Menu
Actieve uitjes

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Gelderland

speelbossen-natuurspeeltuinen-limburg

Spelen in de natuur, de meeste kinderen vinden dit geweldig. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond! Daarom hebben wij de leukste speelbossen en natuurspeeltuin in de provincie Gelderland voor je verzameld. Heb je nog aanvullingen? Laat het ons gerust weten.

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Gelderland

Waterspeelplaats de Maten (Apeldoorn)

Waterspeelplaats de Maten is, zoals de naam al aangeeft, een leuke speelplek waarbij water centraal staat. Je vindt hier o.a. een pomp met water, watersluisjes en een rat. Nog iets verderop kunnen kinderen ook nog fijn spelen bij het Speelkasteel de Maten en Kinderboerderij de Maten.

Adres: Gijsbrechtgaarde 30, 7329 CB Apeldoorn

Natuurspeelplaats Beekdalpark (Arnhem)

De natuurspeelplaats Beekdalpark is onderdeel van Cool Nature. Kinderen kunnen hier spelen met natuurlijke materialen zoals water en zand, maar ook andere uitdagingen aangaan zoals het vlonderpad en hutten bouwen. En mocht dat nog niet genoeg zijn, beklim dan de natuuruitkijktoren.

Adres: Bronbeeklaan, 6824 PD Arnhem

Speelbos Schuytgraaf (Arnhem)

Aan de rand van de woonwijk Schuytgraaf in Arnhem kun je het Speelbos Schuytgraaf vinden. Kinderen kunnen hier lekker ravotten in de natuur en vies worden is gegarandeerd. Er zijn hier een aantal speeltoestellen zoals een waterpomp met zandspeelplek. Extra spannend is dat de kleine eilandjes in dit speelbos enkel met bruggetjes te bereiken zijn. Durf jij het aan?

Adres: Marasingel 19, 6846 DX Arnhem

Natuurspeelplaats Landerij de Park (Elst)

Bij Natuurspeelplaats Landerij de Park vind je maar liefst vijf hectare aan speelruimte. Er is hier o.a. een struinpad, een grote zandbak voor de allerkleinsten en een groot waterrad om mee te spelen. En mocht je het leuk vinden, dan kun je hier ook nog met je kinderen een leuke speurtocht doen of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Adres: De Park 12, 6661 NW Elst

Klik hier voor meer informatie.

Speelbos Indianendorp (Ermelo)

Midden in het bos bij de Ericalaan ligt het Speelbos Indianendorp. Er is hier een leuke speelweide met diverse speeltoestellen zoals een kabelbaan, wiebelbrug en schommel. Neem gerust wat te eten en te drinken mee want er zijn ook picknicktafels te vinden.

Adres: Ericalaan, Champignonlaan, 3852 ZM Ermelo

Klik hier voor meer informatie.

Erve Brooks (Gelselaar)

Bij Erve Brooks in Gelselaar kun je diverse activiteiten doen waaronder het blotevoetenland en een avonturenpad.

De naam van het blotevoetenland vertelt eigenlijk al direct wat je er kunt doen: de natuur ontdekken op je blote voeten. Goed voor de zintuigen! Het blotevoetenland duurt ongeveer 1,5 uur. Het avonturenpad duurt ook ongeveer 1,5 uur en onderweg kom je allerlei leuke hindernissen tegen.

En heb je trek gekregen? Sluit het avontuur dan af met een van de lekkere pannenkoeken in het pannenkoekenrestaurant van Erve Brooks.

Adres: Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar

Klik hier voor meer informatie.

Avonturenbos Stekkenberg (Groesbeek)

Als we de recensies op het internet mogen geloven, is het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek een speelbos waar je echt eens geweest moet zijn. Je vindt hier o.a. een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut, een smokkelpad en nog veel meer speeltoestellen. Leuk weetje is dat voor het ontwerp tekeningen en maquettes van kinderen zijn gebruikt. Een avonturenbos van kinderen voor kinderen dus.

Adres: 6561 ZN Groesbeek (gebruik voor je navigatiesysteem de straat Koekeleklef)

Klik hier voor meer informatie.

Crescent Park (Harderwijk)

In de nieuwbouwwijk Harderweide in Harderwijk, vind je de natuurspeeltuin Crescent Park. Je kunt hier een leuke speelse wandeling maken van ongeveer 4 km waarbij je langs allerlei verschillende speelmogelijkheden komt. Denk hierbij aan een hoge glijbaan en een piratenschip, maar ook aan mudrunobstakels.

Adres: Harderweide, Harderwijk

Cool Nature Park De Bleijke (Hengelo)

Park de Bleijke is maar liefst 2,3 hectare groot en bezit o.a. een leuke natuurspeelplek. Kinderen kunnen hier spelen met natuurlijke materialen. Klim hier over de boomstammen, ga aan de slag in de moestuin of durf jij het waterparcours aan?

Adres: Park de Bleijke

Klik hier voor meer informatie.

Natuur- en Blotevoetenpad Hof van Twello (Twello)

Het Natuur- en Blotevoetenpad Hof van Twello is een wandelroute van ongeveer 2 km. Laat je voeten kennismaken met verschillende soorten ondergronden als steen, hout, gras en zand, klauter over boomstammen heen en wandel door modder. Vergeet niet om droge/schone kleding mee te nemen!

Adres: Rijksstraatweg 17, 7391 MH Twello

Klik hier voor meer informatie.

Weet jij nog meer leuke speelbossen en/of natuurspeeltuinen in Gelderland? Laat het ons vooral weten zodat we deze lijst verder kunnen uitbreiden.

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen:

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: