Een beestachtig bezoek aan Réserve Africaine de Sigean

Last updated:

In onze vakantie in Argèles sur mer, hebben wij wat leuke uitjes gehad, waaronder de dierentuin en safaripark Réserve Africaine de Sigean. Ik ben geobsedeerd door dierentuinen in het buitenland, dus proberen we elk jaar een dierenpark te vinden. Ik ga jullie in dit artikel vertellen of het de moeite en geld waard is om hierheen te gaan.

Ons bezoek aan Réserve Africaine de Sigean

Aankomst

Bij aankomst stond er een rij met auto’s. Dit kwam door de uitgebreide controle waarbij ook de kofferbak gecheckt. We hadden van te voren alvast een onze e-tickets aangeschaft, er stond namelijk aangegeven dat dit in de vakantie periode ook moest!

In je auto rijd je langs de kassa waar je e-ticket gescand word. Je kunt hier direct kiezen om de safari route te starten. Wanneer je ziet dat het erg druk is, kun je er ook voor kiezen later deze route te rijden en eerst het loopgedeelte (het park) te doen. Tussen het park en de safari is geen extra controle meer voor de kaartjes waardoor je dus vrij bent om te kiezen wanneer je het park in gaat en wanneer je de safari route volgt.

Safari

Wij kozen ervoor om te starten met de safari en we begonnen de route door de Bush. Hier zagen we o.a. neushoorns die voor je auto lopen, zebra’s die even oversteken zodat je even moet wachten, een struisvogel die door elk raam naar binnen kijkt. Wat een ervaring! De dieren komen zo ontzettend dichtbij. Wij hebben de eerste keer veel moeten wachten op andere auto’s, dus we zijn natuurlijk nog een 2e en zelfs 3e keer gegaan, het was toen zo rustig!

Na de Bush kwamen we bij de beren, Drie beren lagen gewoon bij de ingang. De auto’s moesten om de beren heen rijden om er in of uit te kunnen. Voor deze ingang krijg je een briefje waarop staat dat je bij de beren en leeuwen niet mag uitstappen en ook je ramen niet open doen. Hoe schattig de beren ook lijken, dat zijn ze zeker niet! Dit konden we zien toen we richting de uitgang reden en een beer rechtop stond voor een auto. Ontzettend gaaf natuurlijk, maar wat ben je dan blij dat je in de auto zit!

Vanuit de beren, reden we direct door naar de leeuwen. Dit gedeelte was wat extra beveiligd aan de draden te zien. Hierdoor zijn zij de enige dieren die niet vlak langs je auto konden lopen. Niet dat het erg veel scheelde, maar de overige dieren kon je bij wijze van spreken bijna ‘aanraken’.

Picknick

Tussen het park en de safari (naast de parkeerplaats) is een plek om te picknicken. Hier staan meerdere tafeltjes waar je je zelf meegenomen eten en drinken kan nuttigen. In het park zelf kun je ook eten halen, maar dit is natuurlijk een stuk prijziger.

Het park

Naast de safari, is er in Réserve Africaine de Sigean ook nog een groot gedeelte om te lopen (net het type dierentuin zoals wij dat in Nederland kennen). We hadden niet verwacht dat dit nog zo groot was.

Wederom kan je ook hier weer erg dicht bij de dieren komen. Zo kon je de flamingo’s er gewoon letterlijk aanraken. De krokodillen kon je achter glas zien, maar ook binnen was een ruimte waar je ze uitgebreid kon bekijken. De giraffen aten vlak voor je neus. Alle dieren waren zo ontzettend dichtbij. Er zaten wel grote afstanden tussen de dieren zelf, dus bereid je voor op flinke stukken lopen!

Prakische informatie over Réserve Africaine de Sigean

Openingstijden

Réserve Africaine de Sigean is elke dag van het jaar geopend en opent dagelijks om 9.00 uur. Voor de actuele sluitingstijden verwijs ik je graag naar hun website.

Entreeprijzen

De prijzen voor volwassenen zijn 31 euro per persoon, voor kinderen van 4 tot 14 jaar zijn de kosten 22 euro (onder de 4 dus gratis). Je bent dus alleen om binnen te komen al meer dan 100 euro kwijt. Of dit de moeite waard is? Als je het aan mij vraag zeker wel!

Adresgegevens

Het adres van Réserve Africaine de Sigean is:

RD 6009 – 19 ch. Hameau du lac
11130 SIGEAN – France

Wij zaten op camping La Sirene in Argèles sur mer. Hier vandaan was het iets meer dan een uur rijden.

Wat vonden wij?

Ik vond Réserve Africaine de Sigean zeker het geld en de moeite waard. Je komt zo dichtbij de dieren, dat heb ik nog nergens zo ervaren. Je bent er ook de hele dag zoet. Je kunt uren lopen in het park, en je mag meerdere keren door de safari (waar wij zeker gebruik van hebben gemaakt).

Toen we aankwamen leek het onwijs druk, ook de parkeerplaatsen waren vol, waardoor er ook auto’s langs de kant stonden, maar hier merkte je in het park niks meer van. Na onze route door het park zijn we nog eens door de safari gegaan en was het echt een stuk rustiger. Ook de kinderen hebben hun ogen uitgekeken. Dit was echt een top uitje!

Wil je lezen op welke camping wij tijdens onze vakantie zaten? Lees onze review in het artikel: ‘Camping La Sirene in Argelès-sur-Mer (Zuid-Frankrijk)

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle