Dagje Speelland Beekse Bergen met dreumes en peuter

Speelland Beekse Bergen is misschien wat minder bekend als het naastgelegen Safaripark. Als abonnementhouder van het Safaripark rijd ik er zelf regelmatig voorbij. Toch leek het mijn man en mij  leuk om hier ook eens met de kinderen naartoe te gaan. Als je opgegroeid bent in omgeving Tilburg in de jaren ’90 dan ken je het Speelland van de schoolreisjes die er destijds vaak naartoe gingen. In de afgelopen 20 jaar is er niet drastisch veel veranderd aan het park, maar daardoor niet minder leuk nu je zelf volwassen bent en kinderen hebt.

Het strand van Speelland Beekse Bergen

Het Speelland beschikt over een uitgestrekt strand. Dit strand ligt aan het Victoriameer. Aan dit meer ligt ook een van de vakantieparken en het eventcenter van de Beekse Bergen. Aangezien het Victoriameer dusdanig groot is, merk je daar overigens niets van.

Het strand ligt aan ondiepe stukken water. Verderop in het water zijn er zwemvakken afgezet voor grotere kinderen en volwassenen, zodat je dat wel vaker ziet in natuurzwemwater. Wij namen zelf schepjes, emmers en zandvormpjes mee maar deze zijn ook te koop in de souvenirshop van Beekse Bergen Speelland. En zonnebrandcrème,  een strandtentje en/of parasol is ook raadzaam om mee te nemen. Eigenlijk ben  je hier met je dreumes en peuter al klaar voor de perfecte dag. Ze kunnen zich vaak uren lang vermaken met een beetje zand en water. Daarnaast zijn er volop andere kinderen om mee te spelen.

Op het strand staan ook een speeltuin en is er een avontureneiland. Hier kunnen kinderen vanaf het strand naartoe via een vlot, klimparcours of via balken. Met een kleine om weg kun je hier over een pad naartoe lopen en je handdoekje neerleggen. Vooral voor de mensen die net wat rustiger willen zitten onder de bomen is dit een perfect plekje. Op dit avontureneiland staat ook een klein horecapuntje en kun je gratis waterfietsen lenen om een rondje te trappen op het Victoriameer.

Attracties/speeltuinen in Speelland Beekse Bergen

Speelland beschikt ook over een aantal kleine attracties en meerdere speeltuinen. Voor een groot deel van de attracties waren onze dochters echt een paar maatjes te klein. Als je met een dreumes en/of een peuter gaat moet je niet gaan vanwege de attracties, want dan kan het tegenvallen. Ze mochten wel in de buggybaan. Kinderen moeten hier wel zelfstandig in- en uit kunnen stappen en je moet erop kunnen vertrouwen dat ze tijdens de rit blijven zitten omdat je als ouder niet mee kunt rijden of langs de baan kan lopen.

Verder hebben ze meerdere springkussens, (air)trampolines, en een leuke speeltuin naast het restaurant. Bij deze speeltuin hebben ze ook bijzondere peuter/kleuterfietsjes. Onze dochter van 3 jaar oud heeft de funwheels (dit zijn karretjes die je laat rijden door middel van het draaien van hendels) geprobeerd maar dat bleek toch wel erg moeilijk.

Ik schat zelf in dat kinderen vanaf een jaar of 6 à 7 wat meer attracties kunnen doen zoals de waverider, splash, botsboten, bigwheels, kidskart en de aquashuttle. Deze laatste is wel bijzonder spannend. Hierbij word je vanaf een grote glijbaan op een matje gelanceerd op het water van het Victoriameer. Verder is ook nog een normale glijbaan die je vaak in zwembaden aan treft.

Als je als gezin even iets totaal anders wil gaan doen is er ook nog een midgetgolfbaan.

Horeca

Speelland beschikt over een groot horecapunt/restaurant. In basis is hier alles te krijgen van broodjes tot friet, dus hoef je niet persé alles van thuis mee te nemen. Verder is er o.a. op het avontureneiland nog een klein horecapunt voor o.a. koffie en ijs.

Overnachten in de Beekse Bergen

Vind je het Speelland zo leuk dat je er nog een dagje naar toe wil of wil je het combineren met een dagje Safaripark dan heb je ook de mogelijkheid om te blijven overnachten.Beekse Bergen beschikt over een camping, bungalowpark en een safariresort. In het safariresort kun je slapen tussen de wilde dieren van het Safaripark. Ook zijn er speciale glampingtenten en boomhutten te huur op het Safariresort.

Praktische informatie

Openingstijden

Speelland Beekse Bergen is normaal gesproken 365 dagen per jaar geopend vanaf 10.00 ’s morgens. De sluitingstijd is afhankelijk van de datum waarop je gaat. Voor de actuele sluitingstijden verwijs ik je dan ook graag naar hun website.

Entreeprijzen

  • Tot 3 jaar zijn kinderen gratis;
  • Dagkaart vanaf 3 jaar is € 8,95 en aan de kassa € 9,95;
  • Een parkeermunt kost € 5,00 per auto.

Adresgegevens

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

Klik hier voor de website van Speelland Beekse Bergen. 

Eindoordeel

Speelland Beekse Bergen is een leuk dagje uit met het gezin. Ik vind het wel een park dat afhankelijk is van redelijk tot mooi weer. Het biedt voor ieder wat wils en het strand is leuk voor heel het gezin. Met kleine kinderen richt je je misschien meer tot de speeltuinen en springkussens en met wat grotere kinderen vanaf een jaar of 6 op de minigolf en attracties.

Lees ook ons artikel: ‘Op Safari in eigen land: een dagje Beekse Bergen

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne