Speelpark Oud Valkeveen opent maar liefst drie nieuwe attracties!

Speelpark Oud Valkeveen, al enige tijd wilden wij deze locatie ook eens ontdekken maar steeds kwam het er niet van. Eindelijk was het nu dus zo ver! En sinds dit jaar is het park ook nog eens drie attracties rijker! In dit artikel laat ik je zien om welke attracties het gaat, en uiteraard hebben wij deze ook getest. 😉 Eén ding is duidelijk: Speelpark Oud Valkeveen is een dikke aanrader voor de zomervakantie!

De drie nieuwe attracties van Oud Valkeveen

De Drakenbaan

De Drakenbaan is een nieuwe achtbaan die perfect geschikt is voor de allereerste keer! Hij is namelijk niet groot en gaat ook niet extreem hard. Een ritje is dus zo voorbij. Oké je mag dan wel twee rondjes. 😉 De minimumlengte die voor de Drakenbaan geldt is 90 cm onder begeleiding en vanaf 105 cm mag je kind alleen in deze achtbaan.

Onze oudste zoon is gek op achtbanen en deze viel dan ook goed bij hem in de smaak. Meneer was het er dan ook niet mee eens dat we naar de volgende attractie toe gingen.

Pony Trekking

Naast de Drakenbaan vind je direct de Pony Trekking. Deze attractie is ook geschikt voor de kleinere kinderen. Bij deze attractie stap je op de rug van een pony of konijn en hobbel je over een baan welke door een boerderij landschap rijdt. Zo kom je onderweg ook o.a. schapen tegen.

Omdat onze oudste nog boos was dat hij niet nog een ritje in de Drakenbaan mocht, was eerst onze jongste aan de beurt om een ritje te maken. Deze vond het prachtig! Vervolgens wilde de andere meneer toch ook maar.

Voor deze attractie dienen kinderen onder 90 cm begeleid te worden en tussen de 90 en 110 cm mogen kinderen zelfstandig.

Eagle Tower

De derde nieuwe attractie van 2019 is de Eagle Tower. Deze toren vind je in het midden van het park, naast de trampolines. Bij deze attractie is het de bedoeling dat je jezelf omhoog trekt zodat je bovenaan een mooi uitzicht over heel Speelpark Oud Valkeveen hebt. De minimale lengte voor deze attractie is 95 cm onder begeleiding en 120 cm zelfstandig.

Onze oudste is hier samen met zijn vader in geweest. Aan zijn gezicht te zien baalde hij behoorlijk toen ze weer naar beneden moesten komen. Kortom: attractie goedgekeurd. 😉

Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Uiteraard hebben wij nog veel meer gedaan naast de bovengenoemde attracties. Ik zal je dan ook een indruk proberen te geven van wat er hier nog meer te doen is.

De allereerste attractie waar mijn oudste na binnenkomst direct in wilde, was de Flying Ace. Dit is een klein schommelschip die simpelweg gewoon doet wat hij moet doen: schommelen! Voor de attractie dienen kinderen ten minste 90 cm te zijn onder begeleiding en vanaf 105 cm mogen ze er zelfstandig in.

Onze jongste koos liever voor de draaimolen waar onze oudste zich natuurlijk véél te groot voor voelt.

Een attractie waar mijn direct op viel, was de Bijenzweefmolen. Deze vond ik er zo leuk uit zien! Deze attractie is geschikt voor kinderen tussen de 95 en 150 cm. Mijn oudste had zijn zinnen gezet op de Drakenbaan toen hij hoorde dat er een achtbaan was, dat hij op dat moment even geen omkijk meer had voor andere attracties. 😉

Terwijl we naar de Drakenbaan liepen, kwamen we een treintje tegen die door het hele Speelpark rijdt. Je kunt op meerdere punten in- en uitstappen.

Na vervolgens in de nieuwe attracties de Drakenbaan en de Pony Trekking te zijn geweest, volgen we het pad en komen o.a. langs één van de leuke speeltuinen. Een prima moment om ook even iets te drinken terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.

Daarna lopen we weer verder langs het pad en komen wat verder achterop het park terecht. Hier zijn nog veel meer speeltuinen te vinden, en ook een groot veld met een ballenbak en meerdere trampolines. Eén van die trampolines is een stormbaan. Leuk! Bij dit veld kun je ook direct richting het water wandelen waar echt een strandje is aangelegd met ligbedden. Het was nu iets te fris daarvoor, maar ik kan me voorstellen dat het bij warmer weer ‘The place to be’ is voor gezinnen.

Na wat energie te hebben verbrand, kiezen we er voor door dit weer aan te vullen met een lunch in het restaurant. Er zijn een aantal eet- en drinkmogelijkheden op het park te vinden. In het restaurant vind je wat simpelere dingen zoals een tosti, hotdog en saucijzenbroodje. Wat ik persoonlijk wel erg leuk vind, is dat er bij het restaurant een speelgedeelte is voor kinderen waar zij met Playmobil kunnen spelen. Ze hebben hier speciale tafels voor gemaakt en je kunt ook collecties bezichtigen in vitrinekasten.

Het restaurant grenst aan de Wonderwaterwereld, waar wij na een tosti te hebben genuttigd even een kijkje gaan nemen. Op deze plek is een indoor speeltuin te vinden in, zoals de naam al zegt, onderwater thema. Aan het hele decor is gedacht. Heel erg leuk gedaan! Het was buiten op dat moment iets te lekker weer waardoor we hier niet zo lang zijn gebleven.

Binnen is trouwens ook nog het toneelpodium te vinden en een bioscoop. Handig voor wanneer het weer net even iets minder is!

Weer eenmaal buiten, bezoeken we de nieuwe attractie de Eagle Tower en spelen nog wat in de speeltuin.

Tegenover de speeltuin was ook nog een Oldtimerbaan te vinden met daarachter een speeltuin voor de allerkleinsten. Doordat de lucht aardig begon te betrekken, hebben we er voor gekozen om dit deel over te slaan en nog één laatste attractie te pakken.

De laatste attractie waar wij voor kozen, was de Zwierezwaai. Dit is een soort zweefmolen waarbij je i.p.v. in stoeltjes op een bankje zit. De Zwierezwaai kantelt aardig waardoor ik het als toekijkende moeder, best wel even een beetje warm kreeg. Aan de gezichten daarna te zien was dit wel zeker een geslaagde rit! Enkel onze oudste is hier in geweest. Je dient voor deze attractie namelijk minimaal 105 cm te zijn (én terecht!) met begeleiding van een volwassene en 125 cm zonder begeleiding.

Vervolgens begon het toch iets te drukken waardoor we met een wat hoger tempo richting de auto zijn gelopen.

Wil je nog meer beelden zien van Speelpark Oud Valkeveen? Bekijk dan ook het artikel ‘Een dag vol leuke attracties in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden‘ waarin onze schrijfster Michelle laat zien hoe haar gezin dit pretpark heeft ervaren.

En dit is wat ons gezin er van vond

Voor alles is een eerste keer, en zo ook voor ons. Speelpark Oud Valkeveen zou ik zelf omschrijven als een hele leuke grote speeltuin met hier en daar wat attracties. Als je met dit gevoel hier naartoe gaat, dan zul je er zeker geen spijt van krijgen. Met name voor gezinnen met iets jongere kinderen (vanaf 90 cm zeker) kun je je hier flink vermaken. Ik vind het erg leuk dat je spelen kunt afwisselen met attracties en zelfs het water kunt opzoeken indien het weer dat toelaat. Onze oudste hebben we ook om zijn mening gevraagd en die is in ieder geval zeer te spreken over het park. Gelukkig is Speelpark Oud Valkeveen niet zo heel ver rijden vanaf onze woonplaats, waardoor we hier vast en zeker vaker naartoe zullen gaan.

Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is het aanbod qua voedsel. Het zou leuk zijn als hier wat meer variatie in zou zijn. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat wij vaak ons eigen eten gewoon meenemen en het in die zin voor ons dus niet zo heel belangrijk is.

Als eindcijfer geef ik Speelpark Oud Valkeveen dan ook een 9! Enne.. Mijn oudste geeft het zelfs een dikke 10. 😉

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela