Speelbos de Viersprong in Dordrecht

Last updated:

In natuurgebied de Elzen, wat zich bevindt in het Dordrechtse deel van de Biesbosch, is het Speelbos de Viersprong gelegen welke sinds kort is opgeknapt door Staatsbosbeheer. Een aanrader!

Speelbos de Viersprong

Direct naast de parkeerplaats begint Speelbos de Viersprong in het Dordtse natuurgebied de Elzen. Het is duidelijk te zien dat deze kortgeleden is aangelegd/opgeknapt.

Je vindt in dit speelbos o.a. buizen en heuveltjes om te kruipen en te klimmen. Ook zijn er allerlei geulen gegraven met daarin stapstenen en evenwichtsbalken. Ook de traditionele waterpomp mocht niet ontbreken. In een van geulen hangt ook een touw om over het water te slingeren en er hangt een indianenburg. Iets verder op  zijn ook nog wat klimelementen te vinden in het bos.

Een punt om rekening mee te houden is dat het water in de geulen behoorlijk diep kan zijn, ook is het terrein niet afgezet met hekken en deels omgeven door water.

Tip: neem regenkleding mee en op warme dagen zwemkleding.

Goed om te weten

  • De route is prima toegankelijk met een kinderwagen en/of rolstoel;
  • In Speelbos de Viersprong zijn picknickbankjes te vinden. Tijdens de Elfjesroute kom je geen zitgelegenheden tegen;
  • Er zijn geen toiletten;
  • De toegang is gratis;
  • Je kunt je auto gratis parkeren aan Noorderelsweg 6, 3329 KH Dordrecht. Direct achter het parkeerterrein vind je Speelbos de Viersprong.

Dit vonden wij van Speelbos de Viersprong

De afgelopen tijd hebben we veel natuurspeelplaatsen bezocht. Speelbos de Viersprong in Dordrecht is weleens waar wat kleiner van opzet, maar heeft wel unieke elementen die we niet overal zien, zoals het schommeltouw en de geulen met stapstenen.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook ons artikel: ‘Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Zuid-Holland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne