Sevink Avonturenpark: indoor en outdoor speelplezier in de Achterhoek

Last updated:

Tijdens ons verblijf op Recreatiepark Marveld eind november besloten de weergoden ons te verblijden met flinke hoeveelheden regen. Niet bepaald iets je op zit te wachten tijdens een weekendje weg. Lang leve Google, we vonden al snel Sevink Avonturenpark onder de rook van Winterswijk. Wij waren klaar voor een ochtend indoor spelen.

Binnenspeeltuin in de Achterhoek

Al voor je door de toegangsdeuren van Sevink Avonturenpark naar binnen gaat heb je in de gaten dat dit geen gewone binnenspeeltuin in de Achterhoek is. Ten eerste kom je de Sevink molen tegen. Deze werkende molen maalt het meel voor de pannenkoeken die je hier kunt bestellen. Ten tweede loop je bijna tegen een dino aan die je met ontblote tanden staat op te wachten.

Eenmaal binnen kun je heel saai met de trap naar de indoorspeeltuin beneden, maar kun je ook een spectaculaire entree maken door van de supersnelle glijbaan af te roetsjen. Handig als iedere seconde speeltijd geldt.

Na het betalen van de entree ontvangt ieder kind 2 speelmunten.

Dino’s en ridders

Beneden aangekomen vallen gelijk de heerlijke zithoeken en het gebruik van hout op. Duik als ouders zijnde niet gelijk een bank op, maar loop zelf ook eens een rondje. Je maakt hier namelijk een reis door de tijd.

De indoor zandbak is een verwijzing naar de grootste kalkgroeve van Europa. Aan de hand van de schatkaart kun je, onder toeziend oog van dino’s, op zoek naar fossielen. Met een beetje geluk kom je er ook nog dukaten tegen, die je kunt inwisselen voor kleine cadeautjes bij de receptie.

Het stoere Ravenhorst kasteel is een nabootsing van een aantal burchten die in de omgeving van Winterswijk stonden. Vanaf hier kun je de spannende touwbruggen beklimmen, je “vijand” bekogelen met plastic ballen, of een kijkje in de toren nemen.

Springen tot je een ons weegt

Direct onder aan de trappen is een geweldige springkooi met acht trampolines. Maar naast het Ravenhorst kasteel staat ook nog een stoer springkussen in piratenthema.

Bestuur zelf een minicar of speel een spelletje airhockey

Dappere strijders maken een wandeling over de touwbruggen, via de boom, naar de overkant. Prinsessen zullen sneller kiezen om een degelijke trap naar boven te bewandelen. Maar eenmaal aangekomen bij de minicars zullen er van strijders en prinsessen geen sprake meer zijn. Dan is het gewoon rennen naar de leukste minicar, je speelmunt inwerpen en zorgen dat je minimaal 1 keer door de tunnel kunt rijden.

Klaar voor de competitie? Daag je kind uit voor een spelletje airhockey. De tafel is beschikbaar tegen inworp van 1 speelmunt.

Rondje op de draaimolen

Een aantal keer per dag wordt door het personeel de draaimolen aangezet. Zoek een plekje op de struisvogel, kameel of het paard en waan je een paar rondjes in het oude Egypte. De draaimolen is ook geschikt voor kleinere kinderen. Je moet je kind namelijk vastzetten met een buikriem en de draaimolen gaat niet vreselijk hard.

Voor de kleintjes

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Sterker nog: er is zelfs een babybox aanwezig. De kleintjes kunnen zich helemaal uitleven met veilig, vrolijk gekleurd speelgoed. Ook kunnen de eerste voorzichtige sprongetjes op een mini-trampoline gemaakt worden, zijn er speelspiralen, mini airhockey en nog veel meer leuks.

Even een rustmoment inplannen? Pak een voorleesboek uit de boekenkast en duik op een van de banken om even lekker voor te lezen.

Buiten speeltuin

Bij mooi weer kunnen de kinderen zich buiten helemaal uitleven. Er zijn onder andere een stoere klimtoren met glijbaan en een kabelbaan te vinden, maar ook een uitgebreide modderzandbak. Ook is er een groot voetbalveld. Geen bal bij je? Geen probleem, deze kun je in het restaurant lenen. De airtrampoline, trampoline en skelterbaan mogen ook zeker niet worden overgeslagen. Voor de allerkleinsten is er een peuter speeltuin, compleet met kleine zandbak, wiptoestellen, glijbaantje en een speelhuisje.

Wandelroutes voor jong en oud

Je kunt niet alleen spelen, maar ook twee leuke wandelroutes volgen:

  • Voor de allerkleinsten (2 – 7 jaar) is er de wandelroute Sevi & Severin (de mascottes van Sevink Avonturenpark) en het geheim van de gouden graankorrel. Tijdens deze route van 2,5 kilometer ga je in ongeveer 45 minuten op zoek naar aanwijzingen en kun je deze muizen helpen hun taken uit te voeren.

    Kosten: € 1,50 per kind. Na terugkomst ligt er een kleine verrassing klaar.
  • Voor de wat oudere kinderen (8 – 12 jaar, maar als je 6 of 7 bent mag je natuurlijk ook mee) is er de spannende route waarin de kinderen op zoek gaan naar de schat van Ravenhorst. Het boekje bevat een spannend verhaal en tijdens de route (4,2 kilometer) ga je op zoek naar bordjes van de roofridder. Gedurende de route wordt het verhaal in het boekje steeds spannender en de opdrachten stoerder.

    Kosten: € 9,95 per groep. Na terugkomst mag je het boekje houden en ligt er een kleine verrassing voor ieder kind klaar.

Slapen bij Camping Sevink Molen

Op slechts een paar autominuten afstand van Avonturenpark Sevink Molen ligt Camping Sevink Molen. Deze wordt gerund door de zoon van de eigenaren van het Avonturenpark en beschikt over staplaatsen voor caravans, campers en tenten, maar ook over safaritenten, huurtenten en verandachalets. Op de camping zijn onder andere een dierenweide, grill restaurant, pannenkoekenhuis, strandpaviljoen en leuke speeltuinen aanwezig.

Voor meer informatie over de camping vind je op www.campingsevinkmolen.nl.

Vanaf de camping is er ook een kabouterpad voor de allerkleinsten (2 – 7 jaar) om te wandelen.

Eten en drinken

De molen die je bij het betreden van het terrein ziet is een werkende molen, de graanmix die hier gemaakt wordt is de basis voor heerlijke pannenkoeken. Er staan meer dan 100 pannenkoeken op de kaart, van de klassiekers met kaas of spek tot een luxe pannenkoek met shoarma of zalm.

Ook zijn er tosti’s, belegde broodjes, soepen, burgers, snacks en grillgerechten op de menukaart te verkrijgen.

Het is mogelijk om een arrangement te boeken. Kijk hiervoor op www.sevinkmolen.nl.

Ook is het mogelijk om ‘ s avonds bourgondisch te grillen. Dit doe je aan een van de grilltafels, waar de grill in de tafel gebouwd is. Maar houdt wel een gaatje over, er is namelijk ook nog een uitgebreid dessertbuffet aanwezig.

Praktische informatie

Adresgegevens & Parkeren

Meddoseweg 40
7104 AA Winterswijk – Meddo

Parkeren is gratis bij besteding van minimaal € 5,-. Je uitrijkaart haal je bij de kassa van de binnenspeeltuin.

Entreeprijs

  • Kind vanaf 1 jaar: € 6,95
  • Volwassenen vanaf 15 jaar: € 3,65

Openingstijden

Kijk op www.sevinkmolen.nl voor de actuele openingstijden en de reserverings-mogelijkheden voor het steengrillen.

Speelmunten

Bij binnenkomst krijg je per kind 2 speelmunten. Deze kunnen worden ingezet voor een spelletje airhockey (ook in een minivariant aanwezig), een ritje op de pony, of een rondje op de minicars.

Tijdschriften

Ook aan de mama’s is gedacht bij Avonturenpark Sevink Molen. Vlak voor de speelhoek voor de allerkleinsten is een grote tafel met stapels tijdschriften. Voor elk wat wils. Duik in de hoek van een lekkere bank terwijl de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin.

Ducaten

Tijdens je zoektocht naar fossielen in de zandbak is je kind wellicht al een ducaat tegengekomen. Maar misschien dat er ook wel ducaten verdiend zijn bij het kindermenu of kinderpannenkoek. De ducaten kunnen bij de kassa van de indoorspeeltuin worden ingewisseld voor een presentje. Hoe meer ducaten, hoe leuker de presentjes.

Toiletten/babyverschoningsruimte

Naast de reguliere toiletten voor “grote” mensen, zijn er speciale kindertoiletten. Vlak voor de ingang van het damestoilet is bovendien een kinderfonteintje geplaatst. Hier tegenover is een babyverschoningsplaats, compleet met verschoningskussen.

Ons eindoordeel over Avonturenpark Sevink Molen

Stiekem heb ik een hekel aan krijspaleizen, maar ik was serieus blij verrast door Avonturenpark Sevink Molen. Het was tijdens ons bezoek niet vreselijk druk, maar zelfs toen er een groep kinderen voor een kinderfeestje binnenkwam werd het geen krijspaleis.

De speeltoestellen zien er allemaal goed, degelijk en goed onderhouden uit en er is veel afwisseling. Juist de touwbrug, de indoor zandbak en de minicars maken dat het voor kinderen ook uitdagend blijft om te spelen. De lekkere loungebanken en de stapel tijdschriften waren voor ons als ouders een fijne toevoeging.

Het is jammer dat we zo ver weg wonen, anders zou ik hier zeker vaker met de kinderen komen!

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de Achterhoek met kinderen? Lees dan ook ons artikel ‘De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Gelderland‘ voor nog meer inspiratie.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke