Nostalgisch spelen bij Speelpark Hoge Boekel in Enschede

Speelpark Hoge Boekel is een leuke ruime speeltuin in Enschede waar kinderen fijn kunnen spelen. De speeltuin heeft naast allerlei nostalgische speelattributen ook enkele attracties waar je muntjes voor kunt kopen. Ook is het mogelijk om hier te midgetgolfen. En gezien de prijs, is dit ook nog een leuke locatie om een kinderfeestje te geven. Kijk je mee?

Dit artikel als laatst geüpdatet in mei 2021.

Speelpark Hoge Boekel, een ruime speeltuin in Enschede

Omdat onze vakantiebestemming in de buurt van Enschede was, wilde ik graag met de kinderen een kijkje nemen bij Speelpark Hoge Boekel. Toen we dus een dagje in Enschede waren, zijn we in de loop van de middag richting dit leuke speelpark gegaan. De kinderen hebben het hier erg naar hun zin gehad dus ik deel deze grote speeltuin daarom graag met jullie.

Nostalgisch spelen

Na onze auto geparkeerd te hebben wandelen we naar de entree. Hier dienen we de toegang te betalen en muntjes voor enkele attracties.

Het eerste wat ons opvalt aan Speelpark Hoge Boekel is dat er héél veel te spelen valt voor kinderen. Het is een hele grote speeltuin met ook veel nostalgische speelattributen. Sommige attracties hebben wij zelfs nog nooit gezien, of in ieder geval niet in de vorm zoals we ze hier zien staan. Het speelpark heeft zowel een gedeelte dat overdekt is en een gedeelte waar dit niet het geval is.

Onze oudste van 5 jaar kon grotendeels zelf zijn gang gaan dus die vloog ook van hot naar her. Voor onze jongste was dit niet het geval, dus we waren veelal met hem bezig. Later zagen we wel dat er een klein overdekt stukje is wat geschikt is voor de allerkleinsten en ook een beetje verstopt zat in een hoekje.

Een aantal attracties die ik zelf erg leuk vond was een klein reuzenrad. Hier kunnen in totaal 5 kinderen in. Kinderen zitten op stoeltjes en dienen te worden vast met een gordel. Een persoon, zwaarder dan uit mijn hoofd 50 kg, kan het apparaat bedienen door op een plateau te staan bij het bedieningsapparaat. Met de knoppen kun je het reuzenrad dan laten draaien.

Ook heb je nog attracties als safari jeeps en een treintje. Het treintje reed nu helaas niet. De safari jeep kun je wel zelf bedienen. Wanneer je kind met jou, of alleen mits groot genoeg, in de safari jeep gaat zitten, kun je bij het bedieningspaneel de jeep laten rijden. De autootje rijdt over een rails en de rit is nog best lang. Mijn jongste vond dit prachtig en wilde dan ook graag nog een keer een rondje in de safari jeep.

Nog een attractie die ik wel leuk vond was een bootje welke eerst via een rails omhoog getakeld wordt en vervolgens het water in schiet. Hierbij dient een volwassenen op een stoeltje te gaan zitten waar trappers zitten (zoals bij een fiets). Door te trappen werd het bootje waar je kind in zit naar boven getakeld. Is je kind boven? Dan kun je aan de hendel trekken en schiet het bootje dus zo weer omlaag. Hilarisch!

Overdekt spelen

In het overdekte gedeelte van Speelpark Hoge Boekel vind je met name wat klim- en klautertoestellen, glijbanen, een springkussen, trampolines en enkele andere attracties. Ook airhockey kun je hier doen. Er was ook nog een kleine draaimolen waar deze was toen wij er waren afgezet i.v.m. de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Er zijn meerdere ballenbakken om in te spelen. Bij de ene kun je als ouder zijnde ook makkelijk bij je kind komen. Bij de andere had ik dat gevoel niet. Je diende namelijk eerst met een trap omhoog te gaan. Dan kun je vervolgens met een glijbaan of met een andere trap de ballenbak in. Je kunt van buitenaf niet zomaar in de ballenbak komen. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kun je dus niet zo 1 2 3 naar je kind toe. Dit mag naar mijn mening wel verbeterd worden.

De trampolines waren wel lekker groot. Dit vond mijn jongste maar al te prachtig! Die was hier dan ook niet weg te slaan. Heerlijk om te zien!

Kinderen moeten hun schoenen uittrekken alvorens het springkussen, de klim- en klautertoestellen en trampolines worden betreden. Bij het overdekte gedeelte kun je dan ook op een aantal plekken een soort vakkenkasten vinden waar zij hun schoenen in kunnen plaatsen. Handig!

Attractiemunten

Voor een aantal attracties heb je munten nodig welke je bij de entree kunt kopen. De attracties waarvoor dit nodig is zijn:

 • disco boten
 • twister baan
 • graafmachine
 • airhockey

Midgetgolfen

Mocht je het leuk vinden om te midgetgolfen, dan is dat ook mogelijk bij Speelpark Hoge Boekel. De midgetgolfbaan is een 18 holes en ligt in een mooie tuin. Wij hebben dit zelf niet gedaan op het moment dat wij er waren, het zag er namelijk redelijk druk uit.

Midgetgolfen kost € 4,- per persoon.

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn een tweetal eet- en drinkmogelijkheden bij Speelpark Hoge Boekel. Er is een soort snackbar welke goed betaalbaar is én een terras heeft met overzicht over het Speelpark. Het terras ligt trouwens voor de entree, dus zorg er voor dat je een stempel hebt zodat je indien gewenst nog terug kunt naar de speeltuin. Ook voor eventuele toiletbezoeken is het handig om een stempel te hebben.

Verder is er nog een restaurant op het terrein. Wij hebben hier zelf niet gegeten maar aan de menukaart te zien kun je hier een beste maaltijd eten. Mogelijk fijn wanneer je hier iets later in de middag bent en aansluitend een goede avondmaaltijd wil eten. Het restaurant heeft ook een kindermenu.

Klik hier voor meer informatie over het restaurant.

Praktische informatie

Openingstijden

Speelpark Hoge Boekel is geopend van 19 mei t/m 24 oktober 2021 en hanteert de volgende openingstijden:

 • Maandag: gesloten, met uitzondering van schoolvakantie- en feestdagen
 • Dinsdag: van 10.30 tot 18.30 uur 
 • Woensdag: van 10.30 tot 18.30 uur 
 • Donderdag: van 10.30 tot 18.30 uur 
 • Vrijdag: van 10.30 tot 18.30 uur 
 • Zaterdag: van 10.30 tot 18.30 uur 
 • Zondag: van 10.30 tot 18.30 uur 

De horecagelegenheden en midgetgolf zijn van maandag t/m zondag geopend van 10.30 tot 20.30 uur.

Tarieven

Entreeprijzen Speelpark Hoge Boekel:

 • 0 t/m 1 jaar: gratis
 • 2 t/m 20 jaar: € 8,-
 • Ouder/Begeleider vanaf 21+: € 4,-
 • Vanaf 65 jaar: gratis

Tarieven voor de munten voor bepaalde attracties:

 • 6 attractiemunten: € 4,-
 • 12 attractiemunten: € 7,-
 • 18 attractiemunten: € 9,50

Adresgegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Hoge Boekelerweg 410
7532 RE Enschede NL

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het speelpark zelf.

Website: www.speelparkhogeboekel.nl

Dit is wat wij vonden van Speelpark Hoge Boekel

Wij zijn in de middag naar Speelpark Hoge Boekel gegaan na een drukke ochtendplanning. Het was voor de kinderen een fijn moment om de energie die zij nog hadden eruit te kunnen gooien. Zij vonden het hier dan ook maar al te prachtig en waren het er niet mee eens op het moment dat we richting ons vakantieadres terug gingen.

Ik vond het ook een leuke speeltuin voor kinderen door de diversiteit die het te bieden heeft. Ook bij eventueel afwisselend weer kun je hier prima naartoe doordat een gedeelte overdekt is mocht er toch een regenbui vallen.

Mijn man vond deze speeltuin in Enschede wat ouderwets. Het ziet er inderdaad wel wat oud uit mag dat mag de pret absoluut niet drukken.

Wil je nog meer leuke uitjes doen in de provincie Overijssel? Lees dan ook ons artikel ‘De leukste uitjes met kinderen in de provincie Overijssel‘ voor nog meer leuke tips!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela