Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Zeeland

Als wij onze zoekopdrachten mogen geloven, zijn speelbossen en natuurspeeltuinen momenteel super populair. Zeker nu het beetje bij beetje steeds beter weer wordt. In dit artikel vind je daarom dit keer een overzicht van leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in de provincie Zeeland.

Axel – Natuurspeelplek Axel

Bij het Natuurspeelbos in Axel kunnen kinderen ravotten op maar liefst een vijf hectare groot bos. Ze kunnen ervoor kiezen om te spelen met al hetgeen de natuur te bieden heeft zoals takken en water. Maar er zijn ook een aantal speeltoestellen te vinden zoals een kabelbaan, waterpomp met gootjes en een klim- en klautertoestel.

Adres: Justaasweg 4, 4571 NB Axel

Klik hier voor meer informatie.

Biervliet – Speelbos De Braakman

In het natuurgebied van de Braakman vind je naast een leuk Kabouterpad en verschillende wandelmogelijkheden, ook nog een leuk speelbos genaamd Speelbos de Braakman. In dit speelbos vind je verschillende speeltoestellen van natuurlijk materiaal. Beklim het klimtoestel en klauter over de boomstammen die op het water liggen. Extra droge kleding meenemen is in dit geval geen overbodige luxe.

Adres: Oost Zeedijk, 4521 PW Biervliet

Klik hier voor meer informatie.

Groede – Speel- en bunkerpark Groede Podium

Het Speel- en bunkerpark Groede Podium is een groen speel- en infopark en bestaat uit een aantal delen:

  • Kinderen kunnen hier heerlijk spelen op de boomstammen en spannende speeltoestellen zoals speelkubussen, de klimtoren, de hangbruggen, het labyrint en de waterspeeltuin;
  • Ook zijn er op het park een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden waar de oorlogsverhalen op een speelse manier tot leven komen. De meeste bunkers zijn vrij toegankelijk of zijn het domein van vleermuizen geworden;
  • Verder kun je hier nog een aantal dieren bezichtigen zoals pauwen, ezels, herten en schapen en kun je fijn genieten op het terras.

Ik ben hier zelf nog nooit geweest, maar als ik de foto’s zie dan is dit een locatie waar je echt geweest moet zijn wanneer je in de buurt van Zeeland woont en/of komt.

Adres: Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede

Klik hier voor meer informatie.

Kapelle – Natuurspeelplek Kapelse Bos

Bij deze natuurspeelplek van het Staatsbosbeheer in het natuurgebied Zuid-Beveland kunnen kinderen zich vermaken met natuurlijke speelmogelijkheden. Denk aan boomstammen, touwbrug, tunnels, het heuvelparcours (leuk met de fiets!), een insectenhotel en kikkerpoel.

Adres: Parkeerplaats Vroonlandseweg, Kapelle

Klik hier voor meer informatie.

Middelburg – Speelhof Hoogerzael

Speelhof Hoogerzael is een gratis toegankelijke natuurspeelplek. Kinderen mogen hier lekker ravotten tussen het groen, spelen met water op de waterspeelplek of op onderzoek gaan in de natuur. Ook zijn er moestuintjes waar je je eigen groente kunt verbouwen en fruitbomen waar je van mag plukken en snoepen. Ouders kunnen hier tevens terecht voor een lekkere bak koffie of thee. Deze natuurspeeltuin ziet er uit als een fijne speelplaats, ook voor de kleinere kinderen.

Adres: Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg

Klik hier voor meer informatie.

Weet jij nog meer leuke speelbossen en/of natuurspeeltuinen in Zeeland? Laat het ons vooral weten zodat we deze lijst verder kunnen uitbreiden.

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen: