Helemaal uit je bol bij Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte (Overijssel)

Last updated:

Spelen, welk kind houdt er niet van? Bij Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte (Overijssel) kunnen kinderen jong en oud, zich helemaal uitleven op klimtoestellen, glijbanen, trampolines en meer. Om op de kinderboerderij even tot rust te komen en de lieve dieren te aaien en knuffelen.

Binnen en buiten spelen bij Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte

Weer of geen weer, bij Speelboerderij De Flierefluiter zullen je kinderen zich hoe dan ook vermaken. Tijdens ons bezoek was de indoor speeltuin wegens de coronamaatregelen helaas gesloten, maar geloof ons als we zeggen dat de kinderen zich er echt zullen vermaken.

Indoor boerderij-speelschuur

Want wat is nou de ultieme droom van ieder kind? Binnen spelen met zand. Laat dat nou gewoon kunnen in de boerderij-speelschuur van De Flierefluiter. Maar er is nog veel meer. Verspreid over drie verdiepingen is er van alles te beleven. Op de speelzolder kunnen de oudere kinderen zich vermaken met de familieglijbaan, een vrije-val-glijbaan of de snelste tijd proberen neer te zetten in de obstakel run, waar je krokodillen moet zien te vermijden en oversteekt over een touwbrug.

Jong en oud kan zich vermaken op de trampolines, er is een vierpersoons wipwap en een speeltoestel. Bezoek de biggetjespoel, waar de kinderen met shovels, hijskranen en trekkers kunnen vermaken met zand en de knuffelschuur, waar de kinderen onder begeleiding kunnen knuffelen en kroelen met konijnen en cavia’s. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er het blagenparadijs. Hier kunnen de kinderen veilig spelen met blokken, klimmen, glijden, of spelen in de ballenbak.

Niet geheel onbelangrijk: het plafond is bedekt met geluidsabsorberend materiaal. Dit scheelt een hoop herrie aan jouw ouder-oren.

Glijden, rijden en springen op het buitenspeelterrein

Je kinderen zullen, zodra ze naar buiten stappen op deze speelboerderij in Overijssel, zich volledig op het buitenspeelterrein storten. Als je geluk hebt zullen ze zich nog net even omdraaien en naar je zwaaien.

De buitenspeeltuin van de Flierefluiter is opgedeeld in een aantal zones, waarvan het merendeel per onderdeel omheind is. Direct bij het betreden van de buitenspeeltuin zit aan de linkerkant een leuk speelgedeelte voor dreumesen, peuters en kleuters. Kinderen kunnen er op skelters en tractors een parcours rijden en daarnaast naar hartenlust klimmen en glijden op de vrolijk gekleurde speeltoestellen.

Onze kinderen voelden zich veel te groot voor het parcours en doken direct op de trampolines. Wel even de schoenen uit doen! En als de schoenen dan toch uit zijn… er is ook een grote air trampoline aanwezig.

Naast de skelterbaan voor de kleintjes, is er ook een een skelterbaan voor de ouderen kinderen, maar ook een survivalbaan, een hoge speeltoren met een aantal spannende glijbanen en een kabelbaan. In totaal zijn er op het buitenspeelterrein 10 glijbanen.

Leuk voor jong en oud zijn het doolhof en de ponyrit die gemaakt kan worden.

Als het weer het toelaat kunnen de kinderen een duik nemen in het zwembad. Deze is omheind en het water is 50 centimeter diep. Bij mooi weer worden er waterspringkussens opgeblazen. Lekker kliederen met zand en water kan hier ook. Het is dus niet onverstandig om schone, droge kleding mee te nemen.

Knuffelen en aaien op de kinderboerderij

Even klaar met al dat speelgeweld? Stap dan in de omheinde weide van de kinderboerderij en knuffel of aai de geiten, schapen of de koe. Tijdens ons bezoek in mei hadden we het geluk dat er ook lammetjes en een kalfje waren. De kinderen konden zich vergapen aan de pasgeboren kuikentjes onder de warmtelamp en de cavia’s en konijnen. Deze laatste mag je ook aaien en knuffelen, maar daar hadden onze kinderen geen zin in.

Eten, drinken en andere versnaperingen

Het is toegestaan om bij de Flierefluiter je eigen meegebrachte eten en drinken te nuttigen. Dit mag ook gewoon op het terras, vanaf waar je je spelende kinderen goed in de gaten kunt houden.

Ook zijn er genoeg lekkernijen te koop. Van koffie met een overheerlijke brownie (compleet met stukken chocola) tot kinderkoffie met marshmallows, verse smoothies, friet met een lekkere snack, belegde broodjes en zelfs een snee brood met jam, pindakaas of chocoladepasta. Trek in een ijsje of milkshake? Er is keuze genoeg. En voor de papa’s en mama’s die niet kunnen kiezen is er zelfs een ijsproeverij.

Op het binnen- en buitenterras van deze speelboerderij in Overijssel staan kinderstoelen vrij ter beschikking.

Praktische informatie over Speelboerderij De Flierefluiter

Openingstijden

Speelboerderij De Flierefluiter is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Van het einde van de zomervakantie tot het begin van de meivakantie is De Flierefluiter alleen geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Tarieven

  • Kinderen t/m 1 jaar: gratis
  • Kinderen vanaf 2 jaar: € 9,50
  • Volwassenen: € 5,-

Het wintertarief is 10% goedkoper en geldt vanaf 25 oktober.

Reserveren: zolang de coronamaatregelen nog van kracht zijn moet je je bezoek reserveren.

Adresgegevens

Hogebroeksweg 15
8102 RL Raalte

Parkeren kan gratis op het eigen terrein.

Website: www.flierefluiterraalte.nl

Handig om te weten!

  • Kinderfeestje: het is ook mogelijk om je kinderfeestje te vieren in De Flierefluiter.
  • Toiletten en verschoningsruimte: Wij hebben enkel gebruik gemaakt van de toiletten buiten. Deze hebben een verschoningsplek en diverse toiletten. Het viel ons wel op dat er geen speciale kindertoiletten waren.
  • Rolstoel-/kinderwagentoegankelijkheid: De Flierefluiter is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk.

Ons eindoordeel over de Flierefluiter

Het is jammer dat we niet dichter in de buurt wonen, anders hadden we zeker een abonnement afgesloten op Speelboerderij De Flierefluiter in Overijssel. De kinderen hebben zich er uitstekend vermaakt en als ouder kun je zowel binnen als buiten je je kinderen vanaf het terras in de gaten houden.

De Flierefluiter is de grootste speeltuin van Overijssel en door de ANWB al twee jaar achter elkaar als Leukste uitje van Overijssel bekroond. In onze ogen is dat niet voor niets.

De speeltuin van deze speelboerderij in Overijssel is leuk opgezet, zeer overzichtelijk en uitdagend voor zowel de kleine kinderen als de oudere kinderen. Mochten we weer in de buurt zijn dan zullen we zeker nog een keer terugkomen!

Lees voor nog meer leuke uitjes met kinderen in Overijssel ook ons artikel: ‘De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in Overijssel

Foto’s © De Flierefluiter Raalte (binnenspeeltuin) & Opwegmetmama.nl – Lonneke