van de uitgestippelde routes in dit boek kunt volgen. Het is helemaal kidsproof uiteraard, want de tips zijn afkomstig van jonge ouders. De ervaringsverhalen zorgen ervoor dat een succesvolle vakantie gemakkelijker is dan ooit. Waar vind je rustige slaapplaatsen? Waar kun je op de reisbestemming goed eten met kids? En waar bezoek je toffe kastelen met kleine avonturiers? Sla dit boek open en je vindt alle antwoorden.

 • Titel: Op Roadtrip in Europa (adviesprijs 26,50)
 • Auteurs: Marlieke Kroon en Renee Schouwenburg
 • ISBN: 9789083205311

5. Kidsproof weekendje weg

Zin in een leuke stedentrip met kinderen, maar blijf je het liefst wel dichtbij huis? In deze reisgids vind je de leukste bestemmingen in Nederland, België en Duitsland. Prima te bereiken dus met de auto of de trein. Het boek is al wat ouder, maar veel bestemmingen zijn nog steeds actueel.

Of je nu zin hebt in een avontuur op het water, in het bos of bij de boer… In dit boek krijg je voldoende tips. Ook krijg je inspiratie voor de leukste activiteiten als het regent en vind je per bestemming een overzicht van kidsproof winkels en restaurants. Waar wacht je nog op? Let’s go!

 • Titel: Kidsproof weekendje weg
 • Auteur: Stephanie Bakker en Roos Stalpers
 • ISBN: 9789057674068
reisgidsen voor jonge ouders

Welke van deze reisgidsen voor jonge ouders zou jij weleens willen doorbladeren?

Lees ook: