Gratis speelplezier bij Speelpark de Splinter in Eindhoven

Last updated:

Speelpark de Splinter is een mooie, ruim opgezette speeltuin in Eindhoven. Het grote pluspunt van Speelpark de Splinter is dat je hier van maandag tot en met zaterdag helemaal gratis terecht kunt voor urenlang speelplezier. 

Over Speelpark de Splinter

De Splinter is al sinds mijn eigen jeugd een begrip in Eindhoven. Zelf kwam ik hier als kind al graag en nu ik zelf moeder ben merk ik dat ook mijn kinderen hier graag spelen.

Speelpark de Splinter is een openluchtspeeltuin gelegen aan het Henri Dunantpark in Eindhoven. De speeltuin is onderverdeeld in diverse gebieden voor alle leeftijden. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen zich hier daardoor uren vermaken. Het speelpark is ruim 7 voetbalvelden groot met onder andere een kinderboerderij, zwembad en bouwhoek.   

Voor de Kleintjes

Speciaal voor de kleine kinderen heeft Speelpark de Splinter een peuterhoek ingericht. Hier vind je allerlei speeltoestellen gericht op kinderen tot en met 4 jaar. De peuterhoek is gedeeltelijk afgesloten en omringt door bankjes waardoor je als ouder je kleintje met een gerust hart kunt laten spelen. De peuterhoek is echter niet helemaal afgesloten waardoor je peuter alsnog kan “ontsnappen” naar een ander gedeelte van de speeltuin (wat onze jongste dan ook graag deed).

Klimmen en klauteren

Vanuit de peuterhoek kun je zo doorlopen naar het grootste gedeelte van Speelpark de Splinter. Hier vind je ook het horeca gedeelte met voldoende zitplaatsen en een ruim grasveld om bijvoorbeeld op te picknicken. Daarnaast vind je hier speeltoestellen voor groot en klein, een zandspeelplaats met water, een kabelbaan en een hele hoop glijbanen.

Naast speeltoestellen vind je hier een kinderboerderij met onder andere varkens, geiten, cavia’s en ezels. Op de meeste dagen kun je hier ook in zodat je de dieren kunt aaien. Tijdens ons bezoek was er net een groep biggen geboren wat de kinderen natuurlijk geweldig vonden.     

Als echte Piraten!

Er is in Speelpark de Splinter een speciaal gedeelte aangelegd voor echte waaghalzen met een heus Pirateneiland waar speeltoestellen worden omringt door water. Ben je niet zo’n sterke klimmer dan haal je hier gegarandeerd een natte broek! Dit gedeelte is afgezet met poorten en hekken waardoor kleine kinderen hier niet zomaar, zonder begeleiding binnen kunnen lopen (wel zo fijn met al dat water!).

Naast dit gedeelte vind je ook de bouwplaats een afgezette ruimte waar oudere kinderen met echt hout en gereedschap de mooiste hutten kunnen bouwen.     

Zwemmen

Speelpark de Splinter beschikt sinds juli 2023 over een spraypark en peuterbad met glijbaantjes! Het zwembad is ondiep en super overzichtelijk. Dus vergeet niet om je zwemkleding mee te nemen als je het speelpark gaat bezoeken!

Horeca in Speelpark de Splinter

Het is in dit speelpark toegestaan je eigen consumpties mee te nemen. Van maart tot en met oktober kun je op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en tijdens de schoolvakantie terecht bij het winkeltje waar je onder andere terecht kunt voor iets te drinken, een broodje en een ijsje.

Praktische informatie over Speelpark de Splinter

Toilet

Er zijn voldoende toiletten aanwezig, inclusief een verschoningsruimte en invalidentoilet. Vanwege Corona is een deel van de toiletvoorzieningen gesloten.

Tarieven

Maandag t/m zaterdag:

  • Individuele bezoekers: Gratis
  • Groepen uit Eindhoven (bijv. scholen): € 1,50,- per kind
  • Groepen buiten Eindhoven (bijv. scholen): € 2,50,- per kind
  • Begeleiding: Gratis

Zon- en feestdagen: € 1,50,- per persoon

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag: 9.00-18.00 uur
  • Zaterdag: 10.00-18.00 uur
  • Zondag: 12.00-18.00 uur

Gesloten op: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag

Tip: Vanwege Corona is het maximale aantal bezoekers beperkt, het kan dus zo zijn dat je in het weekend moet wachten tot je het speelpark binnen kunt. Dit kun je voorkomen door vooraf even op de facebookpagina van de Splinter te kijken, wanneer het erg druk is op het park melden zij dit altijd.

Adresgegevens

Speelpark de Splinter
Rode Kruislaan 2 in Eindhoven

Telefoonummer: 040 – 241 54 16

Website

Parkeren

Langs de Rode Kruislaan kun je gratis parkeren. Op drukke momenten is hier vaak geen plaats maar in de woonwijken aan de Rode Kruislaan is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid.  

Hoe vonden wij Speelpark de Splinter?

Speelpark de Splinter is wat ons betreft een absolute aanrader! Je kunt je hier als kind echt uren vermaken en voor de prijs hoef je het natuurlijk niet te laten. Op een mooie dag vind je hier alles wat je nodig hebt voor top dag (zwembad, ligweide, speeltoestellen etc.). Bij onze jongste (2 jaar) is de kinderboerderij en de peuterspeelplaats absoluut favoriet en de oudste (5 jaar) vind vooral de hoge glijbanen en het zwembad heel erg leuk.

Speelpark de Splinter is echt nog een speeltuin zoals deze vroeger was. Een speeltuin waar kinderen worden uitgedaagd en waar ze ongestoord de spannendste avonturen kunnen beleven.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Mirjana