15x het leukste camping speelgoed voor peuters & kleuters

De vakantieperiode is in aantocht. Wat neem je echter naast de basisbenodigdheden mee op een vakantie met jonge kinderen? Speciaal voor gezinnen met een peuters en kleuters heb ik het leukste speelgoed voor op de camping bij elkaar verzameld. Uiteraard kan je dit ook meenemen als je niet naar de camping gaat. Wat neem jij mee voor je kids?

Magnetisch tekenbord

Speelgoed wat het bij onze kinderen altijd goed doet, is een magisch tekenbord. Tevens ook uitermate geschikt om mee te nemen in de auto. Kies dan wel voor een bord waarbij het pennetje d.m.v. een draad vast zit aan je bord. Op die manier raak je het pennetje ook niet kwijt.

Let er wel op dat er mogelijk losse onderdelen (zoals stempels) aan het bord kunnen zitten. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kun je er voor kiezen om deze er in te laten zitten of er juist uit te halen i.v.m. eventueel verstikkingsgevaar.

Klik hier om direct naar het magnetisch tekenbord te gaan.

Buitenspelletjes van ‘vroeger’

Vroegâh, voordat er speelgoed met schermen in het leven kwamen, speelden kinderen nog ‘gewoon’ buiten. Oké, dit klinkt wel erg dramatisch, maar toch vermaakten kinderen zich prima. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie.

Wellicht dat je je het typische vakantie speelgoed nog wel kan herinneren: badmintonnen of die harde borden met een balletje, jeu de boules, ringwerpen en van die ballen met klitteband.

Met jonge kinderen zijn de laatste twee prima voor op vakantie. Vaak kun je dit soort speelgoed ook in winkeltjes op de camping om de directe omgeving vinden.

Ken je onderstaand speelgoed nog?

Klik hier voor het ballengooispel.

Klik hier voor het ringgooispel.

Klein opblaasbaar zwembad

Wat wij zelf enorm handig vinden, is een klein opblaasbaar zwembad. Handig voor op de momenten waarop je niet bij het zwembad wil of kunt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moment waarop één van jullie aan het koken is of wanneer je twee (of meer) kinderen hebt en de jongste slaapt ’s middags nog.

Dit zwembad hoeft in principe niet zo bijzonder te zijn, het gaat meer om het gemak.

Klik hier om direct naar het kleine opblaasbare zwembad te gaan.

Zwembril voor kinderen

Die kinderen van mij zijn echte waterratten. En dan het liefst onder water! Een zwembril vinden zij dan ook heel erg leuk. Wij hebben diverse zwembrillen uitgeprobeerd waarvan een hoop niet zijn werk doet zoals je zou verwachten. Echter hebben wij er één gevonden die wel aan de verwachtingen voldoet.

Klik hier om naar deze zwembril voor kinderen te gaan. Hij is ook verkrijgbaar in het roze!

Draagbare waterbaan

Zeer educatief en leuk zijn de waterbanen van AquaPlay. Ook deze heb je in diverse soorten en maten, groot en klein. Het leuke aan onderstaande set is dat je deze kunt inklappen als een koffer. Op die manier kan je het ook handig meenemen op vakantie. Super leuk voor op de camping dus!

Klik hier om naar het de draagbare waterbaan van AquaPlay te gaan.

Reisspelletjes

Van sommige spelletjes zijn ook pocketedities uitgebracht zodat je deze mee kunt nemen op reis. Spelletjes voor jonge kinderen die erg geschikt zijn om mee te nemen zijn bijvoorbeeld memorie, domino, kwartet en Uno.

De tip die ik je hierbij kan geven is om bijvoorbeeld de website Bol.com in de gaten te houden, die hebben regelmatig acties waarbij je drie spellen voor de prijs van twee kunt kopen. Ook gelijk een tip voor de feestdagen.

Hieronder de spelletjes die wij meestal meenemen op vakantie:

Een spel die ik zelf ook al van kleins af aan spel en dan met name op vakantie is Uno. Wij hebben hem zelf in drie varianten:

SmartGames heeft ook een aantal spellen die magnetisch zijn. Ze hebben het formaat van een boekje en nemen dus weinig ruimte in beslag. Je kunt hem ook prima gebruiken in de auto of in het vliegtuig.

Klik hier voor dit magnetische spel van SmartGames in het thema vakantie.

En spel die wij meestal voor onszelf meenemen is het spel Keer op Keer. Het is een vrij simpel spel maar enorm leuk is om te doen.

Voor jongere kinderen kun je overwegen om te kijken naar Keer op Keer Kids.

Koffertje met speelgoed

Wat de kinderen altijd van mij mogen doen als we op vakantie gaan, is zelf een klein koffertje met speelgoed inpakken. Wij gebruiken hiervoor bijvoorbeeld een kleine Woezel en Pip koffer, maar je kunt deze natuurlijk ook in diverse andere prints vinden.

Dit soort koffertjes zijn licht van gewicht en dus ook niet groot waardoor je kind goed moet nadenken wat hij/zij écht wil meenemen.

Klik hier om naar deze set koffertjes te gaan.

Swingbal

Toen ik met mijn oudste zoon voor de eerste keer naar peutergym ging, hadden ze daar een swingbal. Dat is een soort tennissen, maar dan zit de bal aan een touwtje vast aan een paal. Je kunt dit alleen spelen maar ook samen met een ander. Een leuk stuk speelgoed welke je ook mee zou kunnen nemen op vakantie naar de camping.

Zoals je kunt zien kun je het opbergen als een klein pakketje waardoor het weinig ruimte in beslag neemt. Klik hier om naar het product Swingbal te gaan.

Poppen-/knuffelbuggy

Heeft je kind een favoriete pop of knuffel? Dan kan het leuk zijn om een speelgoed buggy hiervoor mee te nemen. De prijzen hiervan zijn relatief laag en het plezier is erg groot. En over het algemeen nemen ze ook niet zoveel ruimte in beslag.

Klik hier om naar deze poppenbuggy te gaan.

Boekjes, boekjes en nog meer boekjes

Bij onze bibliotheek mogen kinderen tot 18 jaar gratis boeken lenen. Zo kun je kosteloos nieuwe boeken meenemen op vakantie. De meeste kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Zoek leuke boeken in het thema vakantie.

Je kunt al beginnen met lezen over dit thema voordat je op vakantie gaat om je kind voor te bereiden. Op die manier zullen ze dingen gaan herkennen en mogelijk ook beter begrijpen. Dat levert weer leuke gesprekken met je kind op!

Klik hier voor het boekje ‘Bobbi in de Zomer’. Het leuke aan de boekjes van Bobbi is dat ze rijmen.

Is jouw kind gek op spelletjes? Kijk dan eens naar een zomerboek met spelletjes, zoals bijvoorbeeld deze. Ideaal is dat dit zomerboek uitwisbaar is. Klik hier om direct naar het product te gaan.

Lees ook het artikel ‘10 leuke cadeautips voor de kleine reizigers‘ voor nog meer inspiratie. 

Emmertjes, schepjes etc. 

Nog iets wat bij ons zeker niet mag ontbreken voor onze kinderen zijn emmers en schepjes waarmee zij in het water (en eventueel zand) kunnen spelen. Naar mijn ervaring zijn vooral de schepjes in het water enorm favoriet bij mijn kinderen. Mijn tip is om deze vooraf te kopen, in campingwinkels schrik je je vaak een hoedje van de prijzen hiervan. Zelf nemen wij meestal een opvouwbaar emmertje mee, deze neemt daardoor vrijwel geen ruimte in beslag.

Klik hier voor dit opvouwbare emmertje.

Ook Little Dutch heeft een heel leuk strandsetje. Klik hier om er direct naartoe te gaan.

En dit is er eentje die ik zelf nog heel schattig vind. Klik hier om naar dit strandsetje te gaan.

Badminton

Een activiteit die mij altijd doet denken aan vakantie is badminton. Om eerlijk te zijn is het ook iets wat wij enkel op vakantie spelen. Het is makkelijk om mee te nemen. Let echter wel op de shuttle die je meeneemt. De iets zwaardere shuttles met veren zijn naar eigen ervaring het prettigst om mee te spelen.

Klik hier om deze complete badmintonset te bestellen.

Voor kinderen kan het prettig zijn om kortere rackets te gebruiken. Klik hier om naar deze badmintonset voor kinderen te gaan.

Stepjes en (loop)fietsjes

Veel campings zijn veilig genoeg zodat je kind lekker op zijn/haar stepje of (loop)fietsje kan rijden. Dit zorgt sowieso voor een hoop plezier voor je kind en (in de meeste gevallen) dus ook voor jou! Heb je plek in je auto? Dan is dit dus zeker een aanrader!

Ook handig, sommige stepjes kun je inklappen waardoor ze nog minder ruimte in beslag nemen.

Tip! Let er wel even op of mogelijke hellingen op jullie camping niet al te stijl zijn om gevaarlijke taferelen te voorkomen.

Een dikke hit bij ons thuis! De combinatie van een stepje en loopfietsje. Klik hier om direct naar het artikel te gaan.

Klik hier om naar deze opvouwbare step te gaan.

Opvouwbaar voetbaldoel

Zijn je kinderen gek op voetbal? Dan kan een opvouwbaar voetbaldoel enorm leuk zijn om mee te nemen. Wij hebben onderstaande doeltjes en deze nemen ook vrijwel geen ruimte in beslag. Enorm handig en onze oudste zoon vindt het geweldig.

Klik hier om deze opvouwbare voetbaldoelen te bestellen.

Klik hier om naar deze gave Champions League voetbal te gaan.

Opblaasbaar speelgoed

Op veel campings is het toegestaan om opblaasbaar speelgoed in de zwembaden te gebruiken (check dit wel even van te voren om teleurstellingen te voorkomen). Het is leuk om voor je kinderen bijvoorbeeld een zwemband mee te nemen zodat zij kunnen ronddobberen. Daarbij neemt opblaasbaar speelgoed weinig ruimte in beslag in je koffer/auto.

Tegenwoordig kun je dit in alle soorten en maten verkrijgen. Let er uiteraard wel goed op dat het ook geschikt is voor de leeftijd van je kind. Ook dit kun je van te voren kopen (dit is meestal goedkoper) of ter plekke.

Klik hier voor deze opblaasbare Alpaca.

Klik hier voor deze drijfband voor de allerkleinsten.

Welk speelgoed nemen jullie mee op vakantie? Wij horen het graag zodat we de lijst nog verder kunnen aanvullen!

Kopfoto © Shutterstock.com