Voel je als een echte piraat bij Schateiland Zeumeren

Last updated:

In het recreatiegebied Zeumeren, bij Voorthuizen, is een plek waar iedereen een dagje piraat kan zijn: Avonturenpark Schateiland Zeumeren. Samen met piraat Gouddukaat kun je het hele eiland ontdekken door middel van een doolhof, een speelkasteel, goud zoeken en nog veel meer. Aarrrr….ben jij klaar om het piratenleven te ervaren?

Het avonturenpark Schateiland Zeumeren

Avonturenpark Schateiland ligt midden in recreatiegebied Zeumeren, in het Gelderse Voorthuizen. In 2008 opende het indoorspeelpark onder de naam Simsaland. Na een jaar werden de eigenaren van Simsaland echter failliet verklaard en maakte het park een doorstart onder de naam Schateiland. Met zijn 5500m2 is Schateiland het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Kinderen tot twaalf jaar kunnen hier uren zoet zijn met klimmen, klauteren, schatgraven en nog veel meer.

Het thema

Het thema van het park is bij binnenkomst al direct voelbaar: lianen aan het plafond, een piraat die via een touw naar beneden roetsjt en een houten constructie dat doet denken aan een echt piratenschip vallen meteen op. Verder is dit thema onder anderen terug te vinden in de verschillende klimtoestellen, het grote zandstrand waar je goud mag zoeken en een speeltuin met onderzee thema.

De activiteiten

De activiteiten zijn voornamelijk gericht op kinderen tot 13 jaar. Wel is er een apart gedeelte waar de allerkleinsten veilig kunnen kruipen. Er is een ondergrondse doolhof, een houten klimtoestel, trampolines en allerlei watertoestellen voor voldoende waterplezier. Het is daarom absoluut aan te raden een extra setje droge kleren mee te nemen want natte voeten krijg je hier zeker. En maak het dagje helemaal spannend met een ontsnapping uit de escaperoom, een potje midgetgolf of goud zoeken. Kortom, teveel om op te noemen!

Entertainment

Iedere zaterdag, zondag en tijdens de schoolvakanties (midden Nederland) kun je genieten van verschillende shows. Twee keer op een dag vinden deze plaats. Kijk voor de actuele showtijden op de website of vraag deze bij de balie.

Ook vindt er op bovengenoemde dagen een schattenjacht plaats waarbij er samen met een kapitein op zoek wordt gegaan naar ware schatten!

Faciliteiten

Toiletten

Er zijn voldoende toiletten binnen aanwezig. De toiletten zijn schoon en worden regelmatig gecontroleerd door de medewerkers.

Eten en drinken

Het nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan. Wel is er een eetgelegenheid aanwezig waar je een kopje koffie en een stukje taart kan eten. Ook voor de kinderen is er voldoende te kiezen, van pannenkoek tot ijsje. Er is voldoende plek, zowel binnen als buiten, om uit te rusten en van iets lekkers te genieten.

Iedere eerste en laatste vrijdag en zaterdag van de maand verandert Schateiland in Pannenkoekeneiland! Vanaf 17.30 uur kun je heerlijk komen eten terwijl de kinderen de piraat uithangen. Je betaalt dan niet voor de entree maar alleen voor het eten. Dat maakt pannenkoeken eten nóg leuker!

Kinderfeestjes

Het is mogelijk om bij Schateiland de verjaardagen van kinderen tussen de vier en twaalf jaar te vieren. Er zijn verschillende soorten feestjes waaruit je kunt kiezen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Schateiland.

Praktische informatie

Openingstijden

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: gesloten
 • Woensdag: 12.00 – 17.00 uur
 • Donderdag: 12.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag: 12.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Iedere eerste en laatste vrijdag en zaterdag van de maand: Pannenkoekeneiland van 17.30 – 20.00 uur.

Vakantieweken (regio midden):

Alle dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Tarieven

Op dit momenteel (mei 2022) worden de volgende entreeprijzen gehanteerd bij Schateiland Zeumeren:

 • 0 – 1 jaar: gratis
 • 2-12 jaar: €11,95
 • Vanaf 13 jaar: €4,50

Wanneer je online jouw ticket besteld is dat gemiddeld €1 goedkoper dan aan de kassa.

Het is ook mogelijk een jaarkaart aan te schaffen. Voor kinderen vanaf 2 jaar is deze €59,95. Voor volwassenen kost een jaarkaart €24,95.

Omdat Schateiland zich op een recreatiegebied bevindt, moet je betalen voor parkeren. Deze tarieven zijn afhankelijk van het seizoen. Parkeertickets zijn verkrijgbaar bij de kassa. Wel zorgt dit ervoor dat er altijd ruim voldoende parkeergelegenheid is.

Parkeerkosten:

 • Laagseizoen (1 oktober tot 1 mei): €4,-.
 • Hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober): €7,-.

Adresgegevens

Stroetweg 7
3781 PR Voorthuizen

Website: www.schateiland-zeumeren.nl

Wat vonden wij van Schateiland?

Omdat wij met het gezin een weekend weg waren op de Veluwe, zochten we iets om te doen in de buurt. Via via kwam ik bij dit avonturenpark en aangezien onze oudste (4 jaar) gek is op indoorspeeltuinen, leek ons dit een leuke optie. En dat bleek absoluut te kloppen!

Al bij binnenkomst keken wij onze ogen uit, wat een grote hal en wat is het allemaal mooi aangekleed. Het thema is tot in de detail uitgewerkt. De attracties zijn vooral gericht op kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud en de prijs is hier dan ook netjes op afgestemd. Kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen zich hier makkelijk een hele dag vermaken. Toch heeft onze zoon van toen 10 maanden hier ook lekker gespeeld in het kruipgedeelte.

Al met al is Schateiland een absolute aanrader!

Lees ook ons artikel ‘38x De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Gelderland‘ voor nog meer leuke uitjes in de omgeving van Schateiland Zeumeren.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lisanne