Restaurant Klein Zwitserland Driebergen, eten & spelen in Zwitserse sferen

Last updated:

Samen met een vriendin en onze kinderen ben ik wezen lunchen bij restaurant Klein Zwitserland in Driebergen. Bij dit kindvriendelijke restaurant met Zwitsers decor, kunnen kinderen behalve eten ook nog fijn spelen in de leuke buitenspeeltuin en binnen in de speelhoek.

Restaurant Klein Zwitserland, een kindvriendelijk restaurant in Driebergen

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik verzot ben op Zwitserland. Ik was dan ook al enige tijd nieuwsgierig naar restaurant Klein Zwitserland in Driebergen.

Bij aankomst is het eerste wat je ziet een typisch Zwitsers huis met houten elementen, balkon en bloemen. Met een terras aan de voorzijde (ook aan de achterzijde) is het net alsof je bij een restaurant in Zwitserland zit. Dat voelt goed!

Niet enkel buiten maar ook binnen is de sfeer van een warme alpenwoning aanwezig. Je ziet ook hier weer de houten elementen terugkomen maar ook aan de decoratie is gedacht.

Speeltuin & speelhoek

Klein Zwitserland in Driebergen heeft niet enkel aan de voorzijde een terras, maar ook aan de achterzijde van het restaurant. Aan de achterzijde is ook een leuke, ruime speeltuin te vinden met o.a. een schommel, glijbaan, wip en leuke speeltoestellen om op te klimmen, klauteren en te balanceren.

Wij wandelen direct naar de achterzijde toe en de kinderen kunnen niet wachten om de speeltuin in te mogen. Omdat er toch een iets frisse wind staat, besluiten we om naar binnen te verhuizen voor het eten.

Ook binnen hoeven kinderen zich niet te vervelen. In de nieuwe speelhoek kunnen zij namelijk van alles doen! Van spelen met duplo tot aan een filmpje kijken en leuk wandspeelgoed.

De menukaart

Op de menukaart staan diverse gerechten waar je uit kunt kiezen. Van zowel pannenkoeken, tot lekkere broodjes voor de lunch, flammkuchen, salades, vleesgerechten en vegetarisch.

Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu met o.a. een stoere jongens of meiden pannenkoek maar natuurlijk ook patat met een snack. Bij de pannenkoeken krijgen kinderen t/m 12 jaar een leuk cadeautje. Onze jongens kregen een soort robot en meiden krijgen een doe-het-zelf-pannenkoekenset.

Om in de Zwitserse sferen te blijven is het ook mogelijk om te kaasfonduen. Je kunt hierbij ook een kinderportie kiezen.

High tea voor kinderen

Bij restaurant Klein Zwitserland is het voor kinderen mogelijk om te high teaen. Je kunt dit reserveren vanaf 4 personen. In de high tea zit het volgende:

 • Onbeperkt ranja & thee
 • Mini tosti ham & kaas
 • Mini pannenkoek
 • Zoete hapjes zoals donut en choco sandwich

Handig om te weten!

 • Bij de damestoilet hangt een babyverschoningstafel;
 • Adres: Traaij 295, 3971 GM Driebergen-Rijsenburg;
 • Het restaurant heeft een gratis eigen parkeerplaats;
 • Website: www.kleinzwitserlanddriebergen.nl

Leuke activiteiten in de omgeving van restaurant Klein Zwitserland in Driebergen

 • Wandelen Restaurant Klein Zwitserland ligt in een bosrijke omgeving. Aan de overkant van het restaurant kun je dan ook direct het bos in;
 • Kinderboerderij ’t Woelige Nest (3,8 km) knuffelen met dieren en spelen in de speeltuin;
 • Pyramide van Austerlitz (4 km) Een leuke grote speeltuin met een aantal attracties. Voor de attracties dien je muntjes te halen, zoals bij een kermis. Lees ook ons artikel ‘Low budget tip: Pyramide van Austerlitz‘ voor een indruk;
 • Utrecht (ongeveer 15 km) Driebergen ligt niet ver van de stad Utrecht vandaan. Ook daar zijn een hoop leuke activiteiten met kinderen te doen. Lees ons artikel ‘Met kinderen naar Utrecht: kindvriendelijke uitjes, activiteiten & hotspots‘ voor een aantal leuke ideeën.

Lees ook ons artikel ‘Kindvriendelijke restaurants in Utrecht met speelhoek en/of speeltuin‘ voor nog meer leuke kindvriendelijke restaurants in de provincie Utrecht.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela