Speeltuin de Pan, een ruime en overzichtelijke speeltuin in Utrecht

Speeltuin de Pan in Utrecht is een ruime maar toch overzichtelijke speeltuin in Utrecht. Er zijn verschillende leuke speelmogelijkheden voor zowel jonge als iets grotere kinderen. En bij mooi weer, kunnen kinderen ook fijn genieten van het pierenbadje. Een absolute aanrader!

Speeltuin de Pan in Utrecht

Toen ik zelf nog een jong meisje was, gingen wij regelmatig naar Speeltuin de Pan in Utrecht. Ondanks dat ik me daar niet alles van kan herinneren, had deze toch wel indruk achtergelaten. Hoog tijd dus om eens met mijn eigen kids hier naartoe te gaan.

Van te voren heb je altijd wel bepaalde verwachtingen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik a.d.h.v. foto’s via het internet nog niet direct erg enthousiast was. Dat beeld is wel veranderd nu wij hier zelf zijn geweest.

Verschillende speelmogelijkheden

Toen wij net na openingstijd bij Speeltuin de Pan in Utrecht naar binnen gingen, was de eerste indruk dat het een erg ruime speeltuin is. Kinderen hoeven zich hier absoluut niet te vervelen want het aanbod qua speelmogelijkheden is ruim!

Waterpret in het pierenbadje

Direct rechts ligt een pierenbadje in de vorm van een kasteel. Op het moment dat wij er waren zat hier natuurlijk nog geen water in. Desondanks mogen kinderen hier wel gewoon in spelen wat ook volop werd gedaan.

Zweefmolen voor de allerkleinsten

Links zagen we een kleine soort draaimolen. Het deed me denken aan een kleine zweefmolen speciaal voor de allerkleinsten. Er is geen minimumleeftijd voor, maar ik denk dat een jaar of 2 wel het minimale hier zou zijn tot een jaar of 8.

Kinderen zitten vast d.m.v. een ketting aan de voorzijde welke tevens tussen de benen door gaat zodat je kind er niet uit kan glijden.

Om de draaimolen heen is een hekje. Buiten dit hekje, aan de muur bij de kiosk, vind je het bedieningspaneel. Volwassenen kunnen hier de zweefmolen aan en uit zetten.

speeltuin-de-pan-utrecht

Speeltoestellen

Achterin de speeltuin vind je een tweetal speeltoestellen. Eén voor kleinere kinderen en één voor grotere kinderen.

Het speeltoestel voor grotere kinderen is in 2021 volledig vernieuwd. Het is een houten speeltoestel met wat klim- en klautermogelijkheden. Onze oudste van 6 jaar heeft zich hier prima in vermaakt.

Onze jongste (3 jaar) is lekker bezig geweest in het speeltoestel voor de kleinere kinderen. Ook hier zijn weer klim- en klautermogelijkheden maar dan lager bij de grond en een stuk beter toegankelijk voor de allerkleinsten.

Heel veel schommels!

Hetgeen wat mij bij is gebleven van Speeltuin de Pan is dat zij vroeger hele hoge schommels hadden. Hele hoge schommels heb ik echter niet gezien (vermoedelijk is dit vernieuwd daar mijn vader me wel bevestigde dat dit er voorheen wel was), maar aan schommels komen ze hier niet te kort!

Links in de speeltuin vind je meerdere schommels met zitjes voor de kleinere kinderen. Achterin de speeltuin heb je een hele rij met gewone schommels, een enkele schommel met zitje en een schommel met nest.

Andere speelmogelijkheden

Door de speeltuin heen is een soort parcours aangelegd. Ook vind je hier diverse loopautootjes, fietsjes, tractoren etc. Kinderen kunnen hier een ritje overheen maken.

Waar onze jongste zich ook erg bij heeft vermaakt is de water- en zandbak. Water kan hier gepompt worden wat vervolgens naar de zandbak loopt. De zandbak is een dikke hit bij de kleinere kinderen. Op het moment dat wij naar huis gingen, zaten hier ten minste 10 kinderen gezellig met elkaar in te spelen.

Ook was er een kleine houten boot waar in gespeeld kan worden. Hier heb je o.a. een stuur in en een verrekijker.

Overige faciliteiten

Eten & drinken

Bij de entree van Speeltuin de Pan zit ook een kiosk waar je terecht kunt voor een hapje of wat te drinken. Qua drinken kun je hier limonade halen, blikjes drinken, koffie en thee. Qua eten hebben ze hier tosti’s, pannenkoeken maar ook zakjes chips en ijs. Mijn kinderen wilden graag beide een waterijsje en ik was voor hen in totaal € 1,40 kwijt (€ 0,60 en € 0,80 per ijsje). Zeer schappelijke prijzen dus!

Ik zag om ons heen dat veel mensen ook zelf hun eten en drinken mee hadden genomen. Dit kan dus ook prima.

Er is veel gras te vinden in de speeltuin. Je kunt er dus ook voor kiezen om hier te gaan picknicken. Leuk om te weten is dat je eventueel bij de kiosk een kleedje kunt lenen mocht er geen bij je hebben.

Toilet & verschonen

Tegenover de entree is een gebouw met toiletten waaronder ook kindertoiletten. Erg handig! Ook kun je hier prima je kind verschonen. Gelukkig hebben wij het niet nodig gehad, maar stel dat je luiers bent vergeten, dan hebben ze er meestal wel een aantal op voorraad bij de kiosk.

Praktische informatie

Openingstijden

Speeltuin de Pan is geopend van maart t/m oktober:

  • Maandag: gesloten (soms geopend op feestdagen, check hiervoor hun website)
  • Dinsdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
  • Woensdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
  • Donderdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
  • Vrijdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
  • Zaterdag: van 12.00 t/m 17.00 uur
  • Zondag: van 12.00 t/m 17.00 uur

Tarieven

Toegang tot de speeltuin bedraagt € 1,- per persoon, ook voor volwassenen. Kinderen die nog niet kunnen lopen hebben gratis entree.

Wanneer je vaker langs wil komen, kan het interessant zijn om een strippenkaart (€ 10,- voor 12x) te kopen of een gezinsabonnement (€ 35,-).

speeltuin-de-pan-utrecht

Adresgegevens

Het adres waarop Speeltuin de Pan zich bevindt is:

Professor Doctor Magnuslaan 2a
3571 ET Utrecht

Je kunt in de directe omgeving parkeren. Doordeweeks is dit betaald, in het weekend is parkeren gratis. Kom je op de fiets? Voor de entree hebben zij een groot fietsenhok waar je je fiets kwijt kunt.

Klik hier voor de website van Speeltuin de Pan in Utrecht.

Wat vonden wij van Speeltuin de Pan in Utrecht?

De foto’s die ik op het internet van Speeltuin de Pan heb kunnen vinden, gaven mij een onjuist beeld van hoe de speeltuin werkelijk is. Ik heb een zeer goed gevoel aan de speeltuin overgehouden en heb me hier dan ook geen enkel moment onveilig gevoeld met de kinderen.

De speeltuin is ondanks dat het ruim is opgezet, toch nog erg overzichtelijk. Ik moet hierbij wel zeggen dat het niet extreem druk was toen wij er waren en ik dus ook niet kan oordelen hoe dit op drukkere momenten zal zijn.

De kinderen hebben zich hier ook beide goed vermaakt. Op het moment dat we naar huis gingen, kostte het me moeite om ze mee te krijgen. Ze waren beide zo zoet aan het spelen.

Wij zullen hier absoluut nog eens terugkomen. De kinderen gaven al aan dat ze hier ook graag nog eens naartoe willen wanneer het pierenbadje ook is gevuld met water. Die belofte heb ik hen dan ook gedaan.

Andere leuke speeltuinen in Utrecht waar wij zijn geweest en over geschreven hebben zijn:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

* De prijzen in dit artikel zijn onder voorbehoud van wijzigingen.