Safari Bricks in de Zoo

Zijn je kinderen (of stiekem jij ook) gek op LEGO? Ben je nog op zoek naar een leuk uitje aankomende week? Dan kan ik je een tip geven: Safari Bricks in de Zoo in de Burgers Zoo te Arnhem! Dit evenement is er nog t/m 27 oktober 2019. Wij zijn er geweest en ik laat je graag zien wat je er van kunt verwachten.

LEGO Bricks in de Zoo

T/m 27 oktober 2019 kun je in de Burgers Zoo naast de flora en fauna die zij bezitten, ook 40 verschillende Safari Bricks-dieren vinden. Deze dieren zijn helemaal gemaakt van LEGO en als je dat ziet, is het naar mijn mening behoorlijk indrukwekkend! Steentje voor steentje zijn ze gemaakt.

Bij de kassa krijg je een flyer mee met een plattegrond waarop je kunt zien waar de Safari Bricks dieren allemaal te vinden zijn. De dieren zijn allen buiten opgesteld en meestal te vinden in de omgeving waar de echte dieren zich ook bevinden in de dierentuin. Bij ieder dier staat ook een bord met daarop informatie als het aantal stenen dat is gebruikt, de tijd van het bouwen en nog meer leuke weetjes.

De verschillende dieren

Toen wij aankwamen bij de Burgers Zoo in Arnhem, zagen we direct al dat we niet de enige waren met het plan om hier naartoe te gaan. Gelukkig waren we wel vrij snel binnen. Waar de meeste mensen direct naar rechts gingen, besloten wij een stukje rechtdoor te gaan om de drukte enigszins te vermijden.

Het eerste dier dat ons direct opviel was de tijger bovenop het dak van een kiosk. “Mama, tijger! Tijger!” riep mijn jongste. De dieren zijn dus duidelijk te herkennen ook voor jongere kinderen.

Er liepen een aantal mensen voorbij en ik hoorde de één tegen de ander zeggen dat ze afgebeelde tijger die zij eerder hadden gezien een stuk mooier vonden. Dit maakte ons best wel nieuwsgierig.

Het volgende dier wat we tegenkwamen was een gorilla. Mijn oudste zoon was hier behoorlijk van onder de indruk. Hij kreeg de smaak aardig te pakken en wilde snel door om de andere dieren te zoeken.

Erg bijzonder vond ik zelf de vlinders. Deze zaten in een glazen bak wat wel de begrijpen was gezien de fijne details. De dieren zijn trouwens (vrijwel) allemaal op schaal afgebeeld. Volgens het bordje wat er bij stond, bevat deze bak al om en nabij 7900 verschillende LEGO stenen en hebben ze hier 80 uur aan gewerkt. Kun je nagaan hoe lang men heeft gedaan over de grotere dieren!

En daar hebben we de andere tijger waar ik de andere bezoekers over hoorde praten. Vergeleken met de andere tijger is deze behoorlijk gedetailleerd. Wat mooi!

De leeuwen vond ik ook enorm mooi afgebeeld. Deze kun je vinden vlakbij de ingang van de Safari. Het deed me direct denken aan de Lion King en laat dat nou net mijn favoriete Disney film zijn! Wederom is hier een prachtwerk afgeleverd.

Het grootste afgebeelde dier dat je hier tegen zult komen is de olifant. Deze is maar liefst 3,5 meter lang en 2,5 meter hoog.

Verder kun je hier nog heel veel meer dieren verwachten zoals een krokodil, een kangoeroe maar ook een everzwijn (hallo Pumba!).

Meer informatie over de Safari Bricks

De vraag die ik me direct afvroeg was of deze dieren hier ter plekke waren gemaakt of dat deze kant-en-klaar worden geleverd. Het laatste is het geval, wat achteraf gezien ook wel logisch is natuurlijk. 😉 De dieren zijn al meerdere Engelse dierentuinen afgeweest.

Safari Bricks in the Zoo is trouwens geen officieel evenement van LEGO zelf.

Openingstijden

Burgers Zoo is tijdens dit evenement dagelijks geopend van 9.00u t/m 18.00 uur. Vanaf 28 oktober 2019 gaat het winterseizoen in waardoor het park om 17.00 uur zal sluiten.

Tarieven

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben vrij entree;
  • Voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar betaal je € 19,50 voor een kaartje;
  • En vanaf 10 jaar kost een kaartje € 22,50.

Dit zijn de prijzen wanneer je online je kaartje bestelt. Wanneer je je kaartje aan de kassa koopt, betaal je een euro per kaart meer.

Tip: (Via de ANWB of Ticketveiling.nl kun je kaarten met korting kopen, scheelt weer mooi in de portemonnee!)

Bij de kassa kun je tevens een parkeerkaartje kopen voor € 6,-*

Adresgegevens

Als je met de auto naar de Burgers Zoo gaat, kun je in je navigatiesysteem het volgende adres aanhouden:

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH te Arnhem

Tevens is de dierentuin ook prima met het Openbaar Vervoerte bereiken. Vanaf station Arnhem vertrekt ieder kwartier buslijn 3 naar de Burgers Zoo waarbij je voor de deur kunt uitstappen.

Lees ook ons artikel: ‘Een reis rond de wereld in de Burgers Zoo in Arnhem‘ om een indruk te krijgen van deze fijne dierentuin. 

En dit is wat wij ervan vonden

De dierentuin zelf heb ik in mijn andere artikel gewaardeerd met een 9,5. Ik baseer mijn eindoordeel nu dan ook enkel op de Safari Bricks zelf.

Zoals aangegeven waren wij enorm onder de indruk van deze kunstwerken, wat die titel verdienen ze zeker. Zeker wanneer je kinderen hebt die graag met LEGO spelen is dit echt iets wat je zou moeten zien. Mijn oudste zoon was dan ook erg positief. Het enige wat hij wel jammer vond is dat er niet een plek was waar hij zelf nog even met LEGO kon spelen. Daar bleef hij namelijk meerdere keren om vragen. Maar al met al hebben wij een zeer leuke dag gehad en bijzondere waardering voor de makers hiervan.

Als eindcijfer geef ik dit evenement dan ook een 9!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela