Menu
Actieve uitjes / Utrecht / Wintersport

Leren skiën en snowboarden bij Skipiste Nieuwegein

Om optimaal te kunnen genieten van je wintersportvakantie, is het belangrijk dat je de technieken goed beheerst. Zo kun je ervoor kiezen om in Nederland een cursus skiën of snowboarden te volgen. Onze zoon van net 4 jaar heeft bij Skipiste Nieuwegein voor het eerst een lesje skiën gedaan. Lees gauw verder om erachter te komen of dat is bevallen. 

De allereerste keer skiën bij Skipiste Nieuwegein

Onze zoon van net 4 jaar heeft bij Skipiste Nieuwegein een privéles skiën van 25 minuten gedaan. Hij had nog nooit eerder geskied dus we waren erg benieuwd hoe hij het zou vinden.

Bij aankomst hebben wij ons eerst aangemeld bij de receptie waarbij wij te horen kregen van wie hij les zou krijgen. Vervolgens konden we voor hem de juiste schoenen pakken en bij de verhuurbalie de juiste ski’s ophalen. We werden erg vriendelijk geholpen door al het personeel (pluspunt!).

Op het moment dat zijn les startte, begon het uiteraard met een kennismaking. Zowel met zijn lerares als met het materiaal. Allereerst moest hij een klein stukje lopen op de schoenen.

Vervolgens werd geleerd hoe hij de schoenen in de ski’s moet vast en los klikken. Daarna liet ze hem even wennen aan ski’s d.m.v. glijden en springen.

En toen kwam het moment waar hij zo op wachtte: hij mocht met de lift naar ‘boven’ om vervolgens naar beneden te skiën. Het verbaasde ons hoe makkelijk hij dit oppakte. Hij is diverse keren naar boven geweest om verschillende technieken aan te leren.

En toen was de les afgelopen.. Daar was hij het niet geheel mee eens! Hij heeft het zo naar zijn zin gehad dat direct te vraag kwam wanneer hij weer mocht skiën. Eén ding is zeker: dat zal snel zijn! Een privéles kunnen wij dan ook zeker aanraden gezien de persoonlijke aandacht die daarbij gegeven wordt. Onze complimenten voor zijn lerares (waarvan ik helaas de naam ben vergeten)! De volgende keer zullen wij waarschijnlijk proberen hoe les van 50 minuten zal verlopen. Mocht dat ook goed gaan, dan zullen wij hem mogelijk laten aansluiten bij een groepje.

Dit was onze eerste ervaring met Skipiste Nieuwegein en wij én ons kind zijn enthousiast! Zeker wanneer je uit de omgeving van Nieuwegein komt en je wil op wintersport, kunnen wij deze ski- en snowboardschool aanraden. Nog een pluspunt: je komt op deze manier ook lekker in de buitenlucht. 😉

Over skipiste Nieuwegein

Skipiste Nieuwegein is een outdoor skipiste en bevindt zich in het midden van ons land en bestaat inmiddels alweer 25 jaar. Zij bezit maar liefst 5 verschillende skibanen:

 • Een oefenskibaan voor kinderen;
 • Een 140 meter blauwe piste;
 • Een 140 meter blauwe/rode piste;
 • Een 150 meter blauwe/rode piste;
 • Een 150 meter zwarte piste;

Je kunt natuurlijk vrij skiën en/of snowboarden, maar ook voor les zodat je goed voorbereid op wintersport kunt gaan. Voor de meer ervaren wintersporter is er tevens ook nog een funpark waar diverse trucs kunnen worden geoefend.

Verder bezit Skipiste Nieuwegein over een fijn restaurant en buitenterras en kun je terecht in de wintersportwinkel voor al je benodigdheden.

Contactgegevens:
Nedereindseweg 501-a
3546 PM Utrecht
Tel: 030-6884464

Voor actuele openingstijden, neem een kijkje op hun website.

Diverse wintersportcursussen

Er werken bij Skipiste Nieuwegein maar liefst 40 ski- en snowboardleraren welke allen in het bezit zijn van de benodigde certificaten. Je zult dan ook kunnen begrijpen dat er daardoor een mooi uitgebreid aanbod aan wintersportcursussen kan worden aangeboden. Zo kunnen kinderen vanaf 3,5 hier al leren skiën en vanaf 7 jaar leren snowboarden. Skipiste Nieuwegein biedt o.a. de volgende cursussen aan:

 • Een volledig seizoen cursus van 25 lessen waarbij je wekelijks een les van hebt;
 • Een half seizoen cursus waarbij de eerste periode uit 13 lessen bestaat en de tweede periode uit 9 lessen;
 • Een cursus in de herfst-, kerst- of meivakantie van 3 x 2 uur les;
 • Een spoedcursus van 4 x 2 uur of 6 x 2 uur les;
 • Een zomercursus van 8 lessen.
 • Privélessen;
 • Slalom of freestyle lessen van 10, 12 of 25 weken.

Een les duurt 50 minuten tenzij anders aangegeven. Bij privélessen is het voor de allerkleinste ook mogelijk om een les van 25 minuten te volgen. De cursussen worden ingedeeld op niveau en leeftijd en bestaan uit maximaal 8 personen.

Voor de instapmogelijkheden en actuele tarieven verwijs ik je graag naar hun website.

Een origineel kinderfeestje

Als je op zoek bent naar een leuk en origineel kinderfeestje, kun je ook zeer goed hier terecht. Skipiste Nieuwegein biedt namelijk speciale ski- en snowboardlessen voor aan voor € 17,50* per persoon (minimaal 7 kinderen tot maximaal 14 jaar) inclusief schoenen, ski’s of snowboard. Tevens zit in dit bedrag ook nog een frietje, snack en iets te drinken inbegrepen. Voor € 5,-* per kind extra kunnen zij nog een haf uurtje extra vrij skiën of snowboarden. Gegarandeerd een kinderfeestje welke nooit zal worden vergeten!

Diverse groepsarrangementen

Niet alleen voor een kinderfeestje kun je hier terecht, maar ook voor andere leuke arrangementen:

 • Voor groepen vanaf 7 personen is het mogelijk te kiezen voor een Après Ski Arrangement. Hierbij krijg je een les van 50 minuten inclusief schoenen en ski’s of snowboard. Daar aansluitend kan je nog 1 uur après-skiën met diverse warme hapjes en onbeperkt drankjes. Dit arrangement kost € 32,50* per persoon.
 • Vanaf 7 personen kan er ook gekozen worden voor een 3 Gangen Diner Arrangement. Dit is wederom inclusief les en materiaalhuur. Daarna volgt een après-ski van 3 uur inclusief 3 gangen diner en onbeperkt drankjes.
 • Vanaf 15 personen kan er ook gekozen worden voor een Barbecue Arrangement. Bij dit arrangement krijg je ook een les van 50 minuten en huur van schoenen en ski’s of snowboard. Daarna 3 uur après-skiën inclusief een uitgebreide barbecue en onbeperkt drankjes. De kosten voor dit arrangement zijn € 57,50* per persoon.
 • Ten slotte kan er voor groepen vanaf 15 personen nog gekozen worden naar een Buffet Arrangement. Ook dit arrangement is inclusief les en materiaalhuur én 3 uur après ski inclusief onbeperkt drankjes. Echter kan je hierbij nog kiezen voor een stamppotten buffet (€ 57,50* per persoon) of koud & warm buffet (€ 62,50* per persoon).

Wintersportwinkel 

Skipiste Nieuwegein heeft een wintersportwinkel van ruim 200 m2. Naast de benodigde wintersportuitrusting als ski’s, schoenen en snowboarden worden hier ook kleding en accessoires verkocht. Er zijn regelmatig leuke acties waardoor de (eerste) aanschaf niet al te duur hoeft te zijn. Zodra je ski’s en/of een snowboard hebt aangeschaft, vergeet dan niet om dit regelmatig te laten onderhouden. Bij Skipiste Nieuwegein bieden ze ook de mogelijkheid om deze te laten slijpen en waxen.

Ben je een niet zo’n frequente wintersporter? Of ga je op vakantie en heb je geen eigen materiaal? Dan bieden zij ook de mogelijkheid deze te huren. Deze kosten kunnen mogelijk lager zijn dan wanneer je dit op je wintersportbestemming moet gaan huren.

* Genoemde prijzen in dit artikel zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking waarvoor hartelijk dank! Wel is in dit artikel mijn eerlijke mening verwerkt. 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

24 Comments

 • Nicole Orriëns
  25 november 2018 at 10:12

  Wat leuk dat je gewoon in Nieuwegein kunt leren skieën zeg. Het lijkt me zeker een leuke activiteit om te doen! Dankjewel voor de duidelijke review. Ik ga hem delen op mijn review blog.

  Reply
 • hippiemeisje
  25 november 2018 at 12:50

  Och, zo leuk seg

  Ik ben zelf nooit gaan skieën, maar herinner me wel een sportdag met school toen ik 11 of 12 was op zo een piste. Dat vond ik ttoen best wel leuk, zeker ook wanneeer je echt niet van sneeuw houdt! 😉

  Reply
 • Lindsey Beljaars
  25 november 2018 at 14:30

  Ah leuk, wist niet dat dit in Nieuwegein kon. Ik heb het zelf geleerd op een Borstelbaan in Breda en heb er inmiddels super veel plezier van in Oostenrijk!

  Reply
 • charlotte swart
  26 november 2018 at 09:56

  Wat fijn dat hij zo genoten heeft. Ideaal dat je eerst prive les kunt volgen en daarna kunt aansluiten bij een groepje

  Reply
  • Manuela
   26 november 2018 at 14:08

   Ja heel handig!

   Reply
 • Amy
  26 november 2018 at 12:39

  Heel leuk, zo’n skipiste waar ze je ook fijne lessen geven om alles onder de knie te krijgen! Zelf kan ik het niet maar ik hou dan ook helemaal niet van wintervakanties, haha!

  Reply
  • Manuela
   26 november 2018 at 14:08

   Ik hield er ook totaal niet van. Totdat ik eens kennismaakte met skiën. De eerste dagen vond ik het verschrikkelijk. Toen ik het een beetje onder de knie kreeg vond ik het onwijs leuk! De leuke kanten van sneeuw en kou! Hoewel kou.. Soms is het zo lekker dat je gewoon in je shirt van de piste afkunt haha. Maar indoor is niet te vergelijken met outdoor. 🙂

   Reply
 • Renata Feyen
  26 november 2018 at 15:51

  Das wel heel erg origineel om op een sneeuwpiste een kinderfeestje te organiseren 🙂

  Reply
 • Natascha
  27 november 2018 at 09:50

  Wat fijn dat hij het zo leuk vond, dat helpt vast bij de wintersport. En wat een origineel idee, een kinderfeestje daar!

  Reply
 • MC Kleuver
  27 november 2018 at 13:07

  Een spannend idee voor een kinderfeestje. Er zijn wel veel arrangementen. Lijkt mij moeilijk om te kiezen wat je precies wilt doen.

  Reply
 • Jantina
  28 november 2018 at 15:49

  Een handig blog voor mij, want ik wil binnenkort leren skien of snowboarden. (ik denk het laatste)
  Als je dichtbij woont is zoiets voor een feestje wel heel grappig. (ook als je geen kindje meer bent 😀 )

  Reply
 • Dhini
  28 november 2018 at 16:01

  Wat lijkt mij echt leuk! Ik ben nog nooit gedaan. Leuk dat jullie plezier van hebben

  Reply
 • Malou
  28 november 2018 at 16:05

  Wat leuk, zo’n plek waar je al lessen kan nemen voordat je op wintersport bent. Heb je toch al een voorsprong!

  Reply
 • Alexa
  28 november 2018 at 16:14

  Goede manier om te oefenen voor de wintersport. Wat een leuk idee voor dat kinderfeesten! Ik ga vriendinnetjes van mij hier droppen, dan kunnen we op wintersport haha.

  Reply
 • kiki hasselton
  28 november 2018 at 16:33

  he, dat is vlak bij mij. leuk idee zeg voor een kinderfeestje!!

  Reply
 • lodi
  28 november 2018 at 16:51

  Ooit vroeger in Schoorl had je een borstel baan er werd toen als eerst gezegd, als je valt kom je in het brandwonden centum terecht ( ivm de borstels die kei hard waren) ik durfde meteen niet meer en heb nooit geskied. wat toch raar is voor een klimmer met een voorliefde voor bergen. Ik vind het dus super stoer wat ik hier zo zie. En wat een leuk idee voor een feestje.

  Reply
 • Femke
  28 november 2018 at 17:52

  Wat leuk zeg! Stoer hoor, dat hij ervoor ging! En leuk idee om eens een kinderfeestje te doen op zo’n locatie, origineel!

  Reply
 • Danielle
  29 november 2018 at 17:08

  Ik heb echt nog nooit van mijn leven op ski’s of een snowboard gestaan, Zou dat dan ook niet zo snel kiezen als activiteit. Maar het ziet er voor de kids wel heel leuk uit toch

  Reply
 • Natalie
  29 november 2018 at 21:03

  Heel handig dat er zo’n oefen piste bestaat! Ben zelf ook nog nooit gaan skiën 😅

  Reply
 • Laura
  29 november 2018 at 21:32

  Ik ben zelf echt geen wintersport fan… En daardoor hebben mijn kinderen ook niet echt de mogelijkheid om te gaan skiën… Dus daarom is het misschien wel eens leuk om te kijken of ze het wat vinden 🙂

  Reply
 • Liset - Beautydagboek
  1 december 2018 at 14:07

  Het lijkt me superleuk om te leren skiën, maar snowboarden misschien nog wel liever ;).

  Reply
 • esther
  2 december 2018 at 18:15

  Zo leuk. We wonen vlakbij, ga dit ook eens doen met de kids want hoop zeker weer eens te gaan skiën!

  Reply
 • Verena
  3 december 2018 at 12:13

  Wat leuk om zo de kinderen te leren skiën! Ik heb het nooit geleerd, dus dat vind ik heel jammer

  Reply
 • Linda
  3 december 2018 at 20:50

  Ik vind het zo onwijs leuk om de kleintjes op de skies te zien. Zelf heb ik door mijn reuma nooit echt kunnen skien, erg jammer, het lijkt mij zo’n leuke en avontuurlijke sport!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.