Menu
Uitjes & Activiteiten

De leukste Sinterklaasuitjes in 2019

Nog maar een paar dagen, en dan is Sinterklaas weer in ons kikkerlandje. Ieder jaar zijn er rondom Sinterklaas een hoop leuke evenementen te bezoeken. De leukste Sinterklaasuitjes heb ik daarom voor je op een rijtje gezet. Ga jij ook naar een van deze evenementen toe?

Verschillende intochten door het hele land!

Laten we direct maar aftrappen met de intochten die door het hele land heen worden georganiseerd. De landelijke intocht vindt dit jaar plaats in Apeldoorn en zal weer op televisie te volgen zijn.

Het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren

Op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 vindt het Mega Sint Spektakel plaats in de julianatoren. Tijdens dit feest ga je helemaal uit je dak samen met Party Piet Pablo, Love Piet, Meisjespiet, mevrouw Suikerspin, meneer Kaasgaaf en natuurlijk Jul en Julia. Er is erg veel te doen. Party Piet Pablo geeft een concert, en Love Piet, Peisjespiet en Jul en Julia schitteren in hun eigen sinterklaasshow.

Zapp Sinterklaasfeest

Een van de bekende feesten , het Zapp sinterklaasfeest. Op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 vindt dit feest plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Dit belooft weer een groot feest te worden samen met o.a. Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle Pieten én de Pietenband. Je kunt er van te voren al foto’s maken met verschillende vriendjes van Zappelin in de ontvangstruimte.

De Mega Sint Show

Dit jaar is de Mega Sint Show terug met een gloednieuwe show, inclusief meet & greet. YouTube idolen Party Piet Pablo en Love Piet maken er samen met de kinderen, ouders en grootouders een groot feest van. Party Piet Pablo wint dit jaar de Piet Award, maar hij is deze op een of andere manier opeens kwijt, zal dit goed komen?

De Grote Sint Show

Van 17 november t/m 4 december 2019 vindt op diverse locaties door het hele land de Grote Sint Show plaats. In deze show De Pieten maken zich klaar om de daken op te gaan met lekkere pepernoten, maar helaas vindt meneer Kwaadvlieg dat te ongezond wat natuurlijk weer tot problemen leidt.. Party Piet Pablo en Love Piet proberen dit (d.m.v. een videoverbinding) op te lossen.

Lees in het artikel De Grote Sint Show 2018 wat wij vorig jaar van deze show vonden.

Sinterklaas op de avonturenboerderij Molenwaard

Sinterklaas heeft speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk samen met de Koeienpiet de koeien of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Tijdens de meest feestelijke tijd van het jaar staat de Avonturenboerderij helemaal in het teken van Sinterklaas. Naast de te gekke boerderijactiviteiten als trekker rijden, ponyrijden, verdwalen in het Wilgendoolhof geniet je in deze periode ook van de Fien & Teun Sinterklaasshow, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten. Daarnaast mag je op bezoek bij Sinterklaas dit kan op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december 2019 én kun je schaatsen op een overdekte schaatsbaan.

Landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Ook in het attractiepark Duinrell kun je op 23 & 24 november en 30 november & 1 december 2019 terecht op het Landgoed van Sinterklaas. Ga nar het Sinterklaasconcert, loop mee met de Pieten Parade, bekijk in het Huis van Sinterklaas waar de cadeautjes worden ingepakt en ga natuurlijk in de leuke attracties of neem een duik in het Tikibad. Enne.. je kunt zelfs op het landgoed blijven slapen! Hoe gaaf is dat?!

Park van Sint in Ouwehands Dierenpark

Op 17, 23 en 24 november 2019 vindt in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen het Park van Sint plaats. Tijdens dit evenement kun je o.a. pepernoten bakken in de Pepernotenfabriek, je Pietendiploma halen, dansen op de Pietenparty en natuurlijk naar een leuke Sinterklaasshow. Daarnaast heb je uiteraard de mogelijkheid om gewoon het dierenpark te bezoeken.

Sint on Ice in de Autotron Rosmalen

Verwonder je over de spectaculaire schaatsacts van de Pieten, zing mee met de gezelligste Sinterklaasliedjes en ontmoet natuurlijk de Sint. Sinterklaas is namelijk speciaal naar ‘s-‘s-Hertogenbosch gekomen voor het allergrootste Sintspektakel voor de hele familie: Sint on Ice!

Voor en na de voorstelling zijn er leuke Sinterklaasactiviteiten op het terrein van Autotron: draai een rondje mee in een Oudhollandse draaimolen en natuurlijk staat de Koek en Zopie voor je klaar. Het spektakel van Holiday on Ice meets de nostalgie van Sinterklaas. Acts met vuur, ringen, doeken en vliegen: alle schaatsers zetten hun beste schaats voor. Zouden die knappe acrobaten de Pieten en Jim Bakkum dat ook kunnen leren? Op 22 t/m 24 november 2019 kun je het zien in Autotron Rosmalen. Maar liefst 55 schaatsers komen vanuit heel Europa naar ‘s-Hertogenbosch voor Sint on Ice. Deze ongeëvenaarde acrobaten op het ijs brengen vuurspuwende acts, luchtacrobatiek en freestyle stunts. Een plezier om naar te kijken voor jong en oud! Geniet van een uur lang schaats-, zang- en dansplezier met Sinterklaas en de Pieten! Sint on Ice: het mooiste Sinterklaascadeau voor de hele familie!

Het Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot

Dit jaar kun je op 23, 24, 30 november en 1 december 2019 het Kasteel van Sinterklaas bezoeken op het Muiderslot. In het kasteel klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek. Kinderen kunnen op het oefendak hun Pietendiploma halen, kunnen een mooie tekening maken voor Sinterklaas en meeschrijven aan het langste gedicht ooit. Ook ouders hoeven zich niet te vervelen, die kunnen namelijk meedoen aan een geheime route waarin zij het e.e.a. te weten komen over de tradities van de Sint.

De Pakjeskluis van Sinterklaas

Van 20 november t/m 5 december 2019 kun je in diverse theaters naar het Sinterklaas toneelstuk de Pakjeskluis van Sinterklaas. In dit theaterstuk is het bijna 5 december en dus bijna Sinterklaasavond. Sinterklaas bewaart zijn cadeautjes in de Pakjeskluis en heeft twee pieten aangewezen voor de belangrijke taak hier goed op te letten. Echter blijkt dat zij de code van de kluis zijn vergeten.. Zullen ze ooit nog bij de pakjes komen?

Het toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Stad van Sinterklaas in het Archeon

In de Pietenhuizen in het Archeon kunnen kinderen op 23 & 24 november en 30 november & 1 december 2019 verschillende opdrachten doen zoals pakjes gooien, rijmen met de Rijmpiet, kleuren met de Tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer, hun Pietendiploma halen en nog veel meer. Ook kun je op zondag 24 november en zondag 1 december 2019 genieten van een lekkere Sinterklaasbrunch.

Films in de bioscoop

Op dit moment draaien er twee sinterklaasfilms in de bioscoop:

De brief voor Sinterklaas

Sinds vorige week draait de nieuwe film van sinterklaas al in de bioscoop. Hier een kleine samenvatting van de film; de feestelijke aankomst van sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede pieten?

Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman opzoek gaat naar nieuwe pieten: een officiële pietendag. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere sterke piet kan worden, dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen.

Maar wat niemand weet is dat Hulbert Jan en zijn mammie middels een gemeen plan proberen om de pietendag te saborteren. Gaat het Sem, Patty pepernoot en piet Bennie lukken om de pietendag en daarmee het sinterklaasfeest te redden? Of komt er voor eens en altijd een einde aan het sinterklaasfeest?

Waar is het grote boek van sinterklaas

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen.

Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Gaan jullie ook naar een Sinterklaas-evenement?

Foto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

1 Comment

  • Danielle
    4 november 2018 at 23:01

    Wat grappig, ik heb me nooit gerealiseerd dat er zoveel georganiseerd wordt met sinterklaas. Nu gaan wij zelf hooguit naar de intocht in het dorp kijken, maar zoiets als Sint bij Archeon klinkt wel heel cool.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.