Overzicht van Sinterklaasvoorstellingen in het theater

12x Sinterklaasvoorstellingen in het theater in 2023

Rondom Sinterklaas kun je natuurlijk naar de intocht in je stad of dorp of naar een Sinterklaas bioscoopfilm, maar wat ook indruk maakt op de kinderen is een bezoek aan het theater! Er zijn verschillende theatervoorstellingen in heel het land, voor verschillende prijzen en zelfs al voor kinderen vanaf twee jaar.

Let op: Er zijn al voorstellingen die ver vol zitten. Dus wees er snel bij!

De Club van Sinterklaas

Dit is toch wel een grote en bekende theatershow die jaarlijks terugkomt. De sinterklaasvoorstelling vindt plaats in Utrecht en Scheveningen op zaterdagen en zondagen in november en december. Het leuke van deze show is dat er van dezelfde club ook ieder jaar een Sinterklaasfilm verschijnt. Vanaf 4 oktober 2023 zal ook de nieuwste film te zien zijn in de bioscoop: de Gestrande Stoomboot. Doordat de kinderen hun helden Testpiet, Coole Piet en Kado Piet op TV zien, in de bioscoop en dus ook in het theater, zal dat zeker indruk maken. De voorstelling wordt aangeraden vanaf twee jaar en duurt 50 minuten.

De Klucht van Sinterklaas

Oei! Het grote boek van Sinterklaas is verdwenen! Wat nu? Je ziet het in de voorstelling ‘De Klucht van Sinterklaas’. Zou het grote feest toch wel door kunnen gaan? Bezoek deze sinterklaasvoorstelling in november en december in meerdere theaters in Nederland.

De Mega Sint Show

Zin om lekker te dansen en te feesten? Dan is de Mega Sint Show het bezoeken waard! Veel kinderen kennen liedjes van Party Piet Pablo van Youtube en het is natuurlijk onwijs leuk als je dan ook op die hits mee kunt dansen. Alvast in de stemming komen van te voren? De hele shows van afgelopen jaren staan ook op Youtube. Kaartjes zijn er al vanaf €20,- (afhankelijk van locatie, zitplaats en tijd), maar wees er snel bij.

Een kist vol Sintliedjes

Sinterklaas staat voor de deur en alle pepernoten en speculaasjes zijn verdwenen! Alleen door muziek te maken wordt dit opgelost. Er worden oude liedjes gespeeld die iedereen kent, maar ook nieuwere liedjes. Deze sinterklaasvoorstelling is leuk voor kinderen vanaf 3 jaar en er zijn al kaartjes vanaf €7,50.

Ernst, Bobbie en de rest – Sinterklaas

Ernst, Bobbie en de rest. Wie kent ze niet? Ook dit jaar staan ze weer in theater met een voorstelling op verschillende locaties in Nederland: Spijkenisse, Hoogeveen, Amstelveen, Hoorn en Roermond. De adviesleeftijd voor de voorstelling is vier jaar en de show gaat over het organiseren van een verjaardagsfeest voor Sinterklaas.

Het Pepernotenpopconcert

Zin om samen te zingen en te dansen op bekende Sinterklaasliedjes? Het Pepernotenconcert is een muziekale middag voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaartjes zijn er vanaf €17,50 en de voorstelling is bij te wonen in Drachten en Helmond.

Het sinterklaasfeest van Fien & Teun

Voor kinderen vanaf twee jaar staan Fien & Teun op de planken met een spetterend Sinterklaasfeest. De sinterklaasvoorstelling wordt gehouden in verschillende theaters en is leerzaam, grappig en interactief en duurt ongeveer 55 minuten.

Sinterklaas en de slapeloze nachten

Sinterklaas slaapt in zijn kasteel. Maar naast dat het heel koud is, hoort hij ook een heleboel herrie. De pieten moeten op onderzoek uit! Gaan jullie mee op avontuur? Je kunt deze voorstelling bijwonen in Son en Breugel op 2 of 3 december en kaartjes kosten €8,50 per stuk.

Sinterklaas en het bovenste beste baasje

Deze kindervoorstelling staat in het teken van, hoe kan het ook anders, Sinterklaas. Het is een gezellige en vrolijke voorstelling van ongeveer anderhalf uur en kaartjes boek je al vanaf €9,-.

Sinterklaas en het Hoge Dak

In het zuiden van Nederland, in Roosendaal, kun je met kinderen vanaf 2 jaar terecht bij de sinterklaasvoorstelling ‘Sinterklaas en het Hoge Dak’. Één van de pieten heeft geen dakdiploma. Gelukkig leert hij dat er ook zonder diploma mogelijkheden zijn om wat te leren!

Welkom in de Pietenstraat

Ga je dit jaar ook op bezoek bij de pieten in Alpen aan den Rijn? Je vindt er de enige echte Pietenstraat! Een straat vol muziek, dans, avontuur en vrolijkheid. Kaartjes koop je vanaf €11,50 per stuk.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Met kinderen vanaf 2 jaar kun je naar de sinterklaasvoorstelling Zachtjes gaan de paardenvoetjes in Nijkerk of Vianen. Na het succes van het boek met de CD Zachtjes gaan de Paardenvoetjes, kun je ze nu dus ook in het theater zien. Luister in een intieme setting samen naar bekende liedjes en zelfgemaakte nummers.

Op zoek naar andere uitje dan een sinterklaasvoorstelling? Doe ook inspiratie op met onze andere artikelen:

Foto © Pixabay