speelbossen-natuurspeeltuinen-zuid-holland

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie waar diverse leuke speelbossen en natuurspeeltuinen te vinden zijn. Voor kinderen een leuke manier om fijn in de natuur hun gang te kunnen gaan. In dit artikel kun je dan ook een overzicht vinden van een aantal leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Zuid-Holland.

Delfgauw – Speelbos Biesbush

In het Bieslandse Bos vind je het Speelbos Biesbush. In dit speelbos kun je speelonderdelen vinden zoals een vlot, verschillende speeltoestellen. Ook leuk is dat er een echte klimboom te vinden is. Leuk voor de echte klauteraars!

Adres: Kruising Bieslandseweg/Hazenpad, 2645 BM Delfgauw

Klik hier voor meer informatie.

Den Haag – Het Apenbos

Eén van de leukste natuurspeeltuinen met speeltoestellen in de provincie Zuid-Holland, vind je in Den Haag. Het Apenbos in Den Haag is oprecht gave natuurspeeltuin te noemen. Er zijn hier heel veel houten speeltoestellen zoals wiebelbruggen, schommels, glijbanen en nog heel veel meer.

Adres: Vogelwijk, 2566 JM Den Haag

Den Haag – Speelbos Huttenbos

Den Haag heeft een aantal speelbossen waaronder het Speelbos Huttenbos in het Haagse Bos. Zoals de naam al aangeeft, draait het in die speelbos om hutten. Wat dit bos nog meer bijzonder maakt, zijn de diverse houtsculpturen die je hier zult tegenkomen.

Adres: Boslaan, Den Haag

Klik hier voor meer informatie.

Den Haag – Speelbos Robin Hood

In het Haagse Bos vind je naast Speelbos Huttenbos nog een ander leuk speelbos: Robin Hood. Het grootste verschil tussen deze twee is dat het Speelbos Robin Hood echt speeltoestellen heeft. Wanneer je kind meer van klimmen en klauteren houdt, zal je hier voorlopig wel even zoet zijn.

Adres: Boslaan, Den Haag

Klik hier voor meer informatie.

Dordrecht – Speelbos de Viersprong

In natuurgebied de Elzen, wat zich bevindt in het Dordrechtse deel van de Biesbosch, is sinds kort de natuurspeelplaats opgeknapt door Staatsbosbeheer.

Adres: Noorderelsweg 6, 3329 KH Dordrecht

Lees ook ons artikel ‘Speelbos de Viersprong & de Elfjesroute in Dordrecht‘ voor een indruk.

Hardinxveld-Giessendam – Natuurspeeltuin Het Weitje

Natuurspeeltuin Het Weitje in Hardinxveld-Giessendam richt zich op kinderen van 3 t/m 12 jaar. Je vindt hier o.a. water en zand wat de meeste kinderen al prachtig vinden (die van mij in ieder geval wel!). Verder heeft deze speeltuin diverse speeltoestellen zoals (familie)schommels, vlot, kabelbaan,

Adres: Sluisweg 129-A, 3371 ET Hardinxveld-Giessendam

Klik hier voor meer informatie.

Krimpen aan de Lek – Speelpolder Polderrijk Krimpenerhout

Spelen in de polder, dat kun je in Speelpolder Polderrijk Krimpenerhout. Je vindt hier geen klassieke speeltoestellen, maar kunt hier voornamelijk spelen met wat de natuur echt te bieden heeft. Speel met hout, slinger over het water, ontdek het waterpeil en bestudeer verschillende insecten.

Adres: Parkeerplaats Krimpenerhout, Cornelis Gerardus Roosweg, 9231 LK Krimpen aan de Lek

Klik hier voor meer informatie.

Noordwijkerhout – De Speelakker

De Speelakker in Noordwijkerhout is een leuke speeltuin in het thema water. Je vindt hier o.a. vlotten, waterfietsen en een speeltuin. Ook klassieke speeltoestellen als glijbanen en schommels kom je hier tegen. Goed om te weten is dat het water er maximaal 70 cm diep is. Voor kinderen tot 6 jaar is er een apart speelgedeelte wat is afgeschermd van het water.

Adres: Zeereep 1, 2211 EL Noordwijkerhout

Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam – Natuurspeelpark De Speeldernis

Natuurspeelpark de Speeldernis in Rotterdam is de oudste natuurspeeltuin van Nederland. Je vindt deze speeltuin achter de dierentuin Blijdorp. Ook hier zijn geen klassieke speeltoestellen, maar kunnen kinderen volop genieten van wat de natuur hen te bieden heeft zoals water en bomen. Vergeet dus niet om een extra set droge kleding mee te nemen wanneer je hier naartoe gaat.

Adres: Roel Langerakweg 25B, 3041 JK Rotterdam

Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam – Speelpolder Bergse Vallei

In het Lage Bergse Bos in Rotterdam vind je Speelpolder Bergse Vallei. Er is hier een leuke kruip-door-sluip-route aangelegd voor kinderen met verschillende leuke uitdagingen. Lukt het jouw kind(eren) om het water over te steken via de stapstenen of de loopbrug? Of klimmen zij liever in heuse klimbomen? Of kiezen ze er voor om hun evenwicht te testen op het evenwichtsparcours?

In dit gebied zijn ook een drietal wandelingen te doen: 3 km, 3,5 km of 5 km. Wie weet kom je onderweg wel echte Schotse Hooglanders tegen. Gaaf!

Adres: Rottebandreef 50, 2661 GR Bergschenhoek

Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam – Speeltuin Binnenste Buiten

De groene speeltuin Binnenste Buiten in Rotterdam is de plek waar kinderen kunnen ontsnappen uit het stadsleven. De speeltuin bestaat uit diverse houten speeltoestellen. Fijn om te weten is dat er een apart gedeelte is voor de kleintjes onder ons, iets wat ik zelf altijd zeer op prijs stel.

Adres: Schonebergerweg 9, 3023 ZE Rotterdam

Klik hier voor meer informatie.

Schiedam – Speelpolder ’t WIJland

Spelen in de natuur, dat doe je in Speelpolder ’t WIJland waar je niets anders zult tegenkomen als water, gras, bomen en een strandje. Kinderen mogen in deze speelpolder met alles spelen wat ze tegenkomen. Vies worden is hier gegarandeerd! En mocht je het leuk vinden, je kunt via het Beleefpad naar de natuurspeeltuin op de Harreweg lopen.

Adres: Harreweg, Schiedam

Klik hier voor meer informatie.

Tiengemeten – OERRR Speelnatuur

Natuureiland Tiengemeten ligt midden in het Haringvliet. Het is een autovrij natuureiland met moeras en wildernis in Zuid-Holland. Met een beetje geluk kun je er bevers spotten en heerlijk fietsen en wandelen. Houdt je kind van hutten bouwen, ravotten, modder, bloemen plukken, klimmen, klauteren of vlotten maken, dan is dit de place-to-be!

Adres: Tiengemeten 14A, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Van de modderglijbaan in OERRR Speelnatuur op het eiland Tiengemeten

Vlaardingen – Klauterwoud

Het Klauterwoud in Vlaardingen bestaat uit een aantal delen: een stuk natuur waar je kunt klauteren, een speeltuin en een doolhof. Het Klauterwoud is dan ook terecht een avontuurlijke speelplek te noemen waar je voorlopig wel even zoet bent. Ook fijn om te weten is dat deze plek rolstoeltoegankelijk is.

Adres: Watersportweg, 3138 HD Vlaardingen

Klik hier voor meer informatie.

Wassenaar – Monkeybos

In het Monkeybos in Wassenaar kun je de natuur letterlijk beleven. Ga van de kabelbaan, klim in de uitkijktoren en in bomen en bouw de mooiste hutten. Alles kan, en alles mag. Wil je meer? Naast de Tapperij vind je nog een waterspeeltuin of eet een hapje op het terras van de pannenkoekenboerderij.

Adres: Meijendelseweg 42, 2243 GN Wassenaar

Klik hier voor meer informatie.

Zoetermeer – Speelbos De Balij

Achter kinderboerderij de Balijhoeve heeft men een speelbos gecreëerd in het thema ridders. Houten ridders bewaken de poort in de stadsmuur. Vul met de pomp in het midden van het plein de slotgracht. Spring over de stapstenen of slinger jezelf via de touwen over het water. Of trek jezelf gewoon over via het pontje.

Adres: Kurkhout 100, 2719 JZ Zoetermeer

Klik hier voor meer informatie.

Foto © Boswachtersblog.nl van het Staatsbosbeheer

Voor nog meer leuke speelbossen en natuurspeeltuinen in Nederland, lees ook onze artikelen:

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Zuid-Holland

Foto’s © Opwegmetmama.nl tenzij anders aangegeven