Sinterklaas vieren met oudere kinderen

Sinterklaas met kleine kinderen is voor veel mensen ieder jaar weer een bijzondere periode. Op een gegeven moment komt er toch een einde aan deze magische tijd, wanneer de kinderen ouder worden. Toch blijft het leuk om in de Sinterklaasperiode nog wel het Sinterklaasfeest samen te vieren met oudere kinderen. Jullie kunnen deze traditie voort zetten, maar dan waarschijnlijk wel op een andere manier. Wij hebben leuke activiteiten onder elkaar gezet, die jullie als gezin kunnen doen rondom Sinterklaas.

Tip! Wil je je kind vertellen over het geheim rondom Sinterklaas? Doe dit dan aan de hand van dit boek: Sinterklaas voor grote kinderen. Hierin wordt alles verteld over de geschiedenis van de Goedheiligman, met een zachte lading, wat het vertellen ervan makkelijker voor jullie maakt. Het leuke is dat kinderen ook een contract mogen tekenen!

Sinterklaas vieren met grote kinderen

Sinterklaasfilms in de bioscoop

Wanneer kinderen net niet meer geloven in de Goedheiligman, is het bekijken van een Sinterklaasfilm toch nog een leuk idee. Ieder jaar worden er Sinterklaasfilms uitgebracht die het bekijken waard zijn. Dit jaar zijn dat: De grote Sinterklaasfilm ‘De strijd om pakjesavond’, De Club van Sinterklaasfilm ‘De gestrande Stoomboot’ en ‘Sint Ahoy!’.

Speel een dobbelspel

In plaats van pakjesavond, is het ook leuk om er een dobbelavond van te maken. Zorg dat jullie met elkaar afspreken hoeveel cadeautjes per persoon jullie kopen en voor welk bedrag. Er zijn genoeg dobbelspellen te koop online, of zoek de spelregels op internet op en gebruik en normale dobbelsteen.

Culinaire avond

Maak samen lekkere hapjes in Sinterklaas-thema. Dit kunnen zowel zoete als hartige hapjes zijn, of een combinatie er van. Hierbij kun je denken aan: sinterklaasjes van gevulde eieren met een mijter van tomaat, de staf van Sinterklaas van een worstje gewikkeld in bladerdeeg en gevormd tot staf, zelfgemaakte pepernoten, pizza’tjes in de vorm van een mijter of bladerdeeg hapjes in de vorm van de zak van Sinterklaas. Het samen opzoeken en bedenken, het maken van deze hapjes en het opeten zijn allemaal leuke bezigheden. Vergeet niet eerst een foto te maken voordat jullie alles opeten! Wanneer je op internet op Sinterklaas hapjes of Sinterklaas borrelplank zoek, vind je genoeg inspiratie.

Surprises en gedichten

Dit is een vrij voordehand liggende optie, maar wel heel leuk. Wanneer je kinderen oud genoeg zijn, kunnen jullie surprises en gedichten samen doen. Vanaf het moment dat er lootjes getrokken worden is het alweer spannend, want: wie heeft wie? En wat ga je maken? Zorg er voor dat jullie de lat niet te hoog leggen, zodat iedereen ook graag mee blijft doen aan deze nieuwe traditie. Geen zin om te knutselen? Dan kun je natuurlijk ook alleen gedichten doen met een cadeautje.

Heb jij nog leuke tips om Sinterklaas te vieren met oudere kinderen? Laat het ons weten!

Wil je nog meer inspiratie rondom Sinterklaas en Kerst? Lees ook eens onze andere artikelen:

Kopfoto © Pixabay