Ravotten in de duinen bij Restaurant Gestrand

Last updated:

Een bezoek aan het strand is in alle seizoenen een goed idee. En al helemaal als er een geweldig leuk restaurant in de buurt is is, waar kinderen zowel binnen als buiten zich goed kunnen vermaken! Bij restaurant Gestrand, op camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee, kunnen kinderen heerlijk – uit de wind – ravotten in de duinen. En binnen is er een enorme zandbak en een leuke speelhoek. Met elk weertype kan dus gespeeld worden!

Restaurant Gestrand

Restaurant Gestrand vind je in Bloemendaal aan Zee. Het restaurant hoort bij Camping de Lakens. Maar ook zonder een campinggast te zijn, kun je het restaurant en bijbehorende speeltuin bezoeken. En wil je daarna ook nog een kijkje nemen aan het strand? Dat kan! Als je de duimen beklimt, sta je zo op het strand.

Lekker buiten spelen

Tijdens ons bezoek aan restaurant Gestrand stond er een aardige wind. Ondanks die aardige wind, werden mijn kinderen gelijk naar de geweldige buitenspeeltuin getrokken. Er is zoveel te doen in deze speeltuin, die in het zand ligt. Een lange glijbaan, een tokkelbaan, tunnels, een piratenschip, schommels en waterspeeltoestellen. En de combinatie zand met water is natuurlijk altijd top. Gelijk een tip; neem een setje droge kleren mee.

Lekker bij de haard

Na een tijdje werd het buiten toch wel koud en we gingen naar binnen. Binnen knisperde een haardvuurtje. Mijn zoontje van 2 werd gelijk naar de speelhoek getrokken. In de speelhoek vind je duploblokken, een houtentreinbaan, boekjes en nog veel meer. Mijn dochter trok gelijk uit de speelhoek kleurpotloden en tekenblaadjes, en ging aan de slag. Op de menukaart vind je een aantal gerechten specifiek voor kinderen, poffertjes, boterhammen (met keuze uit kaas, ham, hagelslag of nutella) of een kids box met frietjes en een ijsje toe. En natuurlijk is er voor ouders ook genoeg keuze!

Binnenspeeltuin

En bij de speelhoek bleef het niet! Onder het restaurant vind je een mega-zandbak met speeltoestel. Ideaal voor een dag met veel wind of regen. Hier kunnen kinderen zich tijd vermaken! Leuk zijn de details in deze binnenspeeltuin. Ouders kunnen met de trap, kinderen kunnen met een touw omhoog. Ook zijn er mooie muurtekeningen, waardoor je echt het gevoel hebt alsof je op het strand bent.

Kijkje op het strand

Na ons bezoek aan restaurant Gestrand wilden we toch nog wel graag de zee zelf zien. Je kunt lopend naar het strand, maar daar waren de kleine beentjes te moe voor en de wind te hard. We reden naar de parkeerplaats bij Parnassia aan Zee. Hier geldt betaald parkeren, alleen het eerste half uur is gratis. Bij Parnassia loop je zo het strand op. Ik spiekte even bij Parnassia op het terras, en ook daar zag ik een superleuke speelplek voor de kinderen. Met een heuse onderzeeër om te spelen! Een goede reden om in de zomer nog een keer terug te komen.

Praktische gegevens

  • Restaurant Gestrand, Zeeweg 60 in Overveen (vlakbij Bloemendaal aan Zee).
  • In de herfst en de winter zijn de openingstijden afwijkend: het restaurant is dan alleen in het weekend open.
  • Reserveren kan handig zijn.
  • In de herfst en de winter kun je gratis parkeren bij het restaurant. Tijdens de lente en de zomer kun je parkeren op de parkeerplaats van de camping (mits er plek is). Het eerste uur kun je gratis parkeren. Daarna koop je een dagkaart van 10 euro. Bij besteding vanaf 80 euro krijg je de kosten van 1 parkeerkaart terug.

Combineren met een dagje Haarlem

Wil je restaurant Gestrand combineren met een uitje? Bloemendaal aan Zee ligt vlakbij Haarlem. In Haarlem heb je verschillende leuke musea, zoals het Teylers Museum of het Frans Hals Museum.

Spelen op het strand & lekker eten

We hebben een ontzettend leuke middag gehad bij Gestrand! De combinatie van spelen met lekker eten was goed. Het restaurant is ontzettend populair bij andere ouders met kinderen, zo zagen we tijdens ons bezoek. Ik kan me voorstellen dat je bij deze plek in de zomer uren in het zonnetje kan zitten aan de gezellige picknicktafels. Maar ook in de winter is het een goed idee om naar restaurant Gestrand te gaan.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte