Speelplezier bij restaurant café Heidezicht in Bussum

Een van onze favoriete plekken om met de kinderen naar toe te gaan, is restaurant café Heidezicht in Bussum (Noord-Holland). Heidezicht ligt pal aan de Bussumerheide. Dit restaurant heeft een lekker terras mét direct uitzicht op een grote en omheinde speeltuin. In deze speeltuin zullen je kinderen zich uren vermaken! Binnen is een kleine speelhoek voor de kleintjes ingericht.

Spelen bij Heidezicht in Bussum

Het grootste pluspunt van restaurant café Heidezicht is de speeltuin. De speeltuin is omheind, zodat kinderen niet snel kunnen wegrennen. Voor de echte kleintjes is er een heerlijk speeltoestel om te klimmen en klauteren, en om vanaf te glijden. Het speeltoestel staat in het zand, en er is ook een waterpomp. Dus hier kunnen ze lekker vies worden. Je kunt eventueel vanaf huis ook een emmertje en een schepje meenemen om hier in het zand te spelen. Verder zijn er een aantal schommels, waaronder een nestschommel.

Ook aan oudere kinderen is gedacht. Er is een tokkelbaan, een klimmuur, een uitkijktoren met brandweerpaal en een uitdagend parcours om te balanceren en te klimmen. Verder kunnen kinderen hier ook lekker verstoppertje spelen, want er is veel groen in de speeltuin van Heidezicht.

Extra leuk is dat de speeltuin grenst aan een hertenkamp, waar damherten, kangoeroes en geiten te bewonderen zijn. Leuk is dat je de dieren ook bepaalde groentes mag voeren (let op: geen brood! Bij de hertenkamp staat een bord met instructies). Mijn kinderen vinden dat altijd extra leuk.

Menukaart

Heidezicht heeft twee terrassen. Een terras ligt aan de heidekant. Aan de andere kant, de speeltuinkant, ligt ook een fijn terras. Ideaal aan dit laatste terras is dat je direct uitzicht hebt over de speeltuin. Je kunt dus rustig zitten, terwijl de kinderen spelen. De menukaart van restaurant café Heidezicht is ook heel kidsproof. Voor kinderen is er een aparte kaart. Natuurlijk ontbreken de pannenkoek en tosti niet. Verder kunnen kinderen kiezen uit een boterham, een hotdog, pasta met tomatensaus, een maïskolf op een stokje, een glaasje soep of een bakje komkommer. Voor ieder wat wils dus.

Bussummerheide

Een bezoek aan Heidezicht is goed te combineren met een wandeling over de Bussumerheide. De Bussumerheide is een groot heideveld, en je kunt kilometers ver kijken. Er is geen speciale kinderroute over deze heide, maar kinderen kunnen er lekker ravotten en in bomen klimmen.

In de buurt

Bussum ligt in het hartje van het Gooi. Bussum heeft een leuk winkelcentrum met bijvoorbeeld Cloffee, een te gekke winkel met tweedehands kinderkleding. Ook is er een kinderboerderij in Bussum: Kinderboerderij ’t Mouwtje. En natuurlijk is er in het Gooi meer te beleven, bekijk hier onze 18 tips voor activiteiten en uitjes in ’t Gooi.

Praktische gegevens

  • Adres: Café Restaurant Heidezicht, Randweg 103 in Bussum.
  • Openingstijden: Alle dagen geopend, doordeweeks van 10 uur tot 17 uur en in het weekend van 10 uur tot 19 uur.
  • Honden zijn aangelijnd welkom op het terras.
  • Het restaurant is pin only.
  • Websitewww.heidezicht.com.
  • Parkeren kan gratis op de parkeerplaats van de Bussumerheide.

Tot slot

Een bezoek aan Heidezicht is altijd een goed idee! Het is een populaire plek voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Op een mooie weekenddag kan het erg druk zijn en moet je even wachten op een tafel. Op doordeweekse dagen is het vaak rustig, en is er alle plek. Leuk aan deze speeltuin is dat er variatie is in speeltoestellen, zodat kinderen van klein tot groot zich kunnen amuseren, en dat de speeltuin lekker groen is. Dus mocht je een keer in de buurt zijn, ga zeker langs bij deze hotspot!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte