Menu
Actieve uitjes

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Limburg

speelbossen-natuurspeeltuinen-limburg

Spelen in de natuur, de meeste kinderen vinden dit geweldig. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond! Daarom hebben wij de leukste speelbossen en natuurspeeltuin in de provincie Limburg voor je verzameld. Heb je nog aanvullingen? Laat het ons gerust weten.

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Limburg

Dit artikel zal steeds verder aangevuld worden wanneer wij leuke dingen tegen komen die de moeite waard zijn om te benoemen.

Speelbos de Boskoel (Bergen)

Op ongeveer 500 meter wandelen vanaf Bezoekerscentrum van Nationaal Park de Maasduinen, vind je Speelbos de Boskoel welke zich richt op kinderen van 3 jaar en ouder. Het is een natuurlijke speeltuin waarbij kinderen vooral kunnen spelen met dingen als takken, boomstammen en touwen. Gezien het ruime natuurgebied, is het ook mogelijk om een fijn stukje te wandelen op een van de kinderroutes.

Adres: Bosserheide 3e, 5855 EA Well

Blotevoetenpark (Brunssum)

Bij het Blotevoetenpark in Brunssum wandel je een route van ongeveer 4 km op je blote voeten. Je komt onderweg van alles tegen, zoals een doolhof, een hindernisbaan in de vijver, insectendorp en heel veel verschillende soorten ondergronden om je voeten op verschillende manieren te prikkelen. Wist je dat het hartstikke gezond is om op je blote voeten te lopen? Dit Blotevoetenpark is de moeite waard om eens te proberen. De route wordt aangeraden vanaf 3 jaar. Tip: je wordt vies tot ongeveer je knieën dus vergeet niet om een handdoek mee te nemen en eventueel schone kleding.

Adres: Ganzepool 9A, 6443 WZ Brunssum

Klik hier voor meer informatie.

Speelbos de Meinweg (Herkenbosch)

In Nationaal Park Meinweg vind je naast het Bezoekerscentrum Speelbos de Meinweg. Dit is een natuurspeeltuin met diverse speeltoestellen zoals een touwbrug, glijbaan, schommel, banden om in te klimmen en een boomhut. Je kind zal zich hier uitstekend vermaken!

En mocht je het leuk vinden, dan kun je een bezoek aan het speelbos combineren met een leuke wandelroute voor kinderen, zoals het kabouterpad. Bij restaurant De Boshut (deze ligt ook bij het Bezoekerscentrum) kun je voor € 5,- per kind een knapzak, kaboutermuts en opdrachtenboekje ophalen.

Adres: Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch

Klik hier voor meer informatie.

Speelnatuur OERRR Hompesche Molen (Stevensweert)

Echt spelen met water, zand en modder, dat kun je in Speelnatuur OERRR Hompesche Molen in Stevensweert. Klik over grote keien, balanceer op boomstammen of bedien de waterpomp. Super leuk voor kinderen die het niet erg vinden om vies te worden. Vergeet dus niet om schone kleding mee te nemen. 😉 Speelnatuur OERRR Hompesche Molen is tevens ook toegankelijk met de rolstoel.

Adres: Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert

Klik hier voor meer informatie.

Speelpark Klein Zwitserland (Tegelen)

Speelpark Klein Zwitserland is één van de oudste speeltuinen van Europa. Het bezit o.a. een traditionele speeltuin, kleuterland, een piratenland, een avonturenbos, een buitenzwembad met alpenweide, een midgetgolfbaan, picknickhuisjes en een restaurant. Een fijn uitje ook voor wanneer het buiten wat warmer is.

Adres: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen

Klik hier voor meer informatie.

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen:

Kopfoto © Pexels

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: