Nieuw in de Efteling: Speelbos Nest!

In het Ruigrijk tussen alle achtbanen is op 31 mei speelbos Nest! geopend. Hierdoor kunnen de allerkleinste Eftelingbezoekers zich uitleven in het Speelbos, terwijl de oudere kinderen in het gezelschap in de achtbaan gaan. Het Speelbos is toegankelijk voor alle kinderen: met het ontwerpen is speciaal aandacht uitgegaan naar kinderen met een beperking.

Nieuw in de Efteling: Speelbos Nest!

Opening

Speelbos Nest! werd door Livia en James, de kinderen van Marc en Remona de Hond, geopend.  Speelbos Nest! is namelijk door de overleden schrijver en presentator Marc de Hond in samenwerking met de Efteling bedacht.

Speelelementen

Speelbos Nest! beschikt over een waterbed en allerlei klim-, speel, en glijtoestellen in het thema van de verschillende achtbanen van het park. Zo staan er mijnkarretjes en een glijbaan in thema van Baron 1898, je kunt klimmen op het schip van de Vliegende Hollander of glijden vanaf de kop van de draak van Joris en de Draak.

Aan de omheining vind je allerlei speelmogelijkheden, zoals een vormenpuzzel of een kompas met allerlei toeters. Ook kun kinderen er heerlijk met zand spelen of klimmen op drakeneieren. Tevens vind je hier een sterrenkijker en een stuurwiel van een heus schip zoals de Vliegende Hollander.

Bron: Efteling.com

Speelbos Nest! beschikt ook over een vlonderpad van 80 meter, waardoor kinderen in een rolstoel op verschillende hoogste en plekken kunnen komen.

Ook is er een prikkelarme speel- en klimhoek ingericht. Hier vind je o.a. een indianenbrug en boomstammen om over te klimmen of springen. Het is volledig van natuurlijke materialen gemaakt.

Goed om te weten over Speelbos Nest!

  • Er is altijd een toezichthouder vanuit de Efteling te vinden in Speelbos Nest! Een zogenaamde Nest!-waker helpt de kinderen en zorgt dat ze veilig kunnen spelen.
  • Speelbos Nest! is omheind en heeft maar één in- en uitgang, hierdoor kunnen kinderen minder makkelijk uit het zicht van de ouders verdwijnen.
  • Voor een hapje en een drankje kun je in Speelbos Nest! terecht bij horecapunt: ’t Verwende Nest! Hier zijn o.a. zogenaamde Kurkentrekkers verkrijgbaar. Deze lekkernij wordt gemaakt van brooddeeg, bestrooid met suiker en kaneel. Dit is de naturel variant, maar je kunt de Kurkentrekker ook bestellen met allerlei sausen en toppings.

Lees ook onze andere artikelen over de Efteling:

Foto’s © Efteling.com