Spelen en kliederen bij Speellandschap De Heiberg in Veldhoven

Speellandschap De Heiberg in Veldhoven is een overzichtelijke speeltuin, waar peuters en kleuters zich kunnen vermaken op diverse speeltoestellen. Terwijl papa en mama op het terras genieten van een hapje en een drankje.

Speellandschap De Heiberg

Hoewel deze speeltuin praktisch bij ons om de hoek ligt waren wij hier nog nooit geweest. Toen we van deze speeltuin hoorden konden we dan natuurlijk ook niet anders dan hem meteen uittesten!  

Speellandschap de Heiberg is gelegen in Veldhoven nabij Eindhoven. De Heiberg is een niet al te grote speeltuin waar kinderen tot en met ongeveer 10 jaar zich goed kunnen  vermaken. De speeltuin wordt omringt door tennisvelden en is gelegen naast Street Jump Veldhoven en evenementenlocatie Strand 365.

Springen, klimmen, glijden en meer

Bij binnenkomst kun je het hele speellandschap in een oogopslag zien. Dit vonden wij erg handig, zeker wanneer je de speeltuin (net als ons) bezoekt met kleine kinderen. Het speellandschap heeft een mooie moderne uitstraling met veelal houten toestellen. De speeltuin bestaat onder andere uit trampolines, een kabelbaan, schommels, klimtoestellen met glijbaan en diverse houten speelhuisjes.

De speeltuin wordt omringt door gras maar onder de speeltoestellen ligt vooral zand. Bij onze meiden waren vooral de speelhuisjes en glijbaan favoriet. Ook bij de kabelbaan stond continu een rij met voornamelijk oudere kinderen.  

Lekker in de modder

Wat Speellandschap De Heiberg bijzonder maakt is de mega modderpoel die de kinderen zelf kunnen maken middels een waterpomp boven op de heuvel. Tijdens ons bezoek was het erg warm waardoor de kinderen enthousiast aan het pompen waren en de poel bijna volledig onder water stond (ondiep). Dit vonden de meiden in het begin even wennen (iew vies). Maar na een paar minuten lagen ook zij languit in de modder. Er zijn tunnels en diverse speeltoestellen waarmee je de modder op kunt scheppen en takelen heel erg leuk.

Tip: Vergeet niet een extra setje kleding of zwemkleding mee te nemen en trek je kinderen niet hun nieuwste kleding aan want vies worden ze zeker (die van ons tenminste wel)!  

Onder het genot van een hapje en een drankje

Het Speellandschap beschikt over een schitterend, ruim terras dat iets hoger gelegen is dan de speeltuin waardoor je de kinderen goed in de gaten kunt houden. Perfect, want zo kun je met een gerust hart genieten van een kopje koffie terwijl je je kinderen niet uit het oog hoeft te verliezen. Wel zo geruststellend met dat water.

De Heiberg heeft een uitgebreide kaart waardoor je hier als (groot)ouder of begeleider heerlijk kunt borrelen. Op vrijdag, zaterdag en zondag steken ze aan het eind van de middag de BBQ aan en zorgt Luca Catering voor heerlijke gerechten. Het is deze dagen dus ook mogelijk hier te dineren.   

Vanwege het Coronavirus is er een nieuwe manier van bestellen. Op iedere tafel staat een kaartje met QR code, na het scannen van deze code kom je in de online menukaart waar je kunt selecteren wat je wilt eten of drinken. Dit kun je vervolgens direct via IDeal betalen waarna de bestelling wordt verzonden naar de bar/ keuken. In principe vonden wij dit een prima en overzichtelijk systeem. Hierdoor is het alleen niet mogelijk contant te betalen.

Praktische informatie over Speellandschap De Heiberg

Toilet

Er zijn voldoende toiletten aanwezig, inclusief een verschoningsruimte. De deur gaat erg stroef dus ook als je kind al zindelijk is kan het geen kwaad om toch even mee te lopen.  

Tarieven

  • Entree 2 t/m 16 jaar                       € 3,00
  • Kinderen tot 2 jaar                          Gratis
  • Volwassenen                                    Gratis
  • 10 rittenkaart                                   € 24,00
  • Ochtendarrangement                   € 1,50

Het is bij De Heiberg ook mogelijk een kinderfeestje te geven. Dit kan vanaf € 7,00 per persoon. Dit is inclusief 2 kannen ranja, een waterijsje, zakje snoep en een cadeautje voor de jarige. Hierop zijn diverse uitbreidingen te vinden op de website.

Ook is het mogelijk het Speellandschap te bezoeken met scholen of groepen de kosten hiervoor zijn op aanvraag.

Openingstijden

Maandag        09.00 – 18.00 uur
Dinsdag          09.00 – 18.00 uur
Woensdag      09.00 – 18.00 uur
Donderdag     09.00 – 18.00 uur
Vrijdag            09.00 – 20.00 uur
Zaterdag         10.00 – 20.00 uur

Van april tot en met oktober is Speellandschap De Heiberg 7 dagen per week geopend. In april en oktober kunnen bovenstaande openingstijden afwijken, kijk voor je bezoek daarom even op de Facebookpagina van Speellandschap De Heiberg om te kijken of ze niet gesloten zijn.

Adresgegevens

Speellandschap De Heiberg

Heerseweg 49
5504 Veldhoven

Website: www.speellandschapdeheiberg.nl

Parkeren

Er is een ruime (gedeelde) parkeerplaats naast het Speellandschap waar je gratis kunt parkeren.

Hoe vonden wij Speellandschap de Heiberg?

Wij hebben ons bij deze speeltuin heel erg goed vermaakt. De speeltuin is niet groot maar daardoor is hij wel heel overzichtelijk waardoor zowel wij als ouders, maar ook onze kinderen hier een hele fijne middag hebben beleefd. Ben je op zoek naar een speeltuin waar je als ouder kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen heerlijk kunnen spelen dan is Speellandschap De Heiberg absoluut een aanrader!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Mirjana