Menu
Attractieparken / Musea / Theater en films / Thuis / Uitjes & Activiteiten

Sinterklaas uitjes & activiteiten in 2021

Sinterklaas, dit jaar even anders dan andere jaren. Desondanks kun je ook dit jaar rondom Sinterklaas een aantal leuke uitjes en activiteiten te ondernemen met je kind(eren). De leukste heb ik voor je verzameld in dit artikel.

Let op! Houdt er rekening mee dat je voor de Sinterklaasuitjes mogelijk moet reserveren.

Ontmoet Sinterklaas op de avonturenboerderij Molenwaard (Groot-Ammers)

Sinterklaas heeft speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk samen met de Koeienpiet de koeien, verzorg de pony’s met de Ponypiet, doe mee aan de pietenspeurtocht en schaats een rondje op de kinderschaatsbaan. Tijdens de meest feestelijke tijd van het jaar staat de Avonturenboerderij helemaal in het teken van Sinterklaas. Naast de te gekke boerderijactiviteiten als trekker rijden, ponyrijden, verdwalen in het Wilgendoolhof geniet je in deze periode ook van de Fien & Teun Sinterklaasshow, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Ontmoet Sinterklaas op Avonturenboerderij Molenwaard op 13 en 14 november, van 17 t/m 21 november, 24 t/m 28 november en 1 t/m 5 december 2021.

Klik hier voor meer informatie.

SinterAIRklaas in Aviodrome (Lelystad)

Om er voor te zorgen dat de Sint op 5 december met echte vliegtuigen de cadeautjes bij kinderen langs brengt, moet er heel wat worden voorbereid. En kinderen mogen hierbij helpen op 20, 21, 27 en 28 november 2021! In het ontplofte cadeautjesmagazijn kunnen zijn meehelpen om cadeaus te sorteren. Bij de douane worden de onveilige pakjes gefilterd. Of help mee met het uitstippelen van de ideale vliegroute onder begeleiding van de Pietloten.

Klik hier voor meer informatie.

Het Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot (Muiden)

Dit jaar kun je in de weekenden van 20 november t/m 5 december 2021 meedoen aan allerlei leuke Sinterklaas activiteiten op het Muiderslot. In het kasteel klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek. Er zijn dit jaar o.a. circuspieten, kun je pepernoten bakken, tekeningen en gedichten maken, meedoen aan pietengym, een pietenmuts knutselen én het paard van Sinterklaas aaien.

Van 23 november t/m 3 december 2021 kun je ook op andere dagen naar het Muiderslot. Buiten bovengenoemde data kun je op andere dagen ook de logeerkamer van Sinterklaas bekijken en de pakjeskamer. Ook kunnen kinderen oefenen met klauteren en klimmen zoals echte pieten!

Klik hier voor meer informatie.

Stad van Sinterklaas in het Archeon (Alphen a/d Rijn)

In de Pietenhuizen in het Archeon kunnen kinderen op 20, 21, 27, 28 november & 4 en 5 december 2021 verschillende opdrachten doen zoals pakjes gooien, rijmen met de Rijmpiet, kleuren met de Tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer, hun Pietendiploma halen en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie.

Stad van Sinterklaas
© Archeon

Sinterklaas komt naar DippieDoe (Best)

Op 27 en 28 november 2021 kun je Sinterklaas met zijn pieten ontmoeten in DippieDoe. Dit jaar zijn er meerdere shows, kunnen kinderen spelen met de pieten en kunnen Sinterklaas ontmoeten.

Klik hier voor meer informatie.

Films in de bioscoop

Op dit moment draaien de volgende sinterklaasfilms in de bioscoop:

  • De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje
  • De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Welke leuke activiteiten gaan jullie doen met Sinterklaas? Wij horen het graag zodat we deze lijst nog verder kunnen uitbreiden met goede inspirerende ideeën voor andere ouders.

Foto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

1 Comment

  • Danielle
    4 november 2018 at 23:01

    Wat grappig, ik heb me nooit gerealiseerd dat er zoveel georganiseerd wordt met sinterklaas. Nu gaan wij zelf hooguit naar de intocht in het dorp kijken, maar zoiets als Sint bij Archeon klinkt wel heel cool.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.