speelbossen-natuurspeeltuinen-limburg

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Flevoland

Speelbossen en natuurspeeltuinen zijn razend populair. Zeker wanneer het goed weer is, hebben mensen zin om er op uit te trekken. Voor kinderen zijn speelbossen en natuurspeeltuinen een ideale manier om op een leuke manier van de natuur te kunnen genieten. In dit artikel hebben wij dan ook een aantal leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Flevoland voor je bij elkaar verzameld.

Almere – Speelbos Zuiderzee

Speelbos Zuiderzee in Almere is één van de grootste speelbossen van Nederland. Er zijn hier een viertal speelplekken: de waterspeelplek, de picknickplek, de zandspeelplek en de natuuronderzoekplek. De paden tussen de speelplekken zijn verhard zodat ook kinderen in een rolstoel op een aantal speelplekken kunnen komen.

Adres: Kemphaanpad 4, 1358 AC Almere

Klik hier voor meer informatie.

Lelystad – Het Belevenissenbos

In het Zuigplasbos in Lelystad ligt het Belevenissenbos. Er is hier o.a. een 2 km lange waterloop met eilandjes, fietscrossbaan, zandbulten, stormbanen en een parcours dwars door het bos met ruim 50 survivalhindernissen. Het speelbos richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

Let op! Het water is tussen 50 en 100 cm diep. De oevers kunnen door de klei wat glad zijn waardoor het soms moeilijk is om uit het water te klimmen. Kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen dienen dus te allen tijden onder toezicht van een volwassenen te zijn.

Adres: Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

Klik hier voor meer informatie.

Urk – Speelbos Urkerbos

Het Speelbos in Urk ligt aan de rand van het Urkerbos in Urk. Kinderen kunnen zich hier vermaken op het lange speelparcours waar je diverse speeltoestellen van natuurlijke materialen tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan een hangbrug over het water maar ook aan een kabelbaan. Het is geen overbodige luxe om een extra set schone kleding mee te nemen.

Adres: Staartweg 16, 8321 NB Urk

Klik hier voor meer informatie.

Zeewolde – Avonturenroute Harderbos

De Avonturenroute Harderbos in Zeewolde is ongeveer 5,4 km lang en daardoor geschikt voor iets grotere kinderen. Onderweg kom je van alles tegen zoals een wiebelbrug, uitkijktoren, trekpondje maar ook dieren zoals Schotse hooglanders. Een leuke, uitdagende maar vooral ook interessante route. Volg voor deze route vanaf de parkeerplaats de gele pijlen.

Adres: Pluvierenweg 3, 3898 LL Zeewolde

Klik hier voor meer informatie.

Zeewolde – Speelbos de Zevensprong

Speelbos de Zevensprong bestaat uit meerdere delen: een speelbos, een kabouterpad (750 meter) en een avonturenroute (1500 meter). Het Staatsbosbeheer is momenteel bezig om het speelbos te vernieuwen. Het kabouterpad is hier een onderdeel van welke alvast klaar is.

Adres: Groenewoudse Weg 7, 3896 LS Zeewolde

Klik hier voor meer informatie.

Weet jij nog meer leuke speelbossen en/of natuurspeeltuinen in Flevoland? Laat het ons vooral weten zodat we deze lijst verder kunnen uitbreiden.

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen: