Een dag vol leuke attracties in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Speelpark Oud Valkeveen stond al een tijd op ons lijstje. Nu was het dan eindelijk zo ver. Speelpark Oud Valkeveen is prima geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Ik laat je in dit artikel weten wat ik (en mijn dames) van het park vinden en of het zijn geld waard is. Wij zijn met onze dochters van 6  jaar (ongeveer 1.25m) en 4 jaar (ongeveer 1.05) geweest op een zondag in de meivakantie.

Armbandjes

Bij binnenkomst van het park kun je meteen armbandjes kopen voor € 0,50, hier kun je je telefoonnummer op zetten! Ik heb dit nog nooit eerder gezien en vond dit echt een ontzettend goed idee, mijn dames dragen standaard een armbandje met naam en telefoonnummer, maar wilde deze armband er graag bij hebben voor de verzameling. Dit is echt een tip! Ze mogen in dit park veel zelf doen en het is een vrij groot park.

De buitenattracties

Wij hebben een aantal attracties uit geprobeerd welke ik hieronder dan ook zal beschrijven:

Ooigevaar

Bij binnenkomst rende mijn dochter meteen al af op de attractie Ooigevaar, voor deze attractie moet je minimaal 1,07 m zijn. Ze wilde hier eigenlijk wel blijven, ze kon zo doorlopen en toen ze klaar was stond ze weer opnieuw in de rij, waar ze ook weer meteen door kon lopen. De attractie heeft in totaal plek voor 10 kindjes (papa en mama mogen eventueel ook mee), en gaat van boven naar beneden met een vrije val. Het personeelslid wat hierbij stond was super, de kinderen riepen met zijn allen dat ze nog een rit wilde en gingen vervolgens opnieuw omhoog. Ze speelde erg leuk in op de kinderen.

Bijenzweefmolen

Daarnaast vond je de attractie Bijenzweefmolen, dit vond mijn jongste van 4 jaar een super leuke attractie. Je vliegt rondjes in een bij, en door op de groene knop te drukken kun je zelf zo hoog als je wilt gaan. De minimale lengte hiervoor is 0,95 m en de maximale lengte 1,50 m. Ook het personeel dat hierbij stond reageerde super op de kinderen. Toen mijn jongste 5 rondjes achter elkaar wilde blijven zitten (nee ik kreeg haar hier serieus niet meer uit) reageerde ze super. Er stond geen rij en zolang de rest van de kindjes erbij paste die wel in de rij stonden, mocht ze gewoon blijven zitten. Met wat grapjes tussendoor, voelde mijn dochter zich zo op haar gemak, dat het alsmaar moeilijker werd haar hier nog uit te krijgen. Gelukkig was mijn dochter niet de enige, en zat er jongetje in die nog meer rondjes achter elkaar was blijven zitten.

Flying Ace

Flying Ace is een vliegtuig dat op en neer schommelt. Bij deze attractie krijg je gegarandeerd kriebels in de buik! De meiden kwamen hier dan ook steeds giebelend uit. Zonder begeleiding moet je 1,05 m zijn , dus ze mochten er met zijn tweetjes in. Maar is je kindje 0,95 m, dan mag hij/zij er onder begeleiding ook in.

Vliegende Valk

Een attractie die mijn dochter van 6 jaar er erg spannend uit vond zien, maar toch wel heel erg leuk vond was de Vliegende Valk. Tussen de 1,00 m en 1,20 m mag je er onder begeleiding in, boven de 1,20 mag je zonder begeleiding. Je zit tegenover elkaar, en gaat net als in een achtbaan eerst langzaam naar boven. Vanaf daar wordt het wagentje “laten vallen” waardoor je eerst erg hard gaat, en steeds minder hoog komt (ja hoe leg ik dit nou eens goed uit). In ieder geval, weer een super leuke attractie. Mijn jongste dochter wilde hier niet in, want die had de attractie ernaast al gezien, en dat is waar vervolgens we ook naartoe gaan, haar favoriet.

Pony Trekking

Nu komen we gelijk bij de volgende attractie, een nieuwe attractie ook, Pony Trekking. Niet alleen pony’s maar ook konijnen kom je tegen tijdens deze rit. Om en om kwamen de pony’s en konijnen voorbij. Maar mijn jongste dochter had haar zinnen gezet op een pony. Ze was een van de weinige, want ieder ander in de rij had liever een konijn. Als je kind tussen de 0,90 m en 1,10 m is, mag hij/zij enkel onder begeleiding in deze attractie. Het personeel van Speelpark Oud Valkeveen let erg goed op deze minimum lengte-eisen.

Drakenbaan

Nog een nieuwe attractie is de Drakenbaan. Uiteindelijk is dit de attractie waar ze het meeste zijn in geweest. Ze wilde elk plekje in de achtbaan geprobeerd hebben, voor, achter, midden, daar weer tussen in. Een echte hit dus. Vanaf 1,05 m mag je kind er al zonder begeleiding in, vanaf 0,90 m mogen zij er onder begeleiding in. Mijn jongste vond het toch nog spannend en wilde er wel graag met papa en mama in.

Vallende Schuit

Een attractie waarvan ik niet had verwacht dat mijn oudste dochter erin had durven gaan, de Vallende Schuit. Hier was de rij wel ietsjes langer (oké een paar minuten, maar deze attractie is één van de leukste en tegelijk spannendste attractie van het park). Je moet minimaal 1,20 m zijn voor deze attractie, en moet er alleen in. Heel langzaam ga je in het bootje achteruit omhoog. Wanneer je de top bereikt, ga je in een vrije val naar beneden en plonst het bootje zo in het water.

Overige buitenattracties

Je vindt in het park ook een draaimolen, treintje, oldtimerbaan, zwierezwaai, botsauto’s, mega glijbaan en waterfietsen.

Shows in Stronkeltje’s Theater

In Stronkeltje’s Theater is er op rustige dagen 1 show en op drukkere zomerdagen wel 5 shows. De shows zijn interactief, alle kinderen mogen meedoen. Stronkeltje en Fonkeltje komen regelmatig in de shows en kom je regelmatig in het park tegen. Het ligt aan het weer of de show binnen of buiten is. Ook leuk: er zijn geregeld momenten om met Stronkeltje en Fonkeltje op de foto te gaan.

Binnenactiviteiten, buitenactiviteiten en eten

Binnen is er ook nog ontzettend veel te doen. Van schminken tot een binnenspeeltuin en zelfs een bioscoop! Hier kun je ook eten bestellen, van friet tot tosti’s maar ook belegde broodjes. Er is ook een smulplein buiten, maar deze was niet geopend. Ik kan niet terug vinden of je zelf eten mee mag eten, maar zag veel mensen hun eigen eten nuttigen.

Buiten vind je echt ontzettend veel speeltuinen. Ook is er een strandje, je kunt er met zand spelen, met water spelen, er zijn trampolines en voor de allerkleinsten is er zelfs miniland.

Praktische informatie

Openingstijden & tarieven

Speelpark Oud Valkeveen is t/m 27 oktober 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Om naar binnen te komen betaal je per kaartje aan de deur € 10,50 en online € 9,50 per kaartje. Mocht je de laatste 1,5 uur nog even kort willen komen spelen, dan betaal je de helft van de prijs. Erg leuk als je er dichtbij woont en nog even kort eruit wilt.

Ben je van plan om vaker dan 5x t/m 27 oktober 2019 naar dit pretpark te komen, dan kun je er voor kiezen om een abonnement af te sluiten. Een abonnement kost voor het zomerseizoen van 2019 € 49,50 per persoon.

Adresgegevens

Je kunt Speelpark Oud Valkeveen vinden op de volgende locatie:

Oud Huizerweg 2
1411 GZ Naarden

Klik hier voor de website.

Wat vonden wij van het park?

Nou, ik denk dat je aan bovenstaande wel kunt lezen dat de kinderen zich heerlijk vermaakt hebben. We zijn hier dan ook bijna de hele dag geweest!  Ik vind dit park meer dan zijn geld waard. Je bent hier zeker een hele dag zoet en ze kunnen onbeperkt in alle attracties. Ik denk dat een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen het leukste is wanneer je kindje minimaal 0,90 m is, want dan mogen ze onder begeleiding al in erg veel attracties. Dus ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit, dan is dit zeker een aanrader. We gaan hier zeker nog eens heen!

Dit park krijgt van ons een dikke 10!

Foto’s © Michelle