De Safari Musical met Zoë en Silos in Burgers Zoo

Deze zomervakantie zijn Zoë en Silos weer terug in Burgers Zoo met een nieuwe te gekke musical: De Safari Musical. Deze voorstelling is een samenwerking van Burgers Zoo en Van Hoorne Entertainment, bekend van kindermusicals als De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest en Titus en Fien. Onze kinderen zijn enthousiast!

De Safari Musical in Burgers Zoo

Zoë en Silos zijn al een paar jaar bekende gezichten in Burgers Zoo met hun Youtube-filmpjes en musicals waarin ze op vrolijke wijze kinderen en volwassen van alles leren over het dierenrijk. In deze nieuwe musical doet Silos onderzoek naar het nachtgedrag van dieren op de savanne. Zoë wil graag helpen, maar Silos denkt dat meisjes geen onderzoek kunnen doen. Samen komen ze oog in oog te staan met een rustige giraffe, een humeurige neushoorn en een zebra met een pittig karakter.

Later in de musical doet er ook nog een leeuw zijn intrede en dat is het feest helemaal compleet. De moraal van het verhaal, zo blijkt later, is dat alles nu eenmaal beter gaat als je samenwerkt: Tuko Pamoja!

Showinformatie

  • De musical wordt gehouden in het Safari Meeting Centre en duurt ongeveer 30 minuten.
  • De entree zit bij je dagkaart of abonnement inbegrepen. Je hoeft er dus niet apart kaartjes voor te kopen.
  • Op maandag 1, 8 en 15 augustus 2022 wordt er bij alle vijf de shows gebruik gemaakt van een gebarentolk die de musical live vertaalt.
  • Na de musical is er nog een Meet & Greet met Zoë en Silos in het Safarirestaurant.

Showtijden

  • Show 1: 11:00-11:30 uur (aansluitend Meet & Greet in het Safari Restaurant)
  • Show 2: 12:00-12:30 uur (aansluitend Meet & Greet in het Safari Restaurant)
  • Show 3: 13:30-14:00 uur (aansluitend Meet & Greet in het Safari Restaurant)
  • Show 4: 14:30-15:00 uur (aansluitend Meet & Greet in het Safari Restaurant)
  • Extra show tijdens avondopenstelling (30 juli t/m 21 augustus 2022): 16:15-16:45

Meer Zoë en Silos?

De muziek van de Safari Musical is te vinden op o.a. Spotify en iTunes.

Verder zijn er diverse Youtube-filmpjes met de aanstekelijke liedjes van Zoë en Silos.

Wat vonden wij van Opwegmetmama.nl ervan?

Onze kinderen van 3 en 5 jaar waren ontzettend enthousiast over de Safari Musical in Burgers Zoo. De vrolijke liedjes en het goed te volgen verhaal zorgden ervoor dat ze op het puntje van hun stoel zaten. In het begin van de musical doen de dieren (spoiler alert: geen echte natuurlijk!) hun intrede in de zaal via het publiek. De dieren komen dan even heel dichtbij. Onze kinderen vonden dit hilarisch. Ik kan mij voorstellen dat als je een kind hebt dat dit nog wat spannend vindt, het misschien beter is om een plekje in het midden van de zaal te zoeken in plaats van aan het gangpad.

De tijdsduur van een half uur is lang genoeg voor met name jonge kinderen, maar Zoë en Silos doen echt hun best om door middel van publieksinteractie iedereen bij het verhaal te houden.

Lees ook ons andere artikel over de Burgers Zoo: ‘Een reis rond de wereld in de Burgers Zoo in Arnhem

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne