Speelnatuur bij Koetshuis Beerschoten (De Bilt)

Last updated:

De blauwe luchten en de eerste zonnestralen zijn weer gesignaleerd: het is lente! En in de lente gaan we graag naar buiten. Een van onze favorieten is Koetshuis Beerschoten in De Bilt. In het Koetshuis zit tegenwoordig een restaurant. Bij het restaurant is een heerlijke speelnatuur aangelegd. Ook is hier het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap.

Speelpad Beerschoten

Het Koetshuis ligt midden in de landgoederen Beerschoten, Houdringe en het Panbos. Wil je eerst wandelen voordat je neerstrijkt op het terras? Dat kan hier goed. In het bezoekerscentrum is een boekje te koop met een ‘actieve wandelroute’ (kosten: 1 euro). Door het speelpad Beerschoten kun je het bos beleven. Je hebt het boekje nodig voor de wandelroute. Je moet namelijk de folder op de kompasrozen langs de route leggen, en zo vind je de weg. Het vertrekpunt is vanuit Koetshuis Beerschoten.

Speelnatuur

Uitgewandeld? Spelen maar! In de speelnatuur kunnen kinderen geweldig spelen. Er is een boomhut aangelegd, er is een waterpomp, er zijn waterstroompjes en voor de allerkleinsten is er een zandbak. Een setje schone kleren of laarzen zijn geen overbodige luxe. Leuk aan de speelnatuur is ook dat er veel bloemen bloeien in de lente en in de zomer.

Restaurant

Het Koetshuis beschikt over een heerlijke terras. Bij minder weer kun je ook binnen zitten. Voor kinderen is er een speciaal menu. De welbekende pannenkoek en tosti ontbreken niet op dit menu. Wat ik leuk vind, is dat ze ook andere gerechtjes op de kaart hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een maïskolf op een stokje, een glaasje soep of een bakje komkommer.

Beeldentuin

Rondom het Koetshuis ligt ook beeldentuin Jits Bakker. Deze beeldentuin is vrij toegankelijk. Het is leuk om een rondje door deze beeldentuin te lopen. Wat wij vaak doen, is de beelden dan imiteren. Kun jij je zoon of dochter ook in de lucht een kus geven?

Praktische gegevens

  • Adres: Koetshuis Beerschoten, Holle Bilt 6 in De Bilt.
  • Openingstijden: Alle dagen geopend, van 10 uur tot 17 uur.
  • Honden zijn aangelijnd welkom.
  • Het restaurant is pin only.
  • Website: www.koetshuisbeerschoten.nl.

Tot slot

Wij gaan graag naar Koetshuis Beerschoten! Fijn dat je na een wandeling ook lekker kunt spelen. En dat je dan een menukaart hebt waar iedereen blij van wordt. Jammer is dat je vanaf het terras geen direct toezicht hebt op de speelnatuur, maar gelukkig zijn er in de speeltuin genoeg bankjes. Vaak in de zon!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte