Roompot De Weerterbergen: volop plezier in Limburg

In januari 2022 verbleven wij een weekend in Roompot De Weerterbergen. In het heerlijke, Limburgse landschap is er voldoende te doen en beleven. Maar je kunt hiervandaan ook vrij makkelijk even over de grens met Duitsland of België om ook daar ook allerlei leuks te ondernemen. Een weekend is dus eigenlijk te kort als je hier een verblijf boekt, zeker als je kinderen ook nog aan alle leuke, georganiseerde activiteiten deel te nemen.


De bungalows van Roompot De Weerterbergen

Maar liefst 20 soorten bungalows zijn er te vinden op het park van Roompot De Weerterbergen. Van Comfort bungalows tot speciale kinderbungalows en familievilla’s compleet met sauna. De meeste bungalows zijn voor 4 en 6 personen, maar het is ook mogelijk om met vrienden en/of familie te verblijven in een van de familievilla’s, die er zijn van 10 tot zelfs 24 personen.

Kinderbungalows

De kinderbungalows zijn opgedeeld in een aantal categorieën:

 • Koos 5 (4-persoons): deze bungalow is, je raad het al, in stijl van Koos Konijn. Compleet met stapelbed met glijbaan, tekentafel, speelkeuken, Koos Konijn-accessoires, commode, bolderkar, kinderbed en kinderstoel. De tuin is omheind;
 • Bungalow WFK (6-persoons): deze kindvriendelijke bungalow is voorzien van commode, campingbed, babybox, babybad, kinderstoel en ligt vlakbij een speeltuin. Dit type bungalow is nog niet gerestyled;
 • Bungalow WFK Comfort (6-persoons): gelijk aan type WFK, maar dan gerestyled en daardoor voorzien van een moderner interieur;
 • Bungalow WVK (6-persoons): deze kindvriendelijke, vrijstaande bungalow die ligt aan de bosrand is voorzien van commode, campingbed, babybad, babybox, kinderstoel en ligt vlakbij een speeltuin. Een groot aantal bungalows van dit type hebben een omheinde tuin. Dit type bungalow is nog niet gerestyled;
 • Bungalow WVK Comfort (6-persoons): gelijk aan type WVK, maar dan gerestyled en daardoor voorzien van een moderner interieur. Hierbij is een bolderwagen inbegrepen.

Ons verblijf in 6-persoonsbungalow type WF Comfort

Wij boekten via de Albert Heijn-Roompot-weken tegen gereduceerd tarief de 6-persoonsbungalow type WF Comfort. Deze bungalow was gerestyled en voorzien van 3 slaapkamers. De ouderslaapkamer lag direct aan de woonkamer. De ene kinderslaapkamer (met 2 aparte bedden) lag tegenover de keuken, de andere kinderslaapkamer (voorzien van een stapelbed) lag in de gang. Alle drie de slaapkamers zijn voorzien van een kledingkast met hang- en leg gedeelte en bij ieder bed is een aparte schakelaar voor een nachtlampje. Wel zo fijn als je nog even een boekje wilt lezen in bed.

Achter de royale hoekbank in de woonkamer was een fotobehang met een bos geplaatst, wat de woonkamer een gezellige sfeer gaf in onze beleving. De open haard was in een hoek geplaatst, waardoor je goed zicht had op het vuur en als de kinderen eventueel te dicht in de buurt zouden komen. Er was enorm veel vrij vloeroppervlak, waardoor de kinderen heerlijk hebben kunnen spelen.

De keuken, voorzien van combimagnetron, grote koelkast met vriesvak, 4-pits gasfornuis, waterkoker en filterkoffiezetapparaat was praktisch ingericht met ook nog ruimte om je eigen boodschappen in op te bergen.

De badkamer was wat aan de kleine kant, maar dat was in onze ogen niet hinderlijk.

Onze bungalow (nummer 88) lag vlakbij de receptie, het centrum en de centrale parkeerplaats. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren, aangezien we zo niet het hele park over hoefden om bij de faciliteiten te komen.

Activiteiten en entertainment op Roompot De Weerterbergen

Op het vakantiepark van Roompot De Weerterbergen is zowel bij mooi als bij slecht weer voldoende te doen en beleven. Als je het niet zou willen hoef je in principe het park niet eens af.

Speeltuinen

Verspreid over park liggen 7 speeltuinen. Ze zijn niet allemaal geschikt voor de allerkleinsten, maar een speeltuinenjacht met kinderen is altijd leuk. De speeltuin bij de pizzeria is alleen geopend tijdens de openingstijden van de pizzeria. Onze kinderen vonden zelf het klimtoestel die in het centrum stond de allerleukste. De speeltuin bij de pizzeria hebben we niet gezien vanwege de lockdown.

Kidsclub

Tijdens je verblijf lekker knutselen met de leden van het animatieteam? Er zijn zowel gratis activiteiten (knutselen met Koos-materiaal) als betaalde activiteiten. De betaalde activiteiten zijn Insta-crafts, oftewel Insta-waardige knutsels. Van een schudbol tot een speaker en nog veel meer leuks. Na afloop van de activiteit wordt er zelfs een Insta-foto gemaakt. De Insta-crafts zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

Is er geen Kidsclub tijdens jouw verblijf? Dan kun je bij de receptie kleurplaten ophalen voor de allerkleinsten of tegen betaling een Insta-craft ophalen die door je zoon of dochter in de bungalow geknutseld kan worden.

Op het Podium vinden er regelmatig gezellige activiteiten plaats, zoals minidisco, bingo (zowel voor kinderen als families), activiteiten met Koos Konijn, musicals voor het hele gezin (alleen in de zomervakantie), Soundmixshow en veel ander leuks. In de Roompot-app staan de activiteiten tijdens jouw verblijf vermeld.

Tijdens Koos Live vinden er allemaal leuke spelletjes plaats (bijvoorbeeld skippyrace en ringwerpen), compleet met minidisco met flashy beelden op een groot scherm.

Indoorspeeltuin

In Fort Fun is een indoor klimtoestel gevestigd zoals je ze ook tegenkomt bij de bekende indoorspeelparadijzen. Het toestel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Neem zelf lekker plaats op het indoorterras, terwijl je kinderen lekker uitrazen.

Roompot Rangers

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zich een heuse ranger wanen op het offroad parcours aan de zijkant van het centrum. De kosten zijn EUR 10,00 per kind en daarvoor mogen ze zich 25 minuten uitleven op het parcours.

Trampolines

Zowel binnen als buiten zijn er trampolines te vinden. Tegen betaling van 1 euro gaat er een beschermplaat onder het springnet vandaan en kan je kind zich 6 minuten lang helemaal uitleven op de trampoline.

Sportieve activiteiten

 • Klimwand: op zaterdagochtend wordt er een gratis introductieles verzorgd voor kinderen van 8 tot 17 jaar. Diezelfde middag kan je, tegen betaling, deelnemen aan de klimcursus. De groepsindeling is dan van 8 tot 12 jaar en van 12 tot en met 17 jaar;
 • Aeroplay boogschieten: in de Adventurezone kun je in een lasergame-achtige opzet op elkaar jagen met pijl en boog. De pijlen zijn voorzien van foam punten, dus je komt hoe dan ook ongeschonden uit de strijd;
 • Bowingbaan: strike, spare, wat gooi jij?;
 • Handboogschieten: op zondagochtend wordt er een gratis introductieles verzorgd voor kinderen van 8 tot 17 jaar. Diezelfde middag kan je, tegen betaling, deelnemen aan de klimcursus. De groepsindeling is dan van 8 tot 12 jaar en van 12 tot en met 17 jaar;
 • Squash: neem je squash spullen mee en sla lekker een balletje op de squashbaan;
 • Daarnaast worden er regelmatig voetbaltoernooien en andere activiteiten georganiseerd. Kijk hiervoor in de Roompot-app.

Glowgolf

In Fort Fun is een leuke glowgolf-baan gevestigd. Wie komt er na 18 holes met diverse leuke hindernissen als winnaar uit de bus? Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis deelnemen. Voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar betaal je EUR 7,00 per kind. Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar betalen EUR 8,50 per persoon.

Interesse om ook nog wat lekkers te eten? Er zijn arrangementen mogelijk met bijvoorbeeld de pizzeria, het pannenkoekenrestaurant of het buffetrestaurant. Ook eventueel te combineren met de XD bioscoop beleving.

XD bioscoop beleving

Neem plaats op de stoelen van de XD bioscoop en laat je tijdens een zes minuten durende film verrassen, verwonderen of overdonderen door een film met beeld-, geluid-, lucht en lichteffecten. De films zijn niet leeftijdsgebonden, maar als je kind snel schrikt zouden we deze beleving afraden. Per persoon (ongeacht leeftijd) betaal je EUR 4,00.

Schaatsbaan (enkel in de wintermaanden)

Gedurende de wintermaanden is er in het centrum een schaatsbaan gevestigd, compleet met koek & zopie voor een lekkere glühwein, warme chocomelk of broodje Unox. De schaatsbaan mag alleen betreden worden met de officiële Glice ijshockeyschaatsen. Deze huur je voor EUR 4,50 ter plaatse.

Koos

Een bezoek met kinderen aan Roompot is niet compleet als ze niet minimaal even gezwaaid hebben naar Koos. In de Roompot-app is precies terug te zien wanneer Koos op het Podium staat om naar hem te zwaaien, op de foto te gaan of zelfs met hem te dansen tijdens Koos Live.

Op het YouTube kanaal van Koos zijn er regelmatig goedenacht verhaaltjes te vinden. In de supermarkt zijn diverse Koos-souvenirs te verkrijgen.

Zwembad

In het gezellige zwembad van De Weerterbergen zijn een glijbaan met lichteffecten, peuterbad met klein glijbaantje, golfslagbad en bubbelbaden te vinden. Tegen betaling kun je gebruik maken van de kruidenbaden en bij mooi weer kun je ook het buitenbad in. Er zijn babyboxen beschikbaar, waardoor je ook met je kleintje lekker kunt zwemmen en hem daarna even lekker rustig kunt laten spelen in de box. Tijdens de wintermaanden is het buitenzwembad gesloten.

Bij de entree is een leuk, digitaal spel te vinden waarbij kinderen Koos moeten helpen om wortels te vangen en deze in stukken te hakken.

(water)Fietsverhuur

Van kinderfiets tot fiets met kinderzitje: als je van plan bent om tijdens je verblijf op De Weerterbergen actief de omgeving te bezoeken, denk dan eens aan het huren van een fiets. Er worden ook skelters en bolderkarren verhuurd.

Eten & drinken

Op het park zijn er diverse eet- en drinkmogelijkheden te vinden. Voor alle faciliteiten geldt dat je de openingstijden te vinden zijn in de Roompot-app.

 • Parksupermarkt: De parksupermarkt heeft een vrij ruim assortiment. Van dagverse broodjes tot een vergeten pak melk of luiers, van snoepgoed tot speelgoed. Je kunt het zo gek niet bedenken of de parksupermarkt heeft het in zijn assortiment.
 • Limburgs café: Trek in een kop koffie of thee met Limburgse vlaai of ga je liever voor een lekkere lunch of diner? Het is allemaal mogelijk in het Limburgs café. Bij mooi weer kun je proberen een tafel te bemachtigen op het terras met uitzicht op het meer.
 • Pannenkoekenrestaurant: Betreedt de wereld van cowboys in het gebouw van de Fun Zone en neem plaats aan een tafel voor een overheerlijke pannenkoek. Wordt het een klassieke appel-pannenkoek of kies je toch een wat meer exotische topping? Aan de kinderen is uiteraard ook gedacht. Overigens zal het cowboy-thema op den duur veranderen, maar wat het nieuwe thema zal gaan worden is nog een verrassing. Goede reden om nog een keer terug te gaan als de transformatie heeft plaatsgevonden.
 • Pizzeria: Geniet van een lekkere, vers bereide pizza en laat je kinderen voor en na het eten lekker uitrazen in de omheinde speeltuin.
 • Snackbar: Van friet tot losse snacks en natuurlijk overheerlijke ijsjes. Een vakantiepark kan niet zonder snackbar. Bestel je maaltijd en eet deze lekker op in je eigen bungalow.
 • Buffetrestaurant: Gedurende je (mid)week of weekend verblijf kun je gebruik maken van verschillende buffetten. Het restaurant is op zaterdag, zondag en een doordeweekse dag geopend. Geniet van diverse lekkernijen terwijl je uitkijkt op het meer.
 • Sportcafé: Een voetbalwedstrijd, Formule 1 wedstrijd of de Olympische Spelen bekijken onder het genot van een lekker drankje kan in het sportcafé.

Roompot-app

Zodra je een reservering hebt gemaakt kun je de Roompot-app voor Apple of Android downloaden. Maak een gratis account aan met je reserveringsnummer en kijk daags voor of natuurlijk tijdens je verblijf welke activiteiten er georganiseerd worden.

Wat te doen in de omgeving van Weerterbergen?

Niet alleen op het park is er veel te zien en doen, ook in de omgeving is er van alles te beleven. Hieronder een kleine opsomming van een paar leuke, kindvriendelijke activiteiten die je kunt doen in de omgeving van Weerterbergen.

Aken – 88 km / 1.11 uur

Misschien denk je bij Aken niet direct aan een kindvriendelijke omgeving, maar toch is het een leuke stad om met kinderen te bezoeken.

 • Aachener Tiergarten/EuregioZoo: net buiten het centrum ligt deze kleinschalige dierentuin. Verwacht geen giraffen en olifanten, maar wel een cheeta, kamelen, schattige aapjes, stokstaartjes, ezels, diverse vogelsoorten en meer. Speeltuinen mogen uiteraard ook niet ontbreken in dit . LET OP: er is geen pinautomaat bij de entree, dus neem contant geld mee. Vergeet niet om eten en drinken mee te nemen, in het park kun je niet veel kopen. Entree: kinderen tot 3 jaar gratis, kinderen 3 tot en met 17 jaar EUR 3,50, volwassenen EUR 7,00. Parkeren doe je gratis in de nabije omgeving of op de parkeerplaats van de dierentuin. www.euregiozoo.de
 • Beelden in de stad: verspreid over de binnenstad staan allemaal leuke, bronzen beelden. Van een boeklezende dame tot een fontein met beelden van kinderen en volwassenen. Om de leukste beelden te zien kun je ook een rondleiding via de VVV boeken. Grote kans dat je een Nederlandssprekende gids krijgt toegewezen;
 • De Dom: hoewel je niet direct denkt aan een kerkbezoek met kinderen mag je de Dom eigenlijk niet missen. Bekijk de mooie glas-in-lood ramen en leg de kinderen uit wat ze zien en wat er precies gebeurd in een kerk;
 • Zwembad Elisabethhalle: in het centrum, vlakbij de Dom, ligt een zwembad wat is opgetrokken in Jugendstil. Dit maakt dat je in een hele gave omgeving lekker kunt zwemmen. Entree: kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen 6 tot en met 17 jaar EUR 2,30, volwassenen EUR 3,50. Zondags gesloten;
 • Elisenbrunnen Eiscafé: koffie, thee, wafels, apfelstrudel, maar vooral heel veel verschillende ijscoupes (inclusief een aantal speciale kindercoupes) staan op de kaart van dit drukbezochte ijscafé. Niet zo gek, het café wordt volledig gerund door Italianen. En laten die nou net experts zijn in het maken van ijs;
 • Mayersche Buchhandlung: een Duitse boekhandel is niet het eerste waar je aan denkt, maar toch mag je deze geweldige boekwinkel niet overslaan! Nog los van de speelgoedafdeling is er een kleine draaimolen en is er op de eerste etage een restaurant compleet met indoor speelhuis. Als dat geen plezier oplevert…

Dierenrijk – 37 km / 41 min.

Sta oog in oog met ijsberen, olifanten, neushoorn en bezoek de zeehondenshow. Een bezoek aan de grote indoorspeeltuin en de speeltuin buiten mag niet ontbreken aan je bezoek. Deze familiedierentuin is echt een must-visit tijdens je bezoek aan Roompot De Weerterbergen. Lees ook onze blog over Dierenrijk https://www.opwegmetmama.nl/dierenrijk/.

Kidsplaza Weert

Weer of geen weer, bij Kidsplaza Weert zal ieder kind zich vermaken. Binnen is er 2000 m2 speelruimte met onder andere een klimtoestel van vier etages hoog en een speelhoek voor de allerkleinsten. Buiten is er ruim 10.000 m2 speelplezier met onder andere een fort, kabelbaan en glijbanen. Voor openingstijden en entreeprijzen kijk je op https://kids-plaza.nl/binnenspeeltuin/weert/.

Kinderspeeldorp Pee Wee – 43 km / 40 min.

In de nummer 1 speeltuin van Limburg zullen je kinderen zich de hele dag vermaken. Voer de dieren op de kinderboerderij, word de volgende topscorer in de voetbalkooi, roetsj van de glijbaan in de ballenbak, leef je helemaal uit op de trampoline, of ga apenkooien. Buiten is er maar liefst ruim 20.000 m2 speelruimte met enorm veel speeltoestellen en bovendien de grootste airtrampoline van Europa. Voor openingstijden en entreeprijzen kijk je op https://www.peeweeposterholt.nl/index.php/nl/home-nl.

Klimbos Weert

Zin in een activiteit waarbij je voeten letterlijk van de vloer gaan? Bezoek dan zeker het Klimbos Weert. Iedereen vanaf 1.30 meter kan zich helemaal uitleven op het klimparcours van wel 1,5 kilometer. Voor meer informatie, openingstijden en prijzen ga je naar https://www.klimbosweert.nl/.

Openluchtmuseum Eynderhoof – 12 km / 17 min.

Stap ruim 120 jaar terug in de tijd en beleef hoe er rond 1900 geleefd en gewerkt werd in Limburg. Bezoek de werkplaatsen van de mandenmaker, pottenbakker, of schoenmaker en neem een kijkje bij de zagerij en het bakhuis. Voor openingstijden en prijzen kijk je op https://eynderhoof.nl/. Geopend van 1 april tot en met 31 oktober.

Speelboerderij van Horne Hoeve

Aan de overkant van Roompot De Weerterbergen ligt Speelboerderij van Horne Hoeve. Met een levensgrote helikopter en andere leuke speeltoestellen valt hij niet te missen. Uiteraard kunnen er dieren geaaid en geknuffeld worden en kan er genoten worden van een lekker drankje met een gebakje. Voor openingstijden kijk je op https://www.vanhornehoeve.nl/

Restaurant De Bokkerijder Maaseik – 25 km / 30 min.

Een speciale vermelding als kindvriendelijk restaurant is familierestaurant De Bokkerijder in Maaseik aan de Markt. Hoewel er geen speelhoek is, is er wel een mogelijkheid om spelletjes te pakken. Bovendien ontvangt ieder kind bij een kindermenu een speelgoedje, krijgen ze na afloop een schaaltje met snoepjes en is er voor de volwassenen een schaal met lekkernijen. Er is geen website, enkel een Facebookpagina en je kunt alleen telefonisch reserveren (wat zeker voor het weekend een must is). Het restaurant is enorm populair bij Nederlanders en Belgen en je kunt er heerlijk eten.

Ons eindoordeel over Roompot De Weerterbergen

Dit was ons allereerste verblijf op een Roompot-park. Dat had voornamelijk te maken met de veelal slechte verhalen die ik van vrienden en bekenden te horen had gekregen over Roompot. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn mening over Roompot inmiddels heb bijgesteld.

Roompot De Weerterbergen is een leuk park wat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Er worden gedurende het hele jaar enorm veel leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Ook buiten het park zijn er enorm veel activiteiten te doen, waardoor je tijdens je verblijf echt keuzes zult moeten maken. Of natuurlijk nog een keer terug moet komen. Wij zullen zeker nog een keer teruggaan naar Roompot De Weerterbergen.

Voor de kinderen was er een leuk tasje met kleurplaten van Koos in de bungalow gezet, dus neem zeker ook stiften, potloden of kleurkrijtjes mee.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.