Klimmen, klauteren & knutselen bij Speelboerderij de Vossenberg

Last updated:

Speelboerderij de Vossenberg in Gilze is niet zomaar een speelboerderij. Je vindt er maar liefst 1050 m² aan speelmogelijkheden! Je kunt er met alle weersomstandigheden terecht. Binnen kunnen ze lekker spelen in de speeltoestellen, maar ook boven waar ze kunnen knutselen, bouwen en timmeren. Buiten is er voor kinderen in de omheinde speeltuin ook genoeg om zich te vermaken!

Speelboerderij de Vossenberg, dé plek waar kinderen zich kunnen uitleven!

Omdat er bij de Speelboerderij zoveel verschillende dingen te doen zijn, is er voor alle kinderen wel iets wat ze leuk vinden. Wij vonden het vooral ook fijn dat de kinderen zowel binnen als buiten konden spelen. Bij mooi weer kun je zelf ook plaatsnemen op het buiten terras, waardoor je goed zicht hebt op de buitenspeeltuin. Ook binnen vonden wij het goed overzichtelijk. Kinderen konden wel zelf naar buiten lopen naar de buitenspeeltuin, maar niet naar buiten naar de parkeerplaats. Bij de in- en uitgang naar de parkeerplaatsen wordt gewerkt met een poortje die je open moet doen met een knop waar kinderen niet bij kunnen.

Binnenspeeltuin

Direct bij binnenkomst valt de grote lichte ruimte met tafels en de twee klim- en klautertoestellen op. Het kleine klimrek is voor de groep kinderen in de leeftijd 0 tot 3 jaar. Hier vind je o.a. twee korte glijbanen en een kleine ballenbak en wat losse speelelementen. Je kunt er plaats nemen op een tafel of bank rondom het gedeelte voor de allerkleinste, zodat je goed zicht op ze hebt.

Het gedeelte van de Vossenberg voor de kinderen vanaf ongeveer 4 jaar bevat allerlei leuke speelelementen. Zo vind je hier glijbanen, een touwbrug, ballenbak, tunnels en slingertouwen. Het grote speeltoestel biedt veel diversiteit en uitdaging waardoor kinderen zich er lang in vermaken.

Zolder

  • Knutselen en timmeren Op de zolder kunnen kinderen hun creativiteit kwijt. Er is een tafels speciaal om aan te knutselen en waar je kunt timmeren. Het timmer- en knutselmateriaal zit bij de entreeprijs inbegrepen. Er is een kast met voorbeelden, maar je mag ook zelf iets bedenken wat je wil maken. Het leuke is dat deze voorbeelden echt meegaan in de seizoenen, bijvoorbeeld: winterpret, pasen en sinterklaas. Er is altijd een begeleider vanuit de Vossenberg aanwezig, om de creatieve processen in goede banen te leiden.

    Naast timmeren en schilderen kun je er ook een leuke kleurplaat inkleuren of een eigen tekening maken. De kunstwerken mogen naderhand tentoongesteld worden of mee naar huis worden genomen.

  • Bouwhoek Naast de knutsel- en timmerhoek is er ook nog een bouwhoek met enorm veel grote bouwstenen. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken met het bouwen van huizen, torens of kastelen.

Buitenspeeltuin

Er is ook een de omheinde buitenspeeltuin. Je komt er via een deur aan de zijkant van de speelboerderij. Kinderen kunnen vanuit de speeltuin niet naar de parkeerplaatsen, want dat is via een andere deur aan de voorkant van de speelboerderij. Het leuke aan deze speelboerderij is, dat ze naast binnen ook heerlijk buiten kunnen spelen.

Je vindt er wipkippen, diverse schommels, een groot klimtoestel met glijbaan, een pannakooi en een kabelbaan. Er staat een boog met muziek, waarin je allerlei interactieve spellen kan doen, zoals een soort stoelendans.

De kleinere kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak en voor de liefhebbers is er ook een trampolinepark met vier trampolines. In de zonnige periodes kunnen ouders plaatsnemen op het buitenterras.

Handig om te weten!

  • Adres: Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze (Noord-Brabant)
  • Parkeren: Er is veel parkeerruimte en parkeren is hier gratis.
  • Openingstijden: Kijk voor de actuele openingstijden op de website.
  • Entreeprijzen: kijk voor actuele tarieven op de website. Ze werken ook met een peutertarief op woensdag- en vrijdagochtend (m.u.v. vakanties).
  • Horeca: Wat je koopt wordt op je tafelnummer gezet, waardoor je het aan het einde van jullie bezoek kunt betalen. Ze komen je bestelling aan je tafel brengen. Er is een ruime keuze uit eten en drinken met o.a. koffie, thee, ranja en frisdranken, maar ook tosti’s, friet, snacks, borrelhapjes, borrelnootjes en daarnaast is er een aparte kaart met wisselende speciaalbieren. Ook is er aan de bar een speciale hoek met allerlei snoepjes.
  • Babyverschoningsruimte: Er is een aparte babyverschoningsruimte. Hier is ook een magnetron aanwezig voor het opwarmen van babyvoeding.

Wat vonden wij van Speelboerderij de Vossenberg?

Speelboerderij de Vossenberg is een prettige plek om te bezoeken. De speelboerderij is licht en ruim van opzet en door het hoge plafond is het geluidsniveau, in tegenstelling tot sommige andere binnenspeeltuinen, prettig. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Er is een fijne diversiteit aan speelmogelijkheden, waardoor de kinderen zich er zeker een aantal uur kunnen vermaken. Zo is de speelzolder waar kinderen kunnen bouwen wel iets wat Speelboerderij de Vossenberg onderscheid van andere. Het is fijn dat daar ook begeleiding bij is en dat zowel de begeleiding als de materialen bij de entreeprijs inbegrepen zitten.

Daarnaast is het heerlijk dat je als ouder zijnde niet heel de tijd binnen hoeft te zitten, maar ook buiten plaats kunt nemen op het terras. Zowel op het terras als in de binnenspeeltuin heb je een goed overzicht over de speeltoestellen. De Speelboerderij is leuk om te bezoeken met verschillende weersomstandigheden, maar het allerleukste als de kinderen zowel binnen als buiten kunnen spelen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyree