Het Speelbospad in Nijverdal, een leuke wandeling voor (jonge) kinderen

Last updated:

Wanneer je de eekhoorntjes volgt op het 2 km lange Speelbospad in Nijverdal, dan kom je van alles tegen! Klim in de boomhut, loop over boomstammen, bewandel de wiebelburg, bouw hutten en stap in de boomstamtrein. Op deze manier wordt wandelen met kinderen wel heel erg leuk!

Het Speelbospad in Nijverdal

Tijdens onze vakantie zijn wij op een ochtend naar het Speelbospad in Nijverdal geweest. We hadden gelezen dat hier een leuk speelbos voor kinderen moest zijn dus we waren erg benieuwd. Het weer zat niet enorm mee, maar onder de bladeren is het meestal wel droog in een bos. Dat geluk hadden wij dus ook tijdens onze wandeling.

Het Speelbospad begint bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Vanaf dit punt kun je meerdere routes bewandelen zoals een Kabouterpad maar dus ook het het Speelbospad waar wij voor hebben gekozen. Mocht je het leuk vinden, dan kun je bij het Buitencentrum een opdrachtenboekje kopen waarin leuke opdrachten staan. Dit hebben wij niet gedaan.

Het Speelbospad, een leuke wandeling voor jonge kinderen

Het Speelbospad in Nijverdal is een route van ongeveer 2 km lang. Voor onze jongste zoon van 2 jaar was deze afstand prima te doen. Tijdens deze wandeling volg je de eekhoorntjes die zijn uitgehakt uit boomstammen. Een fascinerend gezicht. De route wordt duidelijk aangegeven en onze kinderen vonden het prachtig om steeds op zoek te gaan naar de volgende eekhoorn. Wat een blije gezichten hadden ze!

Afwisselende en uitdagende speelmogelijkheden

Het Speelbospad wordt natuurlijk niet voor niets het Speelbospad genoemd. Op verschillende stukken kom je allerlei leuke speelmogelijkheden voor kinderen tegen. Het eerste wat wij tegenkwamen was bijvoorbeeld een boomhut. Wij zijn hier met zijn allen ingeklommen wat erg leuk was.

Weer een stukje verderop kwamen we een wip tegen welke ook helemaal uit boomstammen gehakt was. De uiteinden moesten een soort giraffen voorstellen.

De houten trein (wederom volledig gehakt uit boomstammen) vonden onze kinderen erg fascinerend. We zijn hier dan ook een poosje blijven hangen en dit was dan ook direct even het moment om iets te drinken en een koekje te eten.

Tijdens onze route kwamen we nog veel meer leuke dingen tegen zoals een totempaal, een hut gemaakt van takken, een stukje pad van boomschijven, een kabelbaan (waarvan de kabel ontbrak dus dat werd hem niet..), boomstammen waar je overheen kan (proberen te) lopen, een speelhuisje en een speelstuk met schommels en een zandbak.

Helemaal aan het einde van het Speelbospad kwamen we nog een wiebelbrug tegen welke over een stuk water ging. Dit vonden beide kids iets te spannend en hebben we dus maar overgeslagen.

Handig om te weten over het Speelbospad in Nijverdal

  • Wij hebben ongeveer 1,5 uur over de wandeling gedaan met de nodige tussenstops;
  • De route is prima te doen met een (stevige) kinderwagen of buggy;
  • Het adres van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is: Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal;
  • Parkeren kun je gratis op de ruime parkeerplaats en je loopt vanaf daar zo het Speelbospad in;
  • Bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ligt het restaurant ‘Buitengewoon Lekker‘ welke een kindermenu heeft én een leuke speeltuin.

Klik hier voor meer informatie over het Speelbospad in Nijverdal.

Wat vonden we van het Speelbospad?

Zoals je waarschijnlijk wel uit dit artikel hebt kunnen opmaken, vonden onze kinderen én wij het Speelbospad in Nijverdal enorm leuk! We zijn wel wat wandelingen gewend maar dit is toch echt wel een topper. Door de leuke speelmogelijkheden heb je helemaal niet door dat de route 2 km lang is. Dit maakt het dan ook een perfecte route met (jonge) kinderen. Ik denk dat de route het meest geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 2 wanneer je het, net zoals wij, zonder opdrachtenboekje doet.

Wij hadden ook graag het Kabouterpad willen lopen, maar door het slechte weer tijdens onze vakantie hebben wij hier helaas niet echt de kans meer voor gehad. De Sallandse Heuvelrug is absoluut een locatie waar wij nog heel graag eens naar terug zouden willen. Dit gebied is onwijs prachtig en rustgevend.

Tijdens onze vakantie verbleven wij op Camping Noetselerberg in Nijverdal. Dit is een fijne, niet al te grote familiecamping en ik heb hier ook een verslag van geschreven: ‘Camping de Noetselerberg, een leuke kindvriendelijke camping in Twente‘.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela