hoppies speeltuin uitje gelderland kinderen restaurant terras

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Gelderland

Spelen in de natuur, de meeste kinderen vinden dit geweldig. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond! Daarom hebben wij de leukste speelbossen en natuurspeeltuin in de provincie Gelderland voor je verzameld. Heb je nog aanvullingen? Laat het ons gerust weten.

Ammerzoden – Hoppies

Hoppies in Ammerzoden is ooit begonnen als maïsdoolhof maar inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige natuurspeeltuin. Er zijn hier diverse activiteiten te ondernemen zoals een natuurspeeltuin, speelwater, vlotten bouwen, blotevoetenpad, maïsdoolhof, pluktuin, dierenweide, midgetgolfbaan, skelterbaan en een springkussen. Oftewel, je kinderen zullen hier voorlopig wel zoet zijn!

Adres: Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Fijn buitenspelen bij Hoppies in Ammerzoden (Gelderland)

Apeldoorn – Waterspeelplaats de Maten

Waterspeelplaats de Maten is, zoals de naam al aangeeft, een leuke speelplek waarbij water centraal staat. Je vindt hier o.a. een pomp met water, watersluisjes en een rat. Nog iets verderop kunnen kinderen ook nog fijn spelen bij het Speelkasteel de Maten en Kinderboerderij de Maten.

Adres: Gijsbrechtgaarde 30, 7329 CB Apeldoorn

Arnhem – Natuurspeelplaats Beekdalpark

De natuurspeelplaats Beekdalpark is onderdeel van Cool Nature. Kinderen kunnen hier spelen met natuurlijke materialen zoals water en zand, maar ook andere uitdagingen aangaan zoals het vlonderpad en hutten bouwen. En mocht dat nog niet genoeg zijn, beklim dan de natuuruitkijktoren.

Adres: Bronbeeklaan, 6824 PD Arnhem

Arnhem – Speelbos Schuytgraaf

Aan de rand van de woonwijk Schuytgraaf in Arnhem kun je het Speelbos Schuytgraaf vinden. Kinderen kunnen hier lekker ravotten in de natuur en vies worden is gegarandeerd. Er zijn hier een aantal speeltoestellen zoals een waterpomp met zandspeelplek. Extra spannend is dat de kleine eilandjes in dit speelbos enkel met bruggetjes te bereiken zijn. Durf jij het aan?

Adres: Marasingel 19, 6846 DX Arnhem

Elst – Natuurspeelplaats Landerij de Park

Bij Natuurspeelplaats Landerij de Park vind je maar liefst vijf hectare aan speelruimte. Er is hier o.a. een struinpad, een grote zandbak voor de allerkleinsten en een groot waterrad om mee te spelen. En mocht je het leuk vinden, dan kun je hier ook nog met je kinderen een leuke speurtocht doen of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Adres: De Park 12, 6661 NW Elst

Klik hier voor meer informatie.

Ermelo – Speelbos Indianendorp

Midden in het bos bij de Ericalaan ligt het Speelbos Indianendorp. Er is hier een leuke speelweide met diverse speeltoestellen zoals een kabelbaan, wiebelbrug en schommel. Neem gerust wat te eten en te drinken mee want er zijn ook picknicktafels te vinden.

Adres: Ericalaan, Champignonlaan, 3852 ZM Ermelo

Klik hier voor meer informatie.

Gelselaar – Erve Brooks

Bij Erve Brooks in Gelselaar kun je diverse activiteiten doen waaronder het blotevoetenland en een avonturenpad.

De naam van het blotevoetenland vertelt eigenlijk al direct wat je er kunt doen: de natuur ontdekken op je blote voeten. Goed voor de zintuigen! Het blotevoetenland duurt ongeveer 1,5 uur. Het avonturenpad duurt ook ongeveer 1,5 uur en onderweg kom je allerlei leuke hindernissen tegen.

En heb je trek gekregen? Sluit het avontuur dan af met een van de lekkere pannenkoeken in het pannenkoekenrestaurant van Erve Brooks.

Adres: Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar

Klik hier voor meer informatie.

Groesbeek – Avonturenbos Stekkenberg

Als we de recensies op het internet mogen geloven, is het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek een speelbos waar je echt eens geweest moet zijn. Je vindt hier o.a. een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut, een smokkelpad en nog veel meer speeltoestellen. Leuk weetje is dat voor het ontwerp tekeningen en maquettes van kinderen zijn gebruikt. Een avonturenbos van kinderen voor kinderen dus.

Adres: 6561 ZN Groesbeek (gebruik voor je navigatiesysteem de straat Koekeleklef)

Klik hier voor meer informatie.

Harderwijk – Crescent Park

In de nieuwbouwwijk Harderweide in Harderwijk, vind je de natuurspeeltuin Crescent Park. Je kunt hier een leuke speelse wandeling maken van ongeveer 4 km waarbij je langs allerlei verschillende speelmogelijkheden komt. Denk hierbij aan een hoge glijbaan en een piratenschip, maar ook aan mudrunobstakels.

Adres: Harderweide, Harderwijk

Hengelo – Cool Nature Park De Bleijke

Park de Bleijke is maar liefst 2,3 hectare groot en bezit o.a. een leuke natuurspeelplek. Kinderen kunnen hier spelen met natuurlijke materialen. Klim hier over de boomstammen, ga aan de slag in de moestuin of durf jij het waterparcours aan?

Adres: Park de Bleijke

Klik hier voor meer informatie.

Twello – Natuur- en Blotevoetenpad Buitenpost

Het Natuur- en Blotevoetenpad Buitenpost is een wandelroute van ongeveer 2 km. Laat je voeten kennismaken met verschillende soorten ondergronden als steen, hout, gras en zand, klauter over boomstammen heen en wandel door modder. Vergeet niet om droge/schone kleding mee te nemen!

Adres: Rijksstraatweg 17, 7391 MH Twello

Klik hier voor meer informatie.

Weet jij nog meer leuke speelbossen en/of natuurspeeltuinen in Gelderland? Laat het ons vooral weten zodat we deze lijst verder kunnen uitbreiden.

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen: