Sinterklaas weekend weg vakantie december

10x Sinterklaas vieren op een vakantiepark

Op zaterdag 18 november 2023 is het weer zover, Sinterklaas komt dan aan in Nederland. Voor veel kinderen breekt er weer een spannende tijd aan: vinden ze iets lekkers in hun schoentje en hebben Sinterklaas en zijn pieten ook cadeautjes voor hun bij zich? Deze periode staat ook voor veel gezelligheid met het gezin of met de hele familie. Wil je dit jaar een onvergetelijk sinterklaasfeest vieren? Ga dan eens een weekendje weg in deze periode. Veel vakantieparken bieden speciale activiteiten aan, zoals: een pietendisco, haal je pietendiploma, doe mee aan knutselworkshops en ontmoet Sinterklaas en de pieten!

Een onvergetelijk Sinterklaas op een vakantiepark

Ackersate – Voorthuizen

Bij dit vakantiepark in Gelderland kun je een lang sinterklaasweekend vieren, van 1 t/m 6 december 2023. Er staat een pot vol lekkere pepernoten voor je klaar en het park heeft een binnenspeeltuin waar kinderen kunnen gymmen. Houd er rekening mee dat het zwembad in deze periode gesloten is. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook: Je hebt geen kind aan je kinderen op Vakantiepark Ackersate (Voorthuizen)

Beerze Bulten – Beerze

Dit vakantiepark in Overijssel doet er alles aan om jullie Sinterklaasweekend onvergetelijk te maken. Er worden verschillende gezellige sinterklaas activiteiten georganiseerd en ze hebben dit jaar ‘het huis van Sinterklaas!’. Je kunt ook de pietenservice bijboeken, waarbij de Beerze Bulten pieten jullie cadeaus naar jullie accommodatie komen brengen. Verder is er op het vakantiepark van alles te doen: er is een groot overdekt speelparadijs, een mooi zwemparadijs voor alle leeftijden, er zijn theatershows, je kunt er bowlen en spelen in meer dan 30 leuke speeltuintjes verspreid over het hele park. Ga naar de website voor meer informatie.

CenterParcs – meerdere locaties

In de wintermaanden zijn de vakantieparken van CenterParcs omgetoverd tot het thema Winter Wonderland. Rondom Sinterklaas wordt er nog een extra schepje bovenop gedaan met een breed scala aan activiteiten zoals een schoentje zetten en leuke shows. Wist je dat Sint en de pieten ook op het park overnachten? Ga eens bij het huisje langs om te kijken of ze er zijn! Boek bij het verblijf de pakjesbezorgservice bij, zodat er op de deur gebonsd wordt van jullie huisje wanneer er pakketjes voor de deur staan! Het verschilt wel per park welke activiteiten er worden georganiseerd. Ga naar de website voor meer informatie.

De Krim – Texel

Altijd al een keer naar Texel willen gaan? Dat is ook zeker een leuk idee rondom Sinterklaas. Naast het verkennen van het eiland, kun je er ook een onvergetelijk sinterklaasfeest vieren. Wil je aankomen op 17 november of 24 november 2023? Dan maak je gebruik van het Stoomboot arrangement: Het Stoomboot arrangement bestaat onder andere uit een weekendverblijf op het park, een pietenbezoek in je accommodatie, een voucher voor één uur bowlen en gratis toegang tot kinderspeelparadijs Texel. Verblijf je er het eerste weekend? Dan kun je naar de intocht van Sinterklaas op 18 november in Texel, in de haven van Oudeschild.

Het Sinterklaasarrangement is te boeken bij een aankomst op 1 december en dit arrangement is iets uitgebreider dan het Stoomboot arrangement. Naast wat je krijgt bij het stoomboot arrangement, zitten er ook tickets bij voor toegang tot ‘De grote Texelse Sinterklaasshow’ op 2 december. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Genieten op het zeer kindvriendelijke Vakantiepark de Krim op Texel

Duinrell – Wassenaar

Dans mee tijdens het SiSa Sinterklaasconcert, zet je schoentje, doe mee aan verschillende Sintactiviteiten en geniet van alles wat Duinrell te bieden heeft. In de weekenden van 25 & 26 november en 2 & 3 december, kun je overnachten op het Landgoed van Sinterklaas op Duinrell. Je verblijf is er inclusief onbeperkt toegang tot het Tikibad en toegang tot de attracties. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Naar Attractiepark Duinrell met een peuter

Recreatiepark de Boshoek – Voorthuizen

In de weekenden tussen 18 november en 3 december kun je Sinterklaas vieren op Recreatiepark de Boshoek. Het park heeft een pietendorp, leuke shows, een pietenspeurtocht, pietengym en ook komen de Sint en zijn pieten langs! Het animatieteam heeft nog veel meer in petto in deze periode. Ook kun je wat betreft het eten het één en ander uit handen geven. Boek bijvoorbeeld een lekkere Sinterklaas borrelbox bij je reservering of ga met zijn alle tafelgrillen! Ook op het park is genoeg te beleven. Er zijn verschillende speeltuinen, een midgetgolfbaan, een overdekt zwembad en digitale escape rooms. Ga naar de website voor meer informatie.

Vakantiepark Dierenbos – Vinkel

Bij dit vakantiepark in Vinkel kun je een onvergetelijk Sinterklaasweekend vieren. Het animatieteam staat klaar om je kinderen te vermaken: ze kunnen zich laten opleiden tot echte pietjes, een eigen pietenmuts ontwerpen en lekkere pepernoten bakken. Het park heeft een ruim aanbod aan accomodaties, ook voor groepen. Een leuk voordeel aan een verblijf op dit park is dat je er bij een overnachting in een lodgetent of vakantiehuis, een gratis AttractiePas ontvangt. Hiermee kun je tijdens je verblijft onbeperkt naar zes attracties, namelijk: Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, Luchtvaartmuseum Aviodrome en AquaZoo Leeuwarden. Ga naar de website voor meer informatie.

Vakantiepark Molenwaard – Ottoland

Sinterklaas vieren op een vakantiepark is zeker een aanrader bij Vakantiepark Molenwaard. Zo zijn er drie weekenden waarin je gebruik kunt maken van het Sinterklaasarrangement, namelijk: 17 t/m 20 november, 24 t/m 27 november en 1 t/m 4 december. Ontmoet sinterklaas en zijn pieten, zet je schoen in de speelschuur en ga de volgende ochtend kijken of er iets in zit, haal een echt pietendiploma en bezoek het Avonturenpark dat volledig in sinterklaassfeer is, zo vaak als je wilt! Een leuk extraatje die je bij kunt boeken is het Pietenontbijt op zondagochtend in Gasterij Molenwaard. Het vakantiepark heeft heel veel verschillende accomodaties voor verschillende groepsgroottes en samenstellingen. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Winter op Avonturenboerderij Molenwaard

Vakantiepark Mölke – Zuna

Sint en zijn pieten komen in de Sinterklaas weekenden langs bij Vakantiepark Mölke. Je kunt er deelnemen aan verschillende pietenactiviteiten: zet je schoentje, doe mee aan knutselworkshops, geniet van een pietenontbijt en geef een hand aan Sinterklaas. Het park heeft verschillende accomodaties, waaronder kinderbungalows in verschillende thema’s. Op het park kunnen kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin, in het zwembad en in de speeltuinen. Ga naar de website voor meer informatie.

Westerbergen – Echten

Westerbergen is een vakantiepark in Drenthe die van 24 t/m 26 november en 1 t/m 3 december 2023 volledig in het teken staat van Sinterklaas. Kinderen mogen hun schoentje zetten, om de volgende dag te kijken of er iets in zit. Ook kunnen ze een pietendiploma halen, mee dansen bij de pietendisco en op bezoek gaan bij Sinterklaas. Wil je dat die pieten in jullie accommodatie langskomen? Ook dat kan geregeld worden op reservering. In het park kun je ook een bezoek brengen aan het theater, de ballenbank, het zwembad en het entertainment centrum. Kies tijdens het boeken voor een 3-daags Sinterklaas arrangement, die bestaat uit eenmalig een pietenontbijt, eenmalig een pietenbezoek, een late check-out, eindschoonmaak en bedlinnen. Ga naar de website voor meer informatie.

Zoek je nog meer inspiratie rondom de feestdagen? Lees dan ook eens onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Pixabay