Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Groningen

Speelbossen en natuurspeeltuinen. Ze worden steeds populairder en er komen er steeds meer bij. Tijd om de leukste eens op een rijtje te zetten. In dit artikel zijn de speelbossen en natuurspeeltuinen in de provincie Groningen aan de beurt. En heb je nog tips? Dan horen we dat uiteraard graag.

Groningen – Speelnatuur van OERRR Kardinge

Bij de Speelnatuur van OERRR Kardinge in Groningen kunnen kinderen zich vermaken met water, zand, boomstammen, stapstenen en nog veel meer. Kinderen kunnen hier bijvoorbeeld door het water lopen, spelen met de waterpomp, bloemen plukken maar ook kriebelbeestjes ontdekken. Er valt dus van alles te beleven! En vies worden, die garantie krijg je. Dus neem extra schone en/of droge kleding mee.

Goed om te weten is dat honden NIET zijn toegestaan in Speelnatuur van OERRR Kardinge.

Adres: Koerspad, 9735 AK Groningen

Klik hier voor meer informatie.

Oldekerk – Speelbos Kuzemerkooi

In het dorpsbos van Oldekerk heeft men een speelbos gemaakt voor kinderen: Kuzemerkooi. Je vindt hier o.a. een voetbalveld, een avontuurlijk pad van boomschijven, een wiebelbrug en een kabelbaan. Mocht je hier in de omgeving wonen, dan is het leuk om hier eens naar af te wijken met je kinderen. Enne.. Er is hier een hoop gras te vinden dus neem gerust je picknickkleed mee, dat vinden je kinderen vast leuk!

Adres: Langewolderweg 10, 9821 PP Oldekerk (de ingang zit naast Autobedrijf Renkema)

Klik hier voor meer informatie.

Eelderwolde – De Onlanderij

Op het erf van de Onlanderij in Eelderwolde, is voor kinderen een natuurlijke speelplek gecreëerd waar zij kunnen klimmen en klauteren, spelen met water en zand, waterbeestjes kunnen zoeken in de poel of een eigen hut kunnen maken in het huttenbos. Achter de boerderij heeft men een blotevoetenbad gemaakt. In de zomer is het mogelijk om bloemen te plukken op het plukveld.

Normaliter kun je ook een hapje eten of iets drinken bij de Onlanderij. Op dit moment is dat helaas niet mogelijk i.v.m. de huidige corona maatregelen. Het is wel mogelijk om iets online te bestellen en het vervolgens af te halen. Op maandag en dinsdag zijn zij gesloten.

Adres: Madijk 1, 9766 TZ Eelderwolde

Klik hier voor meer informatie.

Opende – Blotevoetenpad

Een zeer goed gewaardeerd uitje is het Blotevoetenpad Opende. Je kunt hier een tweetal wandelroutes doen: van 1,6 km (rode route) of 3,4 km (blauwe route). De kortste variant wordt aangeraden met jonge kinderen. Tijdens deze route kom je ook de meeste bruggen en speeltoestellen tegen zoals boomschijven, een touwbrug, uitkijktoren en nog veel meer. Tijdens de blauwe route kom je ook nog langs een doolhof, handmatten en een stukje strand.

I.v.m. de huidige corona maatregelen is er eenrichtingsverkeer en kun je enkel de rode route van 1m6 km doen of de blauwe route van 2 km.

Goed om te weten is dat het Blotevoetenpad Opende niet geschikt is voor kinderwagens en honden niet welkom zijn.

Adres: Peebos 1a, 9865 TG Opende

Klik hier voor meer informatie.

Sellingen – Speelbos ’t Egelnest

Ook in Sellingen kun je sinds 2019 een leuk speelbos vinden, genaamd ’t Egelnest. Kinderen kunnen hier vrij spelen met o.a. klauterbomen, een zandbak, hutten en een evenwichtsparcours. Goed om te weten is dat er in dit speelbos ook een lange picknicktafel van 6 meter staat. Neem dus gerust iets te eten en te drinken mee.

Adres: Dennenweg 1A, 9551 VJ Sellingen

Op zoek naar nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen? Kijk dan ook eens naar andere provincies:

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Groningen

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Jolien