Welk speelgoed is leuk om mee te nemen op vakantie?

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen is dat eigenlijk bijna een soort mini verhuizing. Dit komt omdat je toch vaak de halve inboedel mee moet nemen, wil je zeker weten dat je kinderen genoeg hebben om mee te spelen en zich prettig voelen. Denk aan barbies, knuffels, knutselspullen, zwembanden, je kunt het zo gek niet bedenken. Natuurlijk past niet je halve inboedel in je auto. Daarom is het verstandig om te kijken wat jij echt mee moet nemen op vakantie en wat je kunt laten. Daarom bespreken we in dit artikel het leukste speelgoed om mee te nemen op vakantie!

Reisspelletjes

Als het een dag regent, wil je voorkomen dat de kinderen zich stierlijk gaan vervelen. Ook is het gewoon hartstikke gezellig om samen spelletjes te spelen (met of zonder kids!). Spelletjes spelen is een uitdaging voor het brein en daarnaast een leuke manier om je partner of ander familielid te laten zien wie de beste is. Neem daarom altijd reisspelletjes mee op vakantie. Denk aan Qwixx, Regenwormen, Exploding Kittens of Uno en natuurlijk een spel kaarten en dobbelstenen.

Water speelgoed

Ook kinder buitenspeelgoed mag niet vergeten worden. Zeker als je op zomervakantie gaat is het leuk om buitenspeelgoed mee te nemen. De meeste vakanties worden doorgebracht aan zee of bij een zwembad, dus waterspeelgoed mag niet ontbreken. Daarnaast zorgt waterpret ook voor de nodige verkoeling in warme landen. Ook ballen, frisbees, emmers en schepjes zijn leuk om mee te nemen. Wil je lekker spelen samen ín het water? Neem dan een grote zwemband of luchtbedje mee.

Knutsel- en tekenspullen

Ga je op vakantie waar het kouder is of meer kans op regen? Dan zijn knutselspullen en tekenspullen ook onmisbaar. Vooral voor de meiden is knutselen en tekenen een echte leuke bezigheid. Denk hierbij aan tekenboek, stiften, potloden, schaar, lijm, plakboek en nog veel meer. Niets gezelligers dan samen met een muziekje aan te knutselen. Creatief bezig zijn is daarnaast zowel ontspannend voor ouder als kind! Ook kun je de mooie creaties als aandenken bewaren.

Step of fiets

Grotere spullen met wielen vallen niet echt onder de categorie klein of licht, maar is wel ideaal vakantie speelgoed. Sommige van dit soort spullen zijn opvouwbaar of licht genoeg om mee te nemen. Je kunt ook een trekhaak of dakdrager installeren op je auto. Denk dan bijvoorbeeld aan een step of een fiets. Heerlijk voor je kindje om even de energie eruit te krijgen buiten. Daarnaast is bewegen gezond en belangrijk!

De favoriete knuffel of speelpop

Er is niets belangrijker dan de favoriete knuffel van je kind mee te nemen. Vaak is deze knuffel één van de beste vriendjes van je kind en hierdoor dus onmisbaar. Als je kind verdrietig is, kan de knuffel enorm helpen. Denk hier bijvoorbeeld aan als het stormt of als je kind niet kan slapen. Kinderen hechten veel waarde aan hun favoriete knuffel dus belangrijk is wel dat je hem goed bewaard. Ook een speelpop vinden kinderen vaak erg leuk. Ze kunnen hier urenlang meespelen en hun fantasie erop los laten gaan.

Als je het bovenstaande speelgoed meeneemt, dan wordt het gegarandeerd pret. Je kinderen kunnen zich genoeg vermaken en dit zorgt ervoor dat jij zo nu en dan ook je relax-momentje hebt. Kortom speelgoed meenemen is een echte must voor je vakantie!

Kopfoto © Pexels