De 10 leukste Sinterklaasuitjes in 2018

Nog maar een paar weekjes, en dan is Sinterklaas weer in ons kikkerlandje. Ieder jaar zijn er rondom Sinterklaas een hoop leuke evenementen te bezoeken. De leukste Sinterklaasuitjes heb ik daarom voor je op een rijtje gezet. Ga jij ook naar een van deze evenementen toe?

Het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren

Op 24 en 25 november 2018 wordt er in de Julianatoren het Mega Sint Spektakel gehouden. Deze dagen kun je o.a. samen met de Pieten de attracties van de Julianatoren ontdekken, naar het theater voor de diverse Sinterklaasshows, een meet & greet met Sinterklaas en het paard van Sinterklaas aaien. Kortom, er is genoeg te doen!

Kaartjes voor het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren kun je hier online bestellen voor € 20,50 per persoon.

De Grote Sint Show

Van 18 november t/m 2 december 2018 vindt ieder weekend op een andere locatie de Grote Sint Show plaats. De locaties zijn Groningen, Zeist, Venray, Helmond en Vught. In deze show probeert Stress Piet een groot feest te maken, wat door meneer Kwaadvlieg wordt gedwarsboomd. Party Piet Pablo en Love Piet proberen dit (d.m.v. een videoverbinding) op te lossen.

Kaartjes voor deze show kosten € 16,75 per persoon en kun je hier voor de verschillende locaties bestellen.

Lees in het artikel De Grote Sint Show 2018 wat wij van deze show vonden.

Landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Ook in het attractiepark Duinrell kun je op 24 & 25 november en 1 & 2 december 2018 terecht op het Landgoed van Sinterklaas. Ga nar het Sinterklaasconcert, loop mee met de Pieten Parade, bekijk in het Huis van Sinterklaas waar de cadeautjes worden ingepakt en ga natuurlijk in de leuke attracties of neem een duik in het Tikibad. Enne.. je kunt zelfs op het landgoed blijven slapen! Hoe gaaf is dat?!

Wanneer je hier een dagje naartoe wil gaan, kun je hier je kaartje bestellen vanaf € 20,- per persoon. Vanaf € 249,- kun je een weekendje naar het Landgoed van Sinterklaas toe. Kijk daarvoor op deze website.

Feest met Discopiet in het Land van Jan Klaassen

Tussen 17 november en 2 december 2018 zijn er in het Land van Jan Klaassen allemaal Discopieten te vinden. Je herkent ze aan de glitters op hun gezichten. De Discopieten houden natuurlijk van disco en willen graag met je dansen.

Een kaartje voor het Land van Jan Klaassen kost € 8,- per persoon en kun je hier bestellen.

Park van Sint in Ouwehands Dierenpark

Op 18, 24 en 25 november 2018 vindt in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen het Park van Sint plaats. Tijdens dit evenement kun je o.a. pepernoten bakken in de Pepernotenfabriek, je Pietendiploma halen, dansen op de Pietenparty en natuurlijk naar een leuke Sinterklaasshow. Daarnaast heb je uiteraard de mogelijkheid om gewoon het dierenpark te bezoeken.

Kaartjes voor dit evenement kosten € 22,- pr persoon voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar en vanaf 10 jaar betaal je € 24,- per persoon. Je kunt de kaartjes hier kopen.

Professor Plons helpt Sinterklaas in het Maritiem Museum

Van 17 november t/m 5 december 2018 kunnen kinderen op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. De schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden, maar de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt. De vraag aan de kinderen is daarom ook of zij hen kunnen helpen met zoeken. Kinderen maken op deze manier kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe o.a. hun eigen speelgoed over de wateren worden vervoerd. Ook kunnen kinderen tijdens dit evenement hun Pietendiploma halen.

Voor kinderen van 4 t/m 15 jaar kost een kaartje € 9,- per persoon. Vanaf 16 jaar kost een kaartje € 12,50. Op deze website kun je de kaartjes bestellen.

Het Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot

Dit jaar kun je op 24 en 25 november 2018 het Kasteel van Sinterklaas bezoeken op het Muiderslot. In het kasteel klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek. Kinderen kunnen op het oefendak hun Pietendiploma halen, kunnen een mooie tekening maken voor Sinterklaas en meeschrijven aan het langste gedicht ooit. Ook ouders hoeven zich niet te vervelen, die kunnen namelijk meedoen aan een geheime route waarin zij het e.e.a. te weten komen over de tradities van de Sint.

Je dient de kaartjes vooraf te bestellen via deze site.

De Pakjestoren in Amersfoort

Al jaren wordt de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort door de Sint gebruikt als Pakjestoren. Na aankomst in de Eemhaven wordt de toren tot 5 december 2018 gebruikt door de Pieten om alles gereed te maken voor pakjesavond. Onder begeleiding van de Pakjespieten kun je de toren beklimmen en krijg je toegang t/m de houtzolder. Je zult heel veel pakjes wel en niet ingepakt tegenkomen.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier voor € 2,50 per persoon de Pakjestoren beklimmen.

Woezel & Pip – Op zoek naar de Rommelpiet

Van 21 november t/m 2 december 2018 kun je in diverse theaters naar het Sinterklaas toneelstuk van Woezel & Pip. In dit theaterstuk gaan de vriendjes op zoek naar de Rommelpiet. Het is een bewerking op de show ‘Op zoek naar de Sloddervos’ welke het vorige seizoen in de theaters heeft gespeeld. Kinderen kunnen voorafgaand de show een mooie tekening of ander kunstwerkje inleveren bij de Woezel & Pip-stand. Het toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Voor de speellijst en het bestellen van kaartjes, kun je een kijkje nemen op deze site.

Stad van Sinterklaas in het Archeon

In de Pietenhuizen in het Archeon kunnen kinderen op 24 & 25 november en 1 & 2 december 2018 verschillende opdrachten doen zoals pakjes gooien, rijmen met de Rijmpiet, kleuren met de Tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer, hun Pietendiploma halen en nog veel meer. Ook kun je op zondag 25 november 2018 genieten van een lekkere Sinterklaasbrunch.

Kaartjes voor kinderen van 4 t/m 9 jaar kosten online € 17,50 per persoon en € 20,95 voor kinderen vanaf 10 jaar. Bestel je kaartje hier.

Een kaartje voor de Sinterklaasbrunch inclusief toegang tot het Archeon kost voor kinderen van 4 t/m 9 jaar € 24,50 per persoon. Vanaf 10 jaar kost een kaartje € 34,50. Je kunt de Sinterklaasbrunch hier reserveren.

Gaan jullie ook naar een Sinterklaas-evenement?

Foto © Shutterstock

1 Comment

  • Reply Danielle 4 november 2018 at 23:01

    Wat grappig, ik heb me nooit gerealiseerd dat er zoveel georganiseerd wordt met sinterklaas. Nu gaan wij zelf hooguit naar de intocht in het dorp kijken, maar zoiets als Sint bij Archeon klinkt wel heel cool.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.