Sinterklaas uitjes & activiteiten in 2023

Tijdens Sinterklaas zijn er zoveel leuke uitjes en activiteiten die je samen kunt ondernemen. De leukste hebben we voor je verzameld in dit artikel. Zijn we nog wat vergeten? Laat het ons weten. De pagina zal steeds een update krijgen wanneer ons weer wat leuks ter oren is gekomen.

Uitjes en activiteiten rondom Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de avonturenboerderij Molenwaard (Groot-Ammers)

Sinterklaas heeft speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk samen met de Koeienpiet de koeien, verzorg de pony’s met de Ponypiet, doe mee aan de pietenspeurtocht en schaats een rondje op de kinderschaatsbaan. Tijdens de meest feestelijke tijd van het jaar staat de Avonturenboerderij helemaal in het teken van Sinterklaas. Naast de te gekke boerderijactiviteiten als trekker rijden, ponyrijden, verdwalen in het Wilgendoolhof geniet je in deze periode ook van de Fien & Teun Sinterklaasshow, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Ontmoet Sinterklaas op Avonturenboerderij Molenwaard op: 18, 19, 22, 24, 25, 26, 29 november & 1, 2 en 3 december 2023. Ga naar de website voor meer informatie.

SinterAIRklaas in Aviodrome (Lelystad)

Om er voor te zorgen dat de Sint op 5 december met echte vliegtuigen de cadeautjes bij kinderen langs brengt, moet er heel wat worden voorbereid. En kinderen mogen hierbij helpen op: 18, 19, 25 en 26 november & 2 en 3 december 2023. In het ontplofte cadeautjesmagazijn kunnen zijn meehelpen om cadeaus te sorteren. Bij de douane worden de onveilige pakjes gefilterd. Of help mee met het uitstippelen van de ideale vliegroute onder begeleiding van de Pietloten. Ga naar de website voor meer informatie.

Het Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot (Muiden)

Dit jaar kun je van 18 november t/m 3 december 2023 Sinterklaas komen bezoeken in het Muiderslot. Sinterklaas en zijn gevolg zijn er alleen in het weekend (je betaalt in het weekend een toeslag op de reguliere entreeprijzen). Op de doordeweekse dagen kun je dus ook naar het kasteel, maar dan zonder een ontmoeting met de Sint. Er is van alles te beleven: er zijn circuspieten, je kunt er pepernoten bakken, het paard aaien en dansen op de muziek. Klik hier voor meer informatie.

Huis van Sinterklaas in Museum Catharijnencovent (Utrecht)

Van 18 november tot 5 december 2023 kun je in dit museum terecht, in het tijdelijke huis van Sinterklaas. Een bezoek is leuk voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Op de website boek je een datum en een tijd voor jullie bezoek. Let op: vol = vol! Ga naar de website voor meer informatie.

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum – Enkhuizen (Noord-Holland)

Kom op 25 en 26 november en 3 december 2023 naar het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Er lopen meer dan 150 pieten rond die er dansen, spelen en er met je op de foto gaan. Ga naar de website voor meer informatie.

Pieten Expres in het Museum Stoomtram – van Hoorn naar Wognum (Noord-Holland)

Op 19, 25 en 26 november én 2 & 3 december kun je mee op een reis met de Pieten Expres. Net voor de trein gaat vertrekken word je ontvangen door verschillende pieten en je ontmoet er ook Sinterklaas! De treinreis brengt jullie naar Wognum en duurt circa twee uur. Als jullie terug zijn krijgen kinderen t/m 12 jaar een cadeautje. Ga naar de website voor meer informatie.

Stad van Sinterklaas in het Archeon (Alphen a/d Rijn)

In de Pietenhuizen in het Archeon kunnen kinderen op 18, 19, 25 en 26 november & 2 en 3 december 2023 verschillende opdrachten doen zoals pakjes gooien, rijmen met de Rijmpiet, kleuren met de Tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer, hun Pietendiploma halen en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

Stad van Sinterklaas
© Archeon

De kluis van SuperSint (Venlo)

In het Limburg Museum kun je van 18 november t/m 5 december 2023 een super leuke speurtocht doen, met als thema: de kluis van SuperSint. Je leert samen op en speelse wijze alles over Sint Nicolaas. Voor jong en oud is het leuk om er achter te komen waarom we nou eigenlijk sinterklaas vieren zoals we dat nu doen? Waarom krijg je strooigoed in je schoentje als je die gezet hebt? En hoe kan het dat het paard van Sinterklaas over daken kan lopen? Ga naar de website voor meer informatie.

Sinterklaasfilms die nu in de bioscoop draaien!

Sinterklaasvoorstellingen in het theater

Een bezoek aan het theater met kinderen is echt een leuk idee. We schreven hier al eerder een artikel over met voorstellingen in 2023 door heel het land. Lees: 12x Sinterklaasvoorstellingen in het theater.

Welke leuke activiteiten gaan jullie doen met Sinterklaas? Wij horen het graag zodat we deze lijst nog verder kunnen uitbreiden met goede inspirerende ideeën voor andere ouders.

Foto © Shutterstock