Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten

Sardinië met kinderen: je even wanen in het Caribische gebied!

Afgelopen zomer zijn wij zeer last minute met onze kinderen naar het Italiaanse eiland Sardinië geweest. Het is een prachtig eiland en ik laat je graag zien waarom Sardinië de moeite waard is als vakantiebestemming met kinderen.

Sardinië met kinderen: je even wanen in het Caribische gebied! 

Last minute op vakantie naar Sardinië

Afgelopen zomer wilden wij eigenlijk een mooie reis maken naar Oost-Europa en alles was al gepland en vastgelegd, totdat door alle corona maatregelen de reis niet meer mogelijk was. Plan B was een reis door Bulgarije (één van de weinige landen die nog geel was), maar twee dagen voor vertrek ging ook dit land van geel naar rood (land alleen bezoeken voor noodzakelijke reizen).  

We moesten dus heel erg snel schakelen en toen we toevallig een blog over Sardinië online tegen kwamen waren we gelijk verkocht! Wat een mooie stranden heeft dit eiland in petto! Na een middagje online speuren naar alle informatie en zaken als hotels en veerboot vastleggen, konden we toch de volgende dag de koffers pakken en met de auto vertrekken naar Italië! 

Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten

De reis naar Sardinië

Als wij vertellen dat we naar Sardinië zijn geweest, dan denken de meeste mensen dat het een heel eind rijden is. Toch viel dit in de praktijk erg mee. Vanuit Tilburg is het ongeveer elf uur rijden naar de haven van Genua. In Genua hebben we de nachtboot genomen naar Sardinië toe en toen wij om acht uur ’s ochtend in onze eigen hut wakker werden, arriveerden de boot net in de haven van Sardinië. Zo kwamen we uitgerust en wel bij ons eerste hotel op het eiland aan.

Op vakantie naar Sardinië met kinderen  

Waarom is Sardinië met kinderen zo leuk? Sardinië heeft een mooie mix van supermooie stranden, leuke dorpjes en prachtige natuur. We hebben in totaal op vier verschillende plekken op het eiland overnacht en hebben steeds vanuit deze plek de omgeving verkend. Bij iedere plek waren er zoveel aanraders qua mooie stranden, dat we iedere dag wel een ander strand hebben verkend.  

Groot voordeel van veel stranden is dat het water heel erg langzaam afloopt, waardoor je soms wel 100 meter in zee kunt staan en dat het water nog steeds tot je knieën komt. Hierdoor kunnen kinderen heel erg makkelijk spelen in de zee.

Ook is het water op de meeste plekken echt kraakhelder en dat hebben wij nog nooit ergens anders in Europa gezien. Je waant je soms net even in het Caribische gebied. Het is dan ook niet voor niets dat er zelfs een strand op Sardinië de bijnaam ‘Klein Tahiti’ heeft.

Daarnaast vond onze dochter het erg leuk om overal van de rotsen af te springen en samen met papa te gaan snorkelen.  

Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten

Leuke activiteiten met kinderen op Sardinië

Kinderen en strand is vrijwel altijd een dikke hit. Wij hebben dan dus ook diverse stranden bezocht op Sardinië. Aanraders qua stranden zijn:

  • Spiaggia del Gabbiano in het noorden
  • Cala Brandinchini in het oosten
  • Porto Pino in het zuiden (superleuke strandtentjes heb je daar).

Houd je meer van zwembaden? Dan kun je ook eens kijken naar een waterpark. Op Sardinië zijn drie grotere waterparken te vinden:

  • Splash Waterpark
  • Aquadream
  • Diverland

Daarnaast moet je zeker een bootexcursie met de kinderen boeken naar de natuurparken Golfo di Orosei en La Maddalena. Hier hebben ze ook prachtige stranden en bij beide kun je ook leuk snorkelen met je kinderen.

Kinderen zijn vaak ook gek op dieren. Ook deze zijn op dit eiland te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Aquarium di Cala Gonone, het natuurpark Parco Degli Angeli en de vlindertuin Butterfly House.

Ook qua leuke dorpjes heeft Sardinië genoeg in petto! Aanraders hier zijn de plaatsjes Castelsardo, Bossa en Alghero. Zeker vroeg in de ochtend of wat later in de middag (als het minder warm is) zijn deze plaatsjes leuk om te bezoeken.

En we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je overal op het eiland heerlijke pasta’s en pizza’s kunt eten! We aten dan ook regelmatig twee keer per dag een uitgebreide maaltijd.  

Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten

Kindvriendelijke accommodaties op Sardinië

Onze accommodatie

Wij zijn in totaal drie weken met onze kinderen op vakantie naar Sardinië geweest. Als je minder lang de tijd hebt, dan raden we je aan om aan de goudkust in het noordoosten een hotel te boeken.

Wij verbleven zelf in een heel tof appartement: Residence Riva Azzura in het plaatsje Cannigione. Vanaf ons balkon hadden wij hier echt zo’n gaaf uitzicht! Wij vonden het dan ook heerlijk om hier in de avond lekker te borrelen als onze dochter in bed lag en te kijken naar de drukte op de boulevard onder ons. Bij dit appartement zitten ook een paar prima zwembaden met uitzicht op de zee.  

Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten
Sardinië-met-kinderen-vakantie-activiteiten

Andere accommodaties

Andere kindvriendelijke accommodaties op Sardinië die de moeite waard zijn om te bekijken zijn:

Wil je nog meer te weten komen over Sardinië? Op onze eigen website www.reiskoe.nl hebben we een aantal uitgebreide artikelen geschreven over de mooiste stranden van Sardinië en de mooiste plekken van Sardinië

Foto’s © Reiskoe.nl