Menu
Producten

Het leukste speelgoed voor op de camping voor peuters & kleuters

De vakantieperiode is in aantocht. Wat neem je echter naast de basisbenodigdheden mee op een vakantie met jonge kinderen? Speciaal voor gezinnen met een peuters en kleuters heb ik het leukste speelgoed voor op de camping bij elkaar verzameld. Wat neem jij mee voor je kids?

Speelgoed voor peuters & kleuters op de camping

Magnetisch tekenbord

Speelgoed wat het bij onze kinderen altijd goed doet, is een magisch tekenbord. Tevens ook uitermate geschikt om mee te nemen in de auto. Kies dan wel voor een bord waarbij het pennetje d.m.v. een draad vast zit aan je bord. Op die manier raak je het pennetje ook niet kwijt.

Let er wel op dat er mogelijk losse onderdelen (zoals stempels) aan het bord kunnen zitten. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kun je er voor kiezen om deze er in te laten zitten of er juist uit te halen i.v.m. eventueel verstikkingsgevaar.

Klik hier voor leuke magische tekenbord van SES.

Buitenspelletjes van ‘vroeger’

Vroegâh, voordat er speelgoed met schermen in het leven kwamen, speelden kinderen nog ‘gewoon’ buiten. Oké, dit klinkt wel erg dramatisch, maar toch vermaakten kinderen zich prima. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie.

Wellicht dat je je het typische vakantie speelgoed nog wel kan herinneren: badmintonnen of die harde borden met een balletje, jeu de boules, ringwerpen en van die ballen met klitteband.

Met jonge kinderen zijn de laatste twee prima voor op vakantie. Vaak kun je dit soort speelgoed ook in winkeltjes op de camping om de directe omgeving vinden.

Angel Sports Catch Ball Set

Wil je zeker zijn van je zaak, bestel dan je speelgoed online. Klik hier voor de ballen met klitteband. 😉 Herken jij ze nog?

Klein opblaasbaar zwembad

Wat wij zelf enorm handig vinden, is een klein opblaasbaar zwembad. Handig voor op de momenten waarop je niet bij het zwembad wil of kunt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moment waarop één van jullie aan het koken is of wanneer je twee (of meer) kinderen hebt en de jongste slaapt ’s middags nog.

Dit zwembad hoeft in principe niet zo bijzonder te zijn, het gaat meer om het gemak.

Dit zwembad van Intex is verkrijgbaar in diverse diameters: 61 cm, 86 cm, 114 cm, 147 cm en 168 cm. Naar onze ervaring is 114 cm prima zat. 

Draagbare waterbaan

Zeer educatief en leuk zijn de waterbanen van AquaPlay. Ook deze heb je in diverse soorten en maten, groot en klein. Het leuke aan onderstaande set is dat je deze kunt inklappen als een koffer. Op die manier kan je het ook handig meenemen op vakantie. Super leuk voor op de camping dus!

Klik hier voor verschillende leuke sets van AquaPlay. 

Reisspelletjes

Van sommige spelletjes zijn ook pocketedities uitgebracht zodat je deze mee kunt nemen op reis. Spelletjes voor jonge kinderen die erg geschikt zijn om mee te nemen zijn bijvoorbeeld memorie, domino, kwartet en Uno.

De tip die ik je hierbij kan geven is om bijvoorbeeld de website Bol.com in de gaten te houden, die hebben regelmatig acties waarbij je drie spellen voor de prijs van twee kunt kopen. Ook gelijk een tip voor de feestdagen.

Klik hier voor de Junior variant van Uno, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Koffertje met speelgoed

Wat de kinderen altijd van mij mogen doen als we op vakantie gaan, is zelf een klein koffertje met speelgoed inpakken. Wij gebruiken hiervoor bijvoorbeeld een kleine Woezel en Pip koffer, maar je kunt deze natuurlijk ook in diverse andere prints vinden.

Dit soort koffertjes zijn licht van gewicht en dus ook niet groot waardoor je kind goed moet nadenken wat hij/zij écht wil meenemen.

Jollein Speelkoffertje Leaves (2pack)

Deze leuke kofferset bestaat uit twee koffers van verschillende formaten.

Poppen-/knuffelbuggy

Heeft je kind een favoriete pop of knuffel? Dan kan het leuk zijn om een speelgoed buggy hiervoor mee te nemen. De prijzen hiervan zijn relatief laag en het plezier is erg groot. En over het algemeen nemen ze ook niet zoveel ruimte in beslag.

Fuchsia roze poppenwagen speelgoed voor meisjes - Poppen accessoires buggy/wandelwagen roze/wit

Deze leuke poppenbuggy kun je hier verkrijgen. 

Boekjes, boekjes en nog meer boekjes

Bij onze bibliotheek mogen kinderen tot 18 jaar gratis boeken lenen. Zo kun je kosteloos nieuwe boeken meenemen op vakantie. De meeste kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Zoek leuke boeken in het thema vakantie.

Je kunt al beginnen met lezen over dit thema voordat je op vakantie gaat om je kind voor te bereiden. Op die manier zullen ze dingen gaan herkennen en mogelijk ook beter begrijpen. Dat levert weer leuke gesprekken met je kind op!

De boeken van Bobbi zijn bij ons thuis erg favoriet. Ze zijn altijd in een bepaald thema en de zinnen rijmen, wat het altijd goed doet bij kinderen. Het boek ‘Bobbi in de zomer‘ kan ik je dan ook aanraden. 

Speeltent

Ga je kamperen met een tent of caravan? Hoe stoer is het dan als je kind zelf ook een eigen (speel)tent heeft? Het voordeel van speeltenten is dat je ze vaak makkelijk in- en uit elkaar kunt halen én dat ze enorm weinig ruimte in beslag nemen. Meerdere vliegen in één klap dus.

Let op! Houd er wel rekening mee dat het in de tent erg warm kan worden, je moet je kind dus goed in de gaten houden (sowieso natuurlijk).

Kid's Concept Speeltent Star Blauw

Deze mooie speeltent kun je hier vinden. De meeste speeltenten die je makkelijk mee kunt nemen op vakantie, zijn trouwens vaak ook goed betaalbaar. 

Lees ook het artikel ‘10 leuke cadeautips voor de kleine reizigers‘ voor nog meer inspiratie. 

Emmertjes, schepjes etc. 

Nog iets wat bij ons zeker niet mag ontbreken voor onze kinderen zijn emmers en schepjes waarmee zij in het water (en eventueel zand) kunnen spelen. Naar mijn ervaring zijn vooral de schepjes in het water enorm favoriet bij mijn kinderen. Mijn tip is om deze vooraf te kopen, in campingwinkels schrik je je vaak rot van de prijzen hiervan.

Heb je genoeg ruimte? Dan kun je ook overwegen om voor een strandkar met speelgoed te kiezen. Zo hoef je niet te sjouwen met het speelgoed en misschien dat je kind het zelf maar al te prachtig vind om deze kar mee te nemen!

Stepjes en (loop)fietsjes

Veel campings zijn veilig genoeg zodat je kind lekker op zijn/haar stepje of (loop)fietsje kan rijden. Dit zorgt sowieso voor een hoop plezier voor je kind en (in de meeste gevallen) dus ook voor jou! Heb je plek in je auto? Dan is dit dus zeker een aanrader!

Ook handig, sommige stepjes kun je inklappen waardoor ze nog minder ruimte in beslag nemen.

Tip! Let er wel even op of mogelijke hellingen op jullie camping niet al te stijl zijn om gevaarlijke taferelen te voorkomen.

HyperMotion kinderstep 3 Wielen Blauw Jongen 1 tot 5 Jaar

Deze veelzijdige step is zeer goed betaalbaar en zowel verkrijgbaar in een meiden- als jongensvariant. Klik hier voor meer informatie. 

Opvouwbaar voetbaldoel

Zijn je kinderen gek op voetbal? Dan kan een opvouwbaar voetbaldoel enorm leuk zijn om mee te nemen. Wij hebben onderstaande doeltjes en deze nemen ook vrijwel geen ruimte in beslag. Enorm handig en onze oudste zoon vindt het geweldig.

Je kunt deze voetbaldoelen in een set van twee stuks bestellen. Enne.. Vergeet niet om ook een bal mee te nemen natuurlijk! 😉 

Opblaasbaar speelgoed

Op veel campings is het toegestaan om opblaasbaar speelgoed in de zwembaden te gebruiken (check dit wel even van te voren om teleurstellingen te voorkomen). Het is leuk om voor je kinderen bijvoorbeeld een zwemband mee te nemen zodat zij kunnen ronddobberen. Daarbij neemt opblaasbaar speelgoed weinig ruimte in beslag in je koffer/auto.

Tegenwoordig kun je dit in alle soorten en maten verkrijgen. Let er uiteraard wel goed op dat het ook geschikt is voor de leeftijd van je kind. Ook dit kun je van te voren kopen (dit is meestal goedkoper) of ter plekke.

Intex Opblaasbare Alpaca / Lama - Opblaasfiguur 2020

Deze vrolijke alpaca vind ik wel enorm gaaf! 

Heb jij nog leuke aanvullingen voor deze lijst? Wij horen het graag zodat we de lijst nog verder kunnen aanvullen!

Kopfoto © Bigstock.com

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.

Dit artikel is als laatst geüpdatet in juni 2021.

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.