Menu
Uitjes & Activiteiten

Sinterklaas uitjes en activiteiten in 2020

Sinterklaas, dit jaar even anders dan andere jaren. Desondanks kun je ook dit jaar rondom Sinterklaas een aantal leuke uitjes en activiteiten te ondernemen met je kind(eren). De leukste heb ik voor je verzameld in dit artikel.

Let op! Houdt er rekening mee dat je voor de Sinterklaasuitjes mogelijk moet reserveren.

Sinterklaas uitjes 2020

Sinterklaas op de avonturenboerderij Molenwaard

Sinterklaas heeft speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk samen met de Koeienpiet de koeien, verzorg de pony’s met de Ponypiet, doe mee aan de pietenspeurtocht e schaats een rondje op de kinderschaatsbaan. Tijdens de meest feestelijke tijd van het jaar staat de Avonturenboerderij helemaal in het teken van Sinterklaas. Naast de te gekke boerderijactiviteiten als trekker rijden, ponyrijden, verdwalen in het Wilgendoolhof geniet je in deze periode ook van de Fien & Teun Sinterklaasshow, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Het grote Sinterklaasfeest op Avonturenboerderij Molenwaard is van 20 t/m 22 november, 25 t/m 29 november en 2 t/m 6 december 2020.

Klik hier voor meer informatie.

Het Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot

Dit jaar kun je op 21, 22, 28 en 29 november 2020 meedoen aan allerlei leuke Sinterklaas activiteiten op het Muiderslot. In het kasteel klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek. Er zijn dit jaar o.a. circuspieten, kun je pepernoten bakken, tekeningen en gedichten maken, meedoen aan pietengym, een pietenmuts knutselen én het paard van Sinterklaas aaien.

Van 24 november t/m 4 december 2020 kun je ook op andere dagen naar het Muiderslot. Buiten bovengenoemde data kun je op andere dagen ook de logeerkamer van Sinterklaas bekijken en de pakjeskamer. Ook kunnen kinderen oefenen met klauteren en klimmen zoals echte pieten!

Klik hier voor meer informatie.

Stad van Sinterklaas in het Archeon

In de Pietenhuizen in het Archeon kunnen kinderen op 21, 22, 25, 28 en 29 november & 2 en 5 december 2020 verschillende opdrachten doen zoals pakjes gooien, rijmen met de Rijmpiet, kleuren met de Tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer, hun Pietendiploma halen en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie.

Sinterklaas komt naar DippieDoe

Op 28 en 29 november 2020 kun je Sinterklaas met zijn pieten ontmoeten in DippieDoe. Zij willen echter zoveel mogelijk kinderen op deze dagen ontvangen waarom er een regeling is van minimaal 1 kind per volwassene.

Klik hier voor meer informatie.

Films in de bioscoop

Op dit moment draaien de volgende sinterklaasfilms in de bioscoop:

De grote Sinterklaasfilm

‘De Sint en de Pieten zijn terug in de Grote Sinterklaasfilm! Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?’

De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest

‘Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd.Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?’

Leuke Sinterklaas activiteiten voor thuis

Uiteraard hoef je niet per se de deur uit te gaan om het Sinterklaasgevoel in huis te halen. De volgende activiteiten omtrent het thema Sinterklaas kun je dan ook prima thuis doen met je kind(eren):

Pietengym gewoon lekker thuis

Letterlijk klimmen en klauteren zal bij de meeste gezinnen thuis wat lastig zijn, maar je kunt desondanks toch prima jullie eigen pietengym thuis organiseren. Zorg allereerst voor kruidnoten en eventueel pietenzakjes waar kinderen de kruidnoten in kunnen doen. Leg op verschillende plekken kruidnoten neer en laat je kinderen bijvoorbeeld leuke opdrachten doen. Je kunt uiteraard wel iets wat klauterwerk verzinnen door je kind(eren) bijvoorbeeld over dingen heen te laten klimmen en onder andere dingen door te laten kruipen. Enne.. vergeet de pietenpakjes niet!

Sinterklaas speurtocht

Een Sinterklaas speurtocht zullen veel kinderen maar al te prachtig vinden. Kleinere kinderen kun je bijvoorbeeld spulletjes laten verzamelen en kinderen die al wat letters kunnen herkennen of zelfs al iets kunnen lezen, kun je letters laten verzamelen.

Ook leuk: kijk of je wellicht meerdere ouders uit de buurt bij elkaar kunt trommelen en voor jullie kinderen gezamenlijk een te gekke speurtocht kunt organiseren. Dit zullen ze nooit meer vergeten!

Lees ook ons artikel: ‘Met dit stappenplan organiseer je een geweldige speurtocht voor kinderen!

Knutselen voor Sinterklaas

Pinterest staat vol met leuke ideeën om te kunnen knutselen voor Sinterklaas. Op ons Pinterest bord hebben ik dan ook diverse leuke knutselideeën opgeslagen. Klik hier voor ons Sinterklaas Pinterest bord met o.a.:

 • Kralenplanken in Sinterklaas thema
 • Knutselen met crêpepapier
 • Kleurplaten
 • Sinterklaas en pieten kleien

Samen Sinterklaas lekkernijen bakken

Wie denkt aan Sinterklaas, denkt al snel aan lekkernijen zoals kruidnoten en pepernoten! En nog leuker is om deze samen met je kind(eren) te bakken! Bijkomend is dat je huis er ook nog eens heel lekker van gaat ruiken. Wij gebruiken zelf meestal een simpel pak van Koopmans om ze te bakken maar ik wil graag ook nog een meer gezonde variant met je delen: Gezonde kruidnoten van Chickslovefood. En wat dacht je van gevuld speculaas?

Dansen op Sinterklaasliedjes

Dansen op Sinterklaasliedjes is bij mijn kinderen altijd een dikke hit. Met name de liedjes van Party Piet Pablo is bij ons favoriet. Op YouTube kun je dit gemakkelijk vinden en ze zijn meestal ook niet al te moeilijk om mee te doen. Wij hebben tijdens een voorstelling van Party Piet Pablo eens een CD gekocht, welke ook behoorlijk grijs wordt gedraaid in de auto.

Klik hier voor het YouTube kanaal van Party Piet Pablo.

Welke leuke activiteiten gaan jullie doen met Sinterklaas? Wij horen het graag zodat we deze lijst nog verder kunnen uitbreiden met goede inspirerende ideeën voor andere ouders.

Foto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

1 Comment

 • Danielle
  4 november 2018 at 23:01

  Wat grappig, ik heb me nooit gerealiseerd dat er zoveel georganiseerd wordt met sinterklaas. Nu gaan wij zelf hooguit naar de intocht in het dorp kijken, maar zoiets als Sint bij Archeon klinkt wel heel cool.

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: